Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні цього року: подробиці

Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні. Про це повідомив Руслан Кандибор, директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на телеканалі "Київ24".

Напередодні "Київський метрополітен" уклав договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метро в напрямку житлового масиву Виноградар. Переможцем тендера стало ТОВ "Група компаній "Автострада". Аукціон провели на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

"Умови договору не передбачають передплати. Компанія виконуватиме підрядні роботи власним коштом. І лише після перевірки державною експертизою якості виконаних робіт здійснюватиметься оплата. Наразі є низка питань щодо фіксування незавершених робіт, передачі будівельних майданчиків та обладнання новому підряднику. Триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством. Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи", — повідомив Руслан Кандибор.

Основний об’єм робіт припаде на 2025 рік. За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, 30% робіт уже виконані. І при належному фінансуванні метро на Виноградар добудують за 30 місяців. Але терміни будівництва можуть збільшуватися з огляду на повномасштабну війну, інфляцію та людський фактор. Якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосовуватимуть штрафні санкції.

Нагадаємо, у грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвав договір з АТ "Київметробуд" через зрив термінів будівництва. Також за позовом "Київського метрополітену" у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати та штрафних санкцій.

Новий договір про будівництво метро на Виноградар: терміни та вартість робіт