11-й "Забіг у вишиванках" у Києві: дата, адреса, як зареєструватися

У неділю, 25 серпня, у столиці відбудеться 11-й “Забіг у вишиванках” — традиційно, організатори збирають професійних атлетів, бігунів-аматорів та дітей, які біжать дистанції у 5, 10, 21,1 км. 

Щорічна подія приурочена до Дня незалежності України і відбувається у різних містах та країнах. Особливість заходу — символіка української вишиванки на спортивній формі, у якій учасники долають бігові дистанції. 

Що відомо про “Забіг у вишиванках”

“Забіг у вишиванках” — проводять з 2014 року. Подія набула міжнародного масштабу: учасники у вишиванках чи формі з її символікою долають бігові дистанції в містах України, Європи та США. 

Забіг є благодійною ініціативою: цьогоріч організатори допомагатимуть студії спортивної медицини та реабілітації “Liberi Studio”, яка безкоштовно реабілітує військових — 15% з продажу кожної реєстрації йдуть на підтримку студії.

Хто може взяти участь у події

До участі у забігу на дистанцію 5 км допускаються всі бажаючі від 14+ років. Дистанція на 10 км — бігуни від 16+ років, найдовша у 21,1 км — учасники від 18+ років, які не мають протипоказань за станом здоров’я. 

Також передбачені окремі дистанції на 100 і 500 метрів, для дітей віком до 6 і від 7 до 13 років відповідно. Крім того, цього року до традиційних дистанцій додали скандинавську ходьбу на 5 км — вікових обмежень для цієї категорія не має. 

Для учасників бойових дій участь у біговому змаганні є безоплатною. 

Усі зареєстровані учасники отримують “стартові пакети”, до яких входять спеціальний біговий рюкзак, футболка, стартовий номер учасника та транспондерний чіп для виміру часу. На фініші — медалі учасників змагань та подарунки від організаторів. 

Локація для "Забігу у вишиванках" та реєстрація

Легкоатлетичний забіг стартує з Урбан-парку ВДНГ (адреса: проспект академіка Глушкова, 1) маршрутом, що пролягає асфальтованою трасою. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням, крайній термін онлайн реєстрації — 23 серпня.

  • У разі оголошення повітряної тривоги в Києві, проведення змагання призупиняється і буде поновлено одразу після відбою загрози.
  • Усі учасники забігу мають слідувати правилам безпеки: залишити територію парку та пройти до укриття, які позначені спеціальними позначками на мапі маршруту.

Як зареєструватись на "Забіг у вишиванках" учасникам бойових дій:

  • Написати на пошту vyshyvankarun@creativestates.net листа з заявкою на участь в забігу та прикласти до листа наступну інформацію: ПІБ; документи, що засвідчують участь у бойових діях;
  • У відповідь на лист, ви отримаєте унікальний промокод за яким зможете зареєструватися на свою дистанцію зі знижкою (під знижкою 100% мається на увазі участь в забігу за 1 гривню та комісія платіжної системи у розмірі 18 грн).

"Наш Київ" вже писав, що до Дня Незалежності у Києві організовують забіг "Біжу за мову".

У Солом'янському районі понизили тротуари та облаштували тактильну плитку: адреси