Активісти хочуть створити “дзен-парк” на місці звалища на Подолі в Києві: як допомогти
Фото: DIY Kyiv / Instagram

Волонтери спільноти DIY Kyiv створюють новий громадський сад — “дзен-парк” на місці стихійного звалища на вулиці Притисько-Микільська, 3 на Подолі.

Раніше на локації стояла історична будівля, яку знесли в 1985 році. Територія заросла й сюди почали скидати сміття.Активісти хочуть створити “дзен-парк” на місці звалища на Подолі в Києві: як допомогти“По обидва боки від майбутнього Саду знаходяться Фролівський монастир та Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, що роками сперечались, хто викидатиме сміття на закриту територію, що належить киянам. Зрештою, викидали всі. Купи лахміття, старих меблів, обладнання, протезні гільзи, черепи тварин”, — пишуть волонтери. Активісти хочуть створити “дзен-парк” на місці звалища на Подолі в Києві: як допомогтиПротягом трьох тижнів спільнота своїми силами намагалась розчистити ділянку, зокрема, за власні кошти вивезли 30 кубів різноманітного сміття. Активісти вирішили звернутися за допомогою до керівництва підприємства, втім, там не хочуть “нести відповідальність за халатне поводження із відходами”.

“Змушені оформлювати офіційне звернення. Чекаємо негайної реакції на вимоги”, — йдеться у дописі.Активісти хочуть створити “дзен-парк” на місці звалища на Подолі в Києві: як допомогтиВодночас усіх охочих запрошують на толоку, яка відбудеться на вихідних, 21-22 вересня. 

  • Адреса: Притисько-Микільська, 3;
  • Час: 10:00 — 17:00.

Раніше “Наш Київ” писав, що в Бучі будують інклюзивний дитячий майданчик.

Київ хоче викупити землі, що увійшли до заказника “Протасів яр” імені Романа Ратушного