Сьогодні, 16 січня, гурмани всього світу відзначають Міжнародний день гострої їжі. Це свято присвячене всім, хто любить додавати до страв пекучий перець чилі, палкий халапеньйо та інші вогняні спеції.
У Києві також є заклади, де готують дуже гострі страви. Їжу з позначкою "spicy" можна замовити в ресторанах та кафе корейської, індійської, в'єтнамської, китайської та мексиканської кухонь. Дізнайся, де в столиці поїсти гостренького.
"Viet bar"
Неподалік метро "Олімпійська" працює ресторан "Viet bar" зі стравами в'єтнамської кухні. Заклад невеликий й знаходиться у напівпідвальному приміщенні.
Тут готують гострі салати та супи. Для пікантності використовують такі інгредієнти, як перець чилі, імбир, часник, кінзу, зелену цибулю. Якщо офіціант вас попереджає, що страва гостра — це правда. Також в меню є гострі коктейлі, до яких додають соус з червоного перцю та часнику.
Меню та ціни:
- Салат з битих огірків — 189 грн;
- Салат з міксом грибів — 229 грн;
- Гострий суп з креветками та імбирем — 349 грн;
- Кокосовий суп з куркою та грибами — 279 грн;
- Фо чай з куркою — 249 грн;
- Том ям з креветками — 349 грн;
- Коктейль "Спайсі манго" — 175 грн;
- Гострий коктейль "Тхен тін" — 175 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 88
Режим роботи: з 10:00 до 23:00.
Ресторан "Аріранг"
Ще одне місце з гострою їжею знаходиться біля метро "Політехнічний інститут". Це ресторан корейської кухні "Аріранг", який заснував кореєць Дмитро Кан.
В закладі пропонують скуштувати повсякденні страви Кореї, деякі з них дуже гострі. Одним із найголовніших символів країни є кімчі — гостра пекінська капуста з соусом з часнику, моркви та солодкого перцю. Також в меню є суп Тянг понг, який заправляють гострою корейською пастою, spicy рамьон з різними начинками, рибний суп Тонте тіге з дайконом, кальмари в гострому соусі кочудян тощо.
Меню та ціни:
- Суп Тянг понг — 285 грн;
- Рамьон класичний — 230 грн;
- Хемуль тенжан тіге — 290 грн;
- Кімчі тіге — 275 грн;
- Кімчі джонголь маленький — 360 грн;
- Хемуль мучім — 470 грн;
- Оджино покум — 390 грн.
Адреса: Берестейський проспект, 31, 2-й поверх
Режим роботи: з 11:30 до 22:00.
Ресторан "Food Spot"
Біля київського велотреку знаходиться ресторан "Food Spot". Це мультикультурний заклад з бургерами, піцою та азійськими стравами.
Серед гострої їжі в меню "Food Spot" тайський салат, корейські хрумкі крила в глазурі на основі соєвої чилі-пасти кочуджан та чорного рисового оцту, унікальна щіанська жувальна локшина з яловичиною, зеленою цибулею та чилі олією. Також пропонують замовити яловичі ребра з рисом та кімчі, свинину з сичуанським та перцем чилі, часником, імбирем та спеціями.
Меню та ціни:
- Тайський салат з манго та соєвими паростками — 399 грн;
- Капуста кімчі — 199 грн;
- Щіанська Локшина з Яловичиною — 388 грн;
- Рамен локшина з морепродуктами — 499 грн;
- Свинина по-сичуанськи з рисом — 477 грн;
- Гострі курячі крильця — 444 грн.
Адреса: вулиця В'ячеслава Липинського, 15
Режим роботи: з понеділка по четвер з 10:00 до 21:00, з п'ятниці по неділю з 10:00 до 21:45.
Індійський ресторан "New Bombay Palace"
"New Bombay Palace" на Печерську — це ресторан індійської кухні, яка знана у світі своєю гостротою.
В ресторані "New Bombay Palace" готують гострі супи, індійський горошок, приготований у гострому карі. Також в меню є курка в традиційному пряному соусі карі з додаванням чилі та кокосу, баранина в суміші з помідорами, паприкою та гострими спеціями. Вегетаріанці можуть скуштувати сир панір, смажені картопляні скибки із соусом чилі та медом, рибу, мариновану в гострому соусі чилі, гострі спагеті з овочами та часником.
