Активісти хочуть відновити історичні вивіски у Києві: що планують реставрувати

Команда благодійної організації “Має значення” запланувала реставрацію ще декількох історичних вивісок у Києві.

Про це активісти розповіли на своїй сторінці у Facebook. 

Список історичних вивісок, які хочуть реставрувати:

“Прання білизни”

Вивіска розташована на старовинній вулиці столиці — Кловський увіз, 14/24. Порятунок вивіски планують розпочати найближчим часомВивіска "Прання білизни"“Галантерея”

Це друга вціліла вивіска столиці з неоновим підсвічуванням.Вивіска "Галантерея"Наразі шукають можливості переговорити з власником приміщення, де вона розташована. Оскільки в будівлі колишньої галантереї почали відкриватися різні заклади — вивіски, яка раніше служила для інших цілей, тепер можуть просто позбутись за непотрібністю.

“Перукарня” на вулиці Межигірська, 3  Вивіска "Перукарня"Нині вивіску перенесли в тил будівлі і звичайний перехожий туди доступу не має. Активісти планують переговорити з власниками, щоб розташувати вивіску на фасаді для реклами наявного бізнесу.

“Ремонт взуття"Вивіска "Ремонт взуття"Вивіску хочуть залишити на історичному місці, проспект Науки, 29, де зараз розташована швейна майстерня. 

Вивіски “Автостанція Поділ” на вулиці Нижній Вал, 15А та вивіска “Мисливець” на Нижньогородському провулку, 7/9Вивіска "Мисливець"Ці вивіски хочуть врятувати першими — наразі намагаються домовитись з власниками.Вивіска "Автостанція Поділ"“Наш Київ” також писав, що на Арт-заводі Платформа розмістили історичну вивіску “Молоко”.

У Києві демонтуватимуть незаконні рекламні вивіски: адреси