Активісти врятували мозаїчне панно з Макарова

Активісти спільноти Ukrainian Modernism врятували мозаїчне панно з Макарова, яке було зруйноване наприкінці серпня. Наразі вони збирають кошти на його відновлення.

Про це повідомляється на сторінці Ukrainian Modernism в Instagram.

Після деокупації Макарова власник пошкодженого обстрілами хлібного магазину збив мозаїку та вивіз її на звалище будівельного сміття. 

мозаїчне панно у Макарові

Завдяки небайдужим людям активістам вдалося встановити точну локацію звалища. Вони поїхали туди і знайшли шматки мозаїки.

"Робота була пильною — ми два дні поралися в купі битої цегли і щебню, з якими були перемішані залишки мозаїки. По ходу нам підказали ім’я можливого автора твору — місцевий скульптор з прізвищем Романов. Наша праця була результативною — вдалося відкопати близько 50% мозаїки! Ми назбирали десь 15 важких мішків з уламками та відвезли в Київ", — розповіли активісти Ukrainian Modernism.

Після знайдені шматки мозаїки відвезли до Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Там студенти та викладачі НАОМА займуться її відновленням. А активісти Ukrainian Modernism збирають кошти на реставрацію. Зробити пожертву та допомогти у відновленні мозаїки з Макарова може будь-хто. Реквізити для перекладу вказані у шапці профілю спільноти Ukrainian Modernism в Instagram.

Активісти просять зберегти мозаїку та панно у кафе заводу "Електронмаш"