Відділення Укрпошти перетворять на точки безпеки

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить грант у розмірі 4,5 млн євро для забезпечення відділень "Укрпошти" супутниковим інтернетом та генераторами. Про це заявили в ЄБРР.

"Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив грант у розмірі 4,5 мільйона євро для підтримки доступу до інтернету в Україні через її національну поштову службу, "Укрпошту". Мета цього винахідливого рішення — забезпечити зв’язок для людей навіть у віддалених сільських районах України попри постійні російські атаки на електроенергетичну інфраструктуру країни", — йдеться у заяві.

Грант залучать зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР. На ці гроші мають закупити обладнання для супутникового інтернет-зв'язку та електрогенератори, щоб перетворити на так звані "точки безпеки" 1700 поштових відділень у понад 450 містах і селищах України. Крім того "Укрпошта" додасть до цього проєкту ще 1,5 млн євро власних коштів, щоб придбати додаткове обладнання: обігрівачі, Wi-Fi роутери та освітлювальні прилади.

В "Укрпошті" підтвердили, що на грант від ЄБРР вони створять пункти обігріву, електропостачання та доступу до інтернету в стаціонарних та пересувних відділеннях. Основною ціллю закупівель будуть генератори.

"Щоб навіть у найтемніші часи клієнти "Укрпошти" змогли на відділеннях не лише скористатися поштовими й фінансовими послугами, а й зарядити гаджети, зігрітися та отримати доступ до мережі інтернет", — кажуть там.

Крім того, "Укрпошта" вже використовує системи Starlink на деокупованих територіях. Їх поштовий оператор отримав від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерства цифрової трансформації.

Нагадаємо, декілька магазинів "Алло" у Києві та в інших містах України перетворили на "пункти незламності", куди кожен може прийти та зарядити гаджети.

"Укрпошта" відкрила передзамовлення на новорічну марку