Американські студенти розробили план повоєнної відбудови Бучі: подробиці

Студенти Пенсильванського університету розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі "Green Network Bucha". Американці презентували його представникам Держдепу та українському посольству у Вашингтоні. 

Про це пише "Голос Америки".

Американські студенти розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі: подробиціУрбаністи з США позначали на карті місця найбільших ушкоджень міста з 2022 року. Майбутню Бучу вони бачать з велосипедними та пішохідними доріжками, які поєднають природні та міські об'єкти. 

"В основні нашого плану лежать ідеї, спрямовані на те, аби мешканці не тільки отримали більш комфортне і безпечне урбаністичне середовище, але й мали можливість практикувати колективну пам'ять, спілкуватися і гуртуватися довкола місць пам'яті. Ми сподіваємося, що це дасть місту шанс на зцілення та неймовірно багатообіцяюче майбутнє", — зазначила одна студентка Лора Френсіс.

Американські студенти розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі: подробиціНа презентації проєкту була присутня спецпредставниця США з питань глобальних партнерств Дороті Маколіфф. Раніше вона мешкала у Бучі, але після повномасштабного вторгнення переїхала за кордон. Посадовиця поділилась власним досвідом, який допоможе відновити місто після війни.

Проєкт планують передати меру Анатолію Федоруку та американцям, які допомагають відновлювати українські міста.

Раніше ми писали, що Буча планує скористатися досвідом відбудови зруйнованих об'єктів у Хіросимі.

Відбудова Київщини: в Мощуні відкрили новий "Пункт здоров'я"