Активісти пропонують розширити Київ до 16 районів: мапа поділу міста

Столичні активісти порушили питання про необхідність адміністративної реформи Києва.

Один із можливих варіантів територіального поділу міста опублікували в telegram-каналі NE:Urban.

Автор урбаністичного блогу Сергій Момотюк не розуміє, за яким принципом деякі місцевості пов’язані між собою.

"Чому станція метро Лісова і мікрорайон Троєщина знаходяться в єдиному районі? Який зв'язок між Виноградарем та Подолом. Для чого Конча-Заспа та Палац "Україна" мають спільну адміністрацію?", — йдеться в дописі.

Блогер зазначив, що нині є декілька вже напрацьованих ідей щодо ймовірного поділу Києва. Один із них, опублікований у telegram-каналі, передбачає розширення міста до 16 замість 10 районів.

Мапа ймовірного адміністративного поділу Києва з 16-ма районами

Зокрема, автор плану пропонує додати Борщагівський, Виноградарський, Позняківський, Відрадний, Корчуватський райони та виокремити центр Києва у Старокиївський.

Крім того, як варіант, йдеться про першочергове включення до столиці передмість, а вже потім створення районів. У такому разі можна було б створити райони Петропавлівська Борщагівка, Софіївська Борщагівка, Новосілки, Гатне, Хотів, Чабани, Оптимісто, Одеський район та Погреби.

У коментарях кияни розділилися на дві групи — тих, хто не розуміє доцільності реформування особливо зараз та тих, хто її підтримує. Перші наголошують на тому, що під час війни такі зміни не на часі та й взагалі збільшення кількості районів несе за собою й збільшення кількості чиновників. Другі зазначають, що внаслідок реформи районні ради зможуть ефективніше виконувати обов’язки на місцях шляхом зменшення території відповідальності й збільшення їх повноважень. Також не на останньому місці прихильники перерозподілу міста називають:

  • покращення надання адміністративних послуг;
  • покращення транспортної інфраструктури;
  • формування громадського представницького органу, який брав би участь у життєдіяльності новоствореного району.

Нагадаємо, раніше Київрада перейменувала один із провулків Святошинського району.