Меню та ціни:
- Томатний суп — 299 грн;
- Гострий суп із овочами — 298 грн;
- Цибуля кільцями, гострий перець і лимон — 229 грн;
- Лахорі чанна — 469 грн;
- Мадрас карі чикен — 489 грн;
- Маттан роган джош — 499 грн;
- Картопля із гострим соусом та медом — 419 грн;
- Чилі фіш — 569 грн;
- Чилі панір теплі — 419 грн;
- Спагеті хакка — 389 грн
Адреса: бульвар Лесі Українки, 4
Режим роботи: з 11:00 до 22:00.
Ресторан "Himalaya"
"Himalaya" — це ще один ресторан індійської кухні, який працює у Києві з 1997 року. Його відкрила родина з Індії, яка розуміється на справжній гострій їжі.
Під час замовлення страв можна обрати гостроту — від мінімальної до дуже гострої. Якщо ви куштуєте індійську їжу вперше, рекомендуємо обирати середню, бо гострота може здатися вогняною. Гостям пропонують пряний суп з куркою діпфрай, з жовтої сочевиці та томатний, в якому є цибуля, імбир, часник, спеції та вершки. Серед м'ясних та рибних страв — курячі стегенця, мариновані в йогуртовому соусі зі спеціями, куряче філе стегна в м'ятному соусі, шматочки лосося в маринаді, запечені в тандурі, смажені тигрові креветки або баранина в соусі "Карі" та інше.
Меню та ціни:
- Маньчджоу Суп — 185 грн;
- Дал Суп — 185 грн;
- Тандурі Чікен — 390 грн;
- Харіялі Кебаб — 355 грн;
- Чікен Тікка — 355 грн;
- Фіш Тікка — 460 грн;
- Прон Карі — 445 грн;
- Матан Роган Джош — 385 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 18
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
Ресторан "Пян-Се Rest"
На Подолі в арці біля метро "Контрактова площа" працює бар-ресторан Пян-Се, де готують страви корейської кухні. В меню є страви з двома і трьома вогниками.
Шанувальники гостренького тут замовляють кімчі з перцем чилі, пастою гочуджан, часником, імбирем та рибним соусом, свинячі гострі вуха, яловичину в соєвому соусі. В закладі попереджають, якщо замовити рисові ттоки на основі кочуджана, — буде дуже гостро. Подача страв також незвична, деякі позиції ви отримаєте у тарілках в формі унітаза.
Меню та ціни:
- Hot локшина з куркою — 269 грн;
- Hot локшина з морепродуктами — 359 грн;
- Вогнений Кімчі мастра Кана — 129 грн;
- Вуха гострі — 149 грн;
- Яловичина Хе — 179 грн;
- Кімчі Тіге суп — 249 грн;
- Том Ям Курка — 309 грн;
- Токпоккі NEW (з двома вогниками) — 239 грн;
- Яловичина Блек Пеппер — 299 грн;
- Локшина гочуджан зі свининою (три вогника) — 259 грн.
Адреса: вулиця Нижній вал, 33-Б
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.
Корейське кафе "Asian Bowl"
Біля Золотих Воріт є корейське кафе "Asian Bowl" з азійською ф’южн-кухнею. У закладі пропонують традиційні страви Кореї з перцем чилі, часником та гострими соусами.
В меню є рисові кльоцки у гостро-солодкому соусі, тонка пшенична локшина з пастою гочуджан, перцем гочугару та шматочками курячого філе, маринованого у гострому соусі. Також можна обрати боули з пікантними спеціями.
Меню та ціни:
- Смажений рис кімчі — 225 грн;
- Бульдак рамьон — 225 грн;
- Бібімбап з гострою свининою — 230 грн;
- Удон з гострою свининою — 255 грн;
- Токпокі — 160 грн.
Адреса: вулиця Гоголівська, 1/3
Режим роботи: щодня з 11:00 до 21:00
Kim Kimchi Korean BBQ
Ресторан корейської кухні "Kim Kimchi Korean BBQ" знаходиться у Києві на двох локаціях — два в центрі та на Виноградарі.
