Це заклади узбецької кухні в Києві
ishak.kyiv

Зібрали місця столиці, де готують традиційний узбецький плов, манти, шурву та багато інших страв. 

"ІШАК"

У двох ресторанах "ІШАК" на Великій Васильківський та на Печерську пропонують скуштувати традиційний узбецький плов, хліб з тандиру, чебуреки з великою кількістю начинки та багато іншого. Найбільшою популярністю серед гостей користуються хачапурі й м’ясо на мангалі. Страва у ресторані "ІШАК" у Києві

У закладах працює відкрита кухня з мангалом і тандир, завдяки чому гості спостерігають за приготуванням їжі. В інтер'єрі переважають східні мотиви – дерев'яні меблі, кольорові килими та багато зелені. У ресторані є VIP-зал з м'яким довгим диваном уздовж кімнати та низькими столиками. Ресторан "ІШАК" у КиєвіДещо з меню: 

  • Шурпа ташкентська — 350 грн
  • Піде з ароматною телятиною — 295 грн
  • Чебуреки — від 140 до 180 грн
  • Чайханський плов — від 410 до 1500 грн
  • Долма з бараниною на вугіллі — 395 грн

Адреси: вул. Велика Васильківська, 85/87; Кловський узвіз, 10

"КазаН ДиваН"

У ресторані "Казан ДиваН" на Дарниці подають традиційні страви узбецької і класичної європейської кухні.

Страва у закладі "КазаН ДиваН" у Києві Одна з фірмових страв – плов, який завжди готують на відкритому вогні у казані. Крім нього кухарі ресторану готують самсу, лагман з бараниною, чебуреки, люля-кебаб, манти. Хліб та коржі вони випікають у спеціальному тандирі.

Ресторан розташований на двох поверхах. На першому – основний зал, на другому – лаунж-зона. Інтер'єр закладу оформлений у колоритному східному стилі.

Ресторан "КазаН ДиваН" у Києві Дещо з меню: 

  • Люля кебаб на лаваші — 195 грн
  • Плов з качкою "Пекін" — 275 грн
  • Хінкалі з бараниною — 35 грн/шт
  • Лагман по-уйгурськи — 195 грн
  • Шашлик по-ташкентськи — 325 грн

Адреси: вул. Олександра Мишуги, 2

Havokand

Havokand, названий на честь міста на сході Узбекистану, відкрився відносно недавно – ресторану ще немає і року, але у нього вже є постійні відвідувачі.  Страви у закладі Havokand у КиєвіУ ресторані облаштовані дві зали. Тут подають страви виключно національної узбецької кухні: плов, манти, шурпу, кілька видів хачапурі та інші. Є окреме гриль-меню зі стейками, люля-кебабом з гарніром і овочами, бургерами на східний лад. 

На десерт відвідувачам пропонують пахлаву, фірмовий "Динямісу", штрудель з морозивом, а також зелений або чорний чай. 

Рестран Havokand у Києві

Дещо з меню:

  • Східний салат — 134 грн
  • Долма з соусом мацоні — 109 грн
  • Машхурда — 134 грн
  • Узбецька самса — 75 грн
  • Бургер Андижанський з картоплею — 195 грн

Адреса: вул. Велика Житомирська, 15A

"Ти+Плов=Любов"

Кафе узбецької кухні "Ти + плов = любов" відкрилося на Подолі влітку. Кухарі закладу готують за традиційними узбецькими рецептами, які передавались із покоління в покоління. 

Плов з бараниною тут тушкують до того часу, поки м'ясо не стане максимально ніжним. Інші "родзинки" меню —кебаб із картоплею, самсу й "узбецьку шаурму" подають відвідувачам з окремого вікна.

Страва у закладі "Ти+Плов=Любов" у Києві Інтер'єр кафе вирізняється мінімалістичністю, у ньому немає надмірної кількості строкатих деталей.

Заклад "Ти+Плов=Любов" у Києві Дещо з меню:

  • Суп "Мастава" — 135 грн
  • Плов "Весільний" — 160 грн
  • Манти з телятиною — 90 грн 
  • Чебурек — 40 грн
  • Салат "Табуле" — 135 грн

Адреса: вул. Костянтинівська, 17

"Тандир"

Сімейний ресторан, відомий своєю випічкою й м'ясом, яке постачають з семи країн світу та готують в тандирі, на мангалі або у стилі татакі. Окрім залів та саду, у закладі облаштували дитячу кімнату, де на вихідних проходять творчі й кулінарні майстер-класи. 

Страва у закладі "Тандир" у Києві

З четверга по неділю сюди можна завітати на особливі страви від шефа: традиційну шурпу, витриманий український рібай на відкритому вогні, ароматну думляму і маргіланський плов з каре ягняти.

Страви тут зазвичай доповнюють ретельно підібраною колекцією вин. 

Ресторан "Тандир" у Києві Дещо з меню:

  • Кебаб з ягняти з соусом лемонграс — 489 грн
  • Бамія смажена на вогні, лабне з хрусткою цибулею-порій — 425 грн
  • Гранатово-шоколадний пиріг — 295 грн
  • Смажені баклажани заатар з маринованими трьоденними огірками, кунжутним тахіні — 345 грн
  • Палянички з ребрами ягняти, крем-брюле з гірчиці — 495 грн

Адреса: селище Козин, вул. Київська, 11Д

10 грузинських ресторанів Києва для прихильників пікантних та ситних страв