Активісти звернулися до прокуратури щодо рішення Київради засипати Либідь

Столичні активісти звернулися до Київської міської прокуратури щодо незаконності проголосованих Київрадою рішень засипати річку Либідь та забудувати історичні пам’ятки. 

Про це повідомляє громадська організація “Спадщина”.Активісти звернулися до прокуратури щодо рішення Київради засипати ЛибідьПам'яткоохоронці подають звернення від імені ГО, але зазначають, що ефективнішим звернення буде, якщо його також подадуть і народні депутати.

“Зверніться до народних депутатів, яким довіряєте, і попросіть направити наше звернення в прокуратуру щодо незаконності проголосованих КМР рішень. Що більше звернень буде, то краще”, — закликають у дописі.Активісти звернулися до прокуратури щодо рішення Київради засипати ЛибідьКрім того, в організації зазначили, що якщо варіант зі зверненням не спрацює — активісти залучатимуть допомогу юристів.

Нагадаємо, депутати Київради проголосували за забудову декількох історичних пам’яток Києва, зокрема Лісопильню Сніжка, дворик з воронами на Рейтарській, також міськрада підтримала пропозицію засипати частину річки Либідь заради облаштування заїзду в Ocean Mall.

На Подолі на місці історичної будівлі побудують новий ЖК: що відомо