MacBook Air 2022
Фото: Apple

Компанія Apple презентувала оновлену версію свого найпопулярнішого ноутбука MacBook Air 2022, а також компактний та потужний MacBook Pro 2022. Обидва ноутбуки оснащені новим фірмовим чіпом M2.

MacBook Air має новий ультратонкий дизайн та ще більшу продуктивність. Він оснащений 13,6-дюймовим дисплеєм Liquid Retina, HD-камерою FaceTime 1080p, звуковою системою з чотирма динаміками та може автономно працювати до 18 годин. Також це — перша версія MacBook Air, що підтримує швидку зарядку за допомогою адаптера USB-C на 67 Вт. Завдяки цьому заряджання до 50% відбувається всього за 30 хвилин.

Новий MacBook Air буде доступний у чотирьох варіантах оздоблення — сріблястому, космічно-сірому, кольорі midnight (чорно-синій), та starlight (рожево-сріблястий).

Оновлений компактний MacBook Pro з 13-дюймовим дисплеєм є ще більш потужним, ніж його "брат". Це — найпортативніший професійний ноутбук Apple, що підтримує від 8 до 24 ГБ уніфікованої пам’яті (залежно від модифікації), має швидкі 8-ядерний процесор та 10-ядерний графічний процесор, активну систему охолодження та на 50% більшу пропускну здатність пам’яті. Також MacBook Pro має працювати в автономному режимі до 20 годин відтворення відео.

Цей MacBook Pro буде доступний у двох варіантах оздоблення — сріблястому та космічно-сірому.

Обидва ноутбуки будуть доступні наступного місяця. MacBook Air 2022 коштуватиме у СШа від 1199 доларів, а MacBook Pro 2022 — від 1299 доларів. 

iPhone SE та Mac Studio на M1 Ultra: що Apple показала на презентації