Активісти закликають зберегти та відновити історичний корпус “Охматдиту”: петиція

Столичні активісти просять зберегти і відновити історичний корпус дитячої лікарні “Охматдит”, який зруйнували під час обстрілу 8 липня.

Відповідна петиція з’явилася на сайті Кабінету міністрів.

Автор петиції, активіст-пам’яткоохронець Дмитро Перов зазначає, що корпус №3 дитячої лікарні є пам’яткою архітектури — його побудували ще на початку ХХ століття, на замовлення відомих українських меценатів та підприємців Терещенків.

“Так само як свого часу родина Терещенків сотні і тисячі українських меценатів та благодійників зібрали кошти на відбудову "Охматдиту". 10 млрд євро щодо відновлення дитячої лікарні пообіцяли і наші іноземні партнери, зокрема уряд Німеччини. Цих коштів цілком достатньо аби відновити та відбудувати пам’ятки, зберегти її як нагадування про варварство та кровожерливість ворога та незламність і стійкість української нації”, — йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Києву. Під час обстрілу поцілили і в дитячу лікарню “Охматдит”. Внаслідок атаки у столиці загинули 33 людини (з них 5 дітей), 121 — постраждали (серед них 10 дітей).

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знесення садиби Зеленських: деталі