Зібрали місця столиці, де готують традиційний узбецький плов, манти, шурву та багато інших страв.
"ІШАК"
У двох ресторанах "ІШАК" на Великій Васильківський та на Печерську пропонують скуштувати традиційний узбецький плов, хліб з тандиру, чебуреки з великою кількістю начинки та багато іншого. Найбільшою популярністю серед гостей користуються хачапурі й м’ясо на мангалі.
У закладах працює відкрита кухня з мангалом і тандир, завдяки чому гості спостерігають за приготуванням їжі. В інтер'єрі переважають східні мотиви – дерев'яні меблі, кольорові килими та багато зелені. У ресторані є VIP-зал з м'яким довгим диваном уздовж кімнати та низькими столиками. Дещо з меню:
- Шурпа ташкентська — 350 грн
- Піде з ароматною телятиною — 295 грн
- Чебуреки — від 140 до 180 грн
- Чайханський плов — від 410 до 1500 грн
- Долма з бараниною на вугіллі — 395 грн
Адреси: вул. Велика Васильківська, 85/87; Кловський узвіз, 10
"КазаН ДиваН"
У ресторані "Казан ДиваН" на Дарниці подають традиційні страви узбецької і класичної європейської кухні.
Одна з фірмових страв – плов, який завжди готують на відкритому вогні у казані. Крім нього кухарі ресторану готують самсу, лагман з бараниною, чебуреки, люля-кебаб, манти. Хліб та коржі вони випікають у спеціальному тандирі.
Ресторан розташований на двох поверхах. На першому – основний зал, на другому – лаунж-зона. Інтер'єр закладу оформлений у колоритному східному стилі.
Дещо з меню:
- Люля кебаб на лаваші — 195 грн
- Плов з качкою "Пекін" — 275 грн
- Хінкалі з бараниною — 35 грн/шт
- Лагман по-уйгурськи — 195 грн
- Шашлик по-ташкентськи — 325 грн
Адреси: вул. Олександра Мишуги, 2
Havokand
Havokand, названий на честь міста на сході Узбекистану, відкрився відносно недавно – ресторану ще немає і року, але у нього вже є постійні відвідувачі. У ресторані облаштовані дві зали. Тут подають страви виключно національної узбецької кухні: плов, манти, шурпу, кілька видів хачапурі та інші. Є окреме гриль-меню зі стейками, люля-кебабом з гарніром і овочами, бургерами на східний лад.
На десерт відвідувачам пропонують пахлаву, фірмовий "Динямісу", штрудель з морозивом, а також зелений або чорний чай.
Дещо з меню:
- Східний салат — 134 грн
- Долма з соусом мацоні — 109 грн
- Машхурда — 134 грн
- Узбецька самса — 75 грн
- Бургер Андижанський з картоплею — 195 грн
Адреса: вул. Велика Житомирська, 15A
"Ти+Плов=Любов"
Кафе узбецької кухні "Ти + плов = любов" відкрилося на Подолі влітку. Кухарі закладу готують за традиційними узбецькими рецептами, які передавались із покоління в покоління.
Плов з бараниною тут тушкують до того часу, поки м'ясо не стане максимально ніжним. Інші "родзинки" меню —кебаб із картоплею, самсу й "узбецьку шаурму" подають відвідувачам з окремого вікна.
Інтер'єр кафе вирізняється мінімалістичністю, у ньому немає надмірної кількості строкатих деталей.
Дещо з меню:
- Суп "Мастава" — 135 грн
- Плов "Весільний" — 160 грн
- Манти з телятиною — 90 грн
- Чебурек — 40 грн
- Салат "Табуле" — 135 грн
Адреса: вул. Костянтинівська, 17
"Тандир"
Сімейний ресторан, відомий своєю випічкою й м'ясом, яке постачають з семи країн світу та готують в тандирі, на мангалі або у стилі татакі. Окрім залів та саду, у закладі облаштували дитячу кімнату, де на вихідних проходять творчі й кулінарні майстер-класи.
З четверга по неділю сюди можна завітати на особливі страви від шефа: традиційну шурпу, витриманий український рібай на відкритому вогні, ароматну думляму і маргіланський плов з каре ягняти.
Страви тут зазвичай доповнюють ретельно підібраною колекцією вин.
Дещо з меню:
- Кебаб з ягняти з соусом лемонграс — 489 грн
- Бамія смажена на вогні, лабне з хрусткою цибулею-порій — 425 грн
- Гранатово-шоколадний пиріг — 295 грн
- Смажені баклажани заатар з маринованими трьоденними огірками, кунжутним тахіні — 345 грн
- Палянички з ребрами ягняти, крем-брюле з гірчиці — 495 грн
Адреса: селище Козин, вул. Київська, 11Д