Археологи домовилися про проведення досліджень на Оболонському острові

На Оболонському острові проведуть археологічні дослідження перед тим як продовжать будівництво парку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка та керівниця ГО "Почайна" Аннабелла Моріна.

Вона розповіла, що Інститут археології НАН України підписав відповідний договір із замовником будівництва рекреаційної зони КП "Плесо".

"Найближчими днями археологи вийдуть на острів і зможуть віднайти на ньому інші залишки київської археологічної культури, крім вже знайденої лунниці 2–3 століть", – зазначила Моріна.

Директор КП «Плесо» В'ячеслав Савицький (зліва) і археолог Всеволод Івакін (справа)

До того ж, кажуть у КМДА, археологи зможуть вести нагляд за будівельними роботами, і в разі виявлення нових артефактів уже під час будівництва, отримають доступ до об’єкта для продовження досліджень. Також "Плесо" надаватиме науковцям всю необхідну для них документацію.

"Наступний крок — створення на Оболоні особливого музею, в якому будуть представлені і артефакти, знайдені Іваном та Ганною Шовкопляс за часів будівництва Оболоні, і під час сучасних досліджень, а також історична концепція героїчної Півночі Київщини", — підсумувала Моріна.

Нагадаємо, в кінці квітня на Оболонському острові під час будівництва знайшли козацьку люльку, лунницю III століття та інші предмети старослов’янських часів.