В закладах є столики з барбекю, бар та гострі страви. В меню — рисові палички з яйцем, капустою у гострому соусі з перцем Коцукару, локшина рамьон з грибами шиітаке та морепродуктами, що надає страві гострий насичений смак. Крім того, готують мариновану яловичину та свинину з гострим соусом, які смажать у корейському стилі з овочами, грибами та рисом та традиційний суп на основі капусти кімчі з бейбі-восьминогами.
Меню та ціни:
- Токпоккі classic — 295 грн;
- Корейський рамьон seafood — 495 грн;
- Бульгогі — 305 грн;
- Джеюкбокгум — 275 грн;
- Кімчі Чіге з морепродуктами — 495 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 38, проспект Європейського Союзу, 47
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
Китайський ресторан "China Ma"
У ресторані "China Ma", який знаходиться неподалік Південного вокзалу, готують традиційну китайську їжу. У двоповерховому закладі автентична атмосфера, а страви ароматні та пікантні.
Можна спробувати гострі биті огірки з кунжутною олією, смажений тофу з грибом муер з чилі, часником та пастою табаджан, курку з перцем чилі та трьома соусами (устричним, соєвим та кунг-пао), гостру чуку тощо.
Меню та ціни:
- Гостро-кислий суп — 208 грн;
- Дофу Могу — 228 грн;
- Салат з битих огірків — 168 грн;
- Курка кунг-пао з овочами — 268 грн;
- Чука гостра — 168 грн.
Адреса: вулиця Георгія Кірпи, 5Б
Режим роботи: щоденно з 11:00 до 22:00.
Азійське бістро "Duck, Please"
Бістро китайської кухні "Duck, Please" спеціалізується на приготуванні качки по-пекінськи та по-шанхайськи.
В меню є соковита курка, обсмажена в гострому соусі з овочами, арахісом і перцем чилі, кисло-гострий суп Том Ям з додаванням креветок та грибів глив, капуста кімчі. Гостям також запропонують яловичину з провінції Сичуань в гострому бульйоні з додаванням пекінської капусти, імбиру, часнику, кінзи та гострого тофу.
Меню та ціни:
- Капуста Кімчі — 125 грн;
- Яловичина сичуань — 345 грн;
- Тофу гострий — 225 грн;
- Пад тай — 325 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 83, Дніпровська набережна, 21А, Берестейський проспект, 24 (ТРЦ Smart Plaza).
Режим роботи: щоденно з 11:00 до 22:00.
Мексиканський ресторан "Dos Amigos"
В ресторані "Dos Amigos" готують справжній текс-мекс. Заклади з кактусами та сомбреро є на Подолі та на вулиці Саксаганського.
Сюди приходять за чипсами начос, гострими бургерами та тако з різними начинками, супом чилі кон карне, буріто. Страви приправляють соусом Піко де гайо, перцем халапеньйо та кисло-солодкою заправкою Мехікано.
Меню та ціни:
- Тако з куркою — 180 грн;
- Тако з рибою — 180 грн;
- Крильця Баффало — 270 грн;
- Салат Мехікано — 240 грн;
- Суп Тортільяс — 120 грн;
- Чилі кон карне — 140 грн;
- Фахітас овочі — 350 грн;
- Бургер Південно-західний з халапеньйо — 240 грн;
- Хот-дог Баффало — 180 грн.
Адреса: вулиця Межигірська, 9, вулиця Саксаганського, 51/87
Режим роботи: на Саксаганського з 11:00 до 21:45, на Подолі з 11:00 до 22:00.
"Escobar"
У ресторані "Escobar" біля Золотих Воріт пропонують страви латиноамериканської кухні — кубинської та мексиканської.
В меню багато гострих позицій з перцем чилі, халапеньйо, Пірі-пірі та легендарним соусом Табаско. Серед страв — гостра цвітна капуста "за рецептом мами" з томатами, солодким та гострим перцем, скибочки спайсі бананів, обсмажених до хрусткості, салат з чилі та чипсами начос, гуакамоле тощо.
.
Меню та ціни:
- Коліфлор піканте де мама — 90 грн;
- Гуакамоле з начос — 469 грн;
- Чалакілес піканте — 249 грн;
- Платано фріто — 55 грн;
- Енсалада де агуакате — 369 грн.
Адреса: вулиця Ярославів Вал, 21/20
Режим роботи: з 11:00 до 22:00.
Раніше "Наш Київ" зібрав добірку різноманітних закладів, які працюють біля Золотих Воріт.