Ада Роговцева запропонувала перейменувати вулицю в центрі Києва на честь Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі"

Українська акторка Ада Роговцева запропонувала перейменувати вулицю Німанську у Печерському районі Києва на вулицю Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі". Відповідну петицію акторка створила сьогодні, 8 травня. Менш ніж за три години вона набрала необхідні 6 тисяч голосів.

Зазначається, що вулиця Німанська названа на честь ріки Німан, яка протікає у росії. "Російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України. Київ повинен шанувати Героїв, які віддали життя за Незалежність України", — йдеться у тексті.

Ада Роговцева та Дмитро Коцюбайло "Да Вінчі"Ада Роговцева пропонує змінити назву, щоб вшанувати Героя України, який загинув, захищаючи нашу державу. "Вважаю, що ім'я Дмитра Коцюбайла має бути вшановане в міському просторі Києва",— наголосила Роговцева.

Оскільки петиція набрала необхідні голоси, тепер її повинні направити на розгляд комісії Київради. 

У березні 2023 року також зареєстрували електронну петицію з проханням перейменувати одну з вулиць у столиці на честь загиблого Дмитра Коцюбайла. Але на честь воїна пропонували назвати вулицю в Дарницькому районі.

Раніше ми писали, що петиція з проханням включити будівлю автобусного парку №7 у Дарницькому районі Києва до переліку об’єктів культурної спадщини набрала 6 тисяч голосів.

Зеленський підтримав ідею створення Пантеону Героїв на Аскольдовій могилі