Це заклади узбецької кухні в Києві
ishak.kyiv

Зібрали місця столиці, де готують традиційний узбецький плов, манти, шурву та багато інших страв. 

"ІШАК"

У двох ресторанах "ІШАК" на Великій Васильківський та на Печерську пропонують скуштувати традиційний узбецький плов, хліб з тандиру, чебуреки з великою кількістю начинки та багато іншого. Найбільшою популярністю серед гостей користуються хачапурі й м’ясо на мангалі. Страва у ресторані "ІШАК" у Києві

У закладах працює відкрита кухня з мангалом і тандир, завдяки чому гості спостерігають за приготуванням їжі. В інтер'єрі переважають східні мотиви – дерев'яні меблі, кольорові килими та багато зелені. У ресторані є VIP-зал з м'яким довгим диваном уздовж кімнати та низькими столиками. Ресторан "ІШАК" у КиєвіДещо з меню: 

  • Шурпа ташкентська — 530 грн
  • Піде з ароматною телятиною — 395 грн
  • Чебуреки — від 165 до 195 грн
  • Плови — від 375 до 1500 грн
  • Філе качки гриль — 545 грн

Адреси: вул. Велика Васильківська, 85/87; Кловський узвіз, 10

"КазаН ДиваН"

У ресторані "Казан ДиваН" на Дарниці подають традиційні страви узбецької і класичної європейської кухні.

Страва у закладі "КазаН ДиваН" у Києві Одна з фірмових страв – плов, який завжди готують на відкритому вогні у казані. Крім нього кухарі ресторану готують самсу, лагман з бараниною, чебуреки, люля-кебаб, манти. Хліб та коржі вони випікають у спеціальному тандирі.

Ресторан розташований на двох поверхах. На першому – основний зал, на другому – лаунж-зона. Інтер'єр закладу оформлений у колоритному східному стилі.

Ресторан "КазаН ДиваН" у Києві Дещо з меню: 

  • Люля кебаб на лаваші — від 175 грн
  • Плов Середземноморський — 375 грн
  • Манти з бараниною — 35 грн/шт
  • Лагман по-уйгурськи — 225 грн
  • Шашлик по-ташкентськи — 395 грн

Адреси: вул. Олександра Мишуги, 2

Havokand

Havokand, названий на честь міста на сході Узбекистану, відкрився відносно недавно – ресторану ще немає і року, але у нього вже є постійні відвідувачі.  Страви у закладі Havokand у КиєвіУ ресторані облаштовані дві зали. Тут подають страви виключно національної узбецької кухні: плов, манти, шурпу, кілька видів хачапурі та інші. Є окреме гриль-меню зі стейками, люля-кебабом з гарніром і овочами, бургерами на східний лад. 

На десерт відвідувачам пропонують пахлаву, фірмовий "Динямісу", штрудель з морозивом, а також зелений або чорний чай. 

Рестран Havokand у Києві

Дещо з меню:

  • Східний салат — 197 грн
  • Долма з соусом мацоні — 139 грн
  • Шашлик з баранини — 195 грн
  • Узбецька самса — 85 грн
  • Курча табака, рис з овочами — 229 грн

Адреса: вул. Велика Житомирська, 15A

"Ти+Плов=Любов"

Кафе узбецької кухні "Ти + плов = любов" відкрилося на Подолі влітку. Кухарі закладу готують за традиційними узбецькими рецептами, які передавались із покоління в покоління. 

Плов з бараниною тут тушкують до того часу, поки м'ясо не стане максимально ніжним. Інші "родзинки" меню —кебаб із картоплею, самсу й "узбецьку шаурму" подають відвідувачам з окремого вікна.

Страва у закладі "Ти+Плов=Любов" у Києві Інтер'єр кафе вирізняється мінімалістичністю, у ньому немає надмірної кількості строкатих деталей.

Заклад "Ти+Плов=Любов" у Києві Дещо з меню:

  • Суп "Мастава" — 155 грн
  • Плов "Весільний" — 207 грн
  • Манти з телятиною — 145 грн 
  • Лагман — 207 грн
  • Салат "Табуле" — 177 грн

Адреса: вул. Костянтинівська, 17

"Тандир"

Сімейний ресторан, відомий своєю випічкою й м'ясом, яке постачають з семи країн світу та готують в тандирі, на мангалі або у стилі татакі. Окрім залів та саду, у закладі облаштували дитячу кімнату, де на вихідних проходять творчі й кулінарні майстер-класи. 

Страва у закладі "Тандир" у Києві

З четверга по неділю сюди можна завітати на особливі страви від шефа: традиційну шурпу, витриманий український рібай на відкритому вогні, ароматну думляму і маргіланський плов з каре ягняти.

Страви тут зазвичай доповнюють ретельно підібраною колекцією вин. 

Ресторан "Тандир" у Києві Дещо з меню:

  • Тартар з ягнятини — 595 грн
  • Бастурма з пряними травами — 420 грн
  • Долма з бараниною — 395 грн
  • Кебаб з курки — 395 грн
  • Піде з баранини — 375 грн
  • Пахлава з морозивом — 475 грн

Адреса: селище Козин, вул. Київська, 11Д

Навруз

Сімейний ресторан узбецької та турецької кухні в Києві, який відкрився в кінці 2024 року в центрі, біля Цирку. У закладі є три зали на різну кількість людей. Тут можна замовити банкет для будь-якої події.Навруз Також у ресторані працює доставка, яку можна оформити на сайті або за телефоном. Крім того, заклад надає послуги з виїзного обслуговування (кейтеринг).Навруз

Дещо з меню: 

  • Плов Фірмовий Ферганський 1 кг — 1800 грн
  • Самса з яловичиною та бараниною — 89 грн
  • Підє з м'ясом — 209 грн
  • Мастава фірмова — 169 грн
  • Ковурма — 209 грн
  • Баранина на жаровні — 289 грн
  • Пахлава — 129 грн

Адреса: вул. Золотоустівська, 2/4.

10 грузинських ресторанів Києва для прихильників пікантних та ситних страв