Цього вересня у столиці відкрився перший в Україні вегетаріанський KFC, на Лівому березі з’явився "Франик", а в ТРЦ Respublika Park відтепер можна відвідати ресторан сучасної української кухні "Галушка". Також у готелі "Салют" відкрилася Віброкавʼярня 2.0, а на Великій Васильківській ресторан "Яш", меню якого поєднує традиційні рецепти української та близькосхідної кухонь.
Розповідаємо про заклади, які відкрилися в Києві у вересні.
Ресторан "Галушка" в ТРЦ Respublika Park
У торгово-розважальному центрі Respublika Park відкрився ресторан сучасної української кухні "Галушка". Це вже другий заклад мережі, перший працює на Бессарабській площі.
Тут готують автентичні та знакові страви української кухні, зокрема чимало традиційних рецептів з регіону Полтавщини.Меню:
- Качана каша з Білими грибами — 285 грн;
- Банош з білими грибами — 285 грн;
- Зрази з грибами у вершковому соусі — 275 грн;
- Форшмак — 255 грн;
- Салат з печеним судаком — 290 грн;
- Борщ, зварений на качиному бульйоні з вишнею — 225 грн;
- Чорні галушки з судаком та креветками (3 шт.) — 270 грн;
- Галушки "Полтава" (поєднання пухких галушок зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом) — 195 грн;
- Галушки з печінкою та беконом — 190 грн;
- Макові вареники з сиром — 240 грн.
- Адреса: ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога, 1;
- Графік роботи: пн-нд 10:00-22:00.
Бар-ресторан KY+1
На Липській запрацював бар-ресторан KY+1. Тут пропонують авторські та класичні коктейлі, закуски, боули й страви на фритюрі. Особливістю меню є коктейлі та страви, натхнені Києвом.Меню:
- Коктейль Vidblysk lavry — 285 грн;
- Коктейль Trukhaniv beach — 280 грн;
- Коктейль Stantsiia kintseva — 320 грн;
- Коктейль Tuman nad Dnipro — 320 грн;
- Коктейль Troieschyna jungle — 280 грн;
- Бургер "Київський класичний" — 300 грн;
- Бургер "Районна креветка" — 320 грн;
- KY-рол з куркою — 300 грн;
- KY- рол з телячим язиком — 350 грн.
- Адреса: вул. Липська, 14;
- Графік роботи: пн-пт з 8:00 до 22:00, сб з 12:00 до 22:00, нд з 16:00 до 22:00.
Кафе-пекарня "Франик" на Русанівці
На Русанівці відкрився ще один заклад мережі "Франик". Нова локація розрахована на 60 гостей. Особливістю цього "Франика" є сімейний формат: у приміщенні облаштували дитячий куточок, а в меню вперше з’явилася піца.
Це четвертий заклад мережі у Києві й перший на Лівому березі.Меню:
- Круасан фісташка-шоколад — 198 грн;
- Шулик медовий з маком — 122 грн;
- Сінабон з маком та ягодами — 172 грн;
- Сирний скрембл — 374 грн;
- Сніданок з індичкою та страчетелою — 396 грн;
- Борщ з пастрамі — 298 грн;
- Паста грибна — 322 грн;
- Паста з креветкою — 436 грн;
- Курка з картопляним пюре та томатним рагу — 344 грн.
- Адреса: Русанівська набережна, 10;
- Графік роботи: пн-нд з 8:00 до 21:00.
Віброкавʼярня 2.0 біля Арсенальної
Біля станції метро "Арсенальна", у готелі "Салют", відкрилася Віброкавʼярня 2.0. Це другий заклад мережі — перший працює на Подолі. Тут можна замовити каву, холодні напої, салати, сендвічі й десерти, а також придбати різноманітні товари для дорослих.
У закладах також проводять просвітницькі лекції, кіновечори, майстер-класи й дискусії.
- Адреса: готель "Салют", вул. Мазепи, 11Б (інший заклад — Верхній Вал, 54);
- Графік роботи: пн-пт — з 8:00 до 20:00, сб — з 9:00 до 21:00, нд — з 9:00 до 20:00.
Італійський ресторан ROMANTICA на Прорізній
У центрі Києві з'явився ресторан італійської кухні ROMANTICA — це заклад від творців Mimosa Group (Mimosa Brooklyn Pizza, "Автостанція", "Чайка").
Основою концепції є римська піца alla pala — за рецептом тіста від піцерії Casa Manco в Римі. Команда закладу спеціально їздила в Італію, аби перейняти досвід місцевих шефів.Ще тут подають страви середземноморської кухні, є широкий вибір італійських вин.
Меню:
- Піца Маргарита — 305 грн;
- Піца Пепероні — 360 грн;
- Піца Чотири сири та кленовий сироп — 395 грн;
- Піца CasaManco — 340 грн;
- Піца Копчена Скаморца (сир) з лимонами — 410 грн;
- Брускета: прошуто, артишок — 220 грн;
- Тартар з яловичини — 425 грн;
- Томатний суп з морепродуктами — 295 грн;
- Ризотто з білими грибами — 395 грн;
- Лимонад Лайм-юдзу — 135 грн;
- Лимонад Персик-лемонграс — 135 грн.
- Адреса: вул. Прорізна, 3;
- Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
Ресторан "Яш"
На Великій Васильківській можна відвідати ресторан "Яш". Меню закладу поєднує традиційні рецепти української та близькосхідної кухонь, а також країн Центральної Азії. Зокрема, відвідувачам пропонують скуштувати самаркандський плов, кримськотатарську кюрзе, узбецький лагман, а також долму, форшмак, пахлаву, харіссу, страви на мангалі тощо.Меню:
- Кримська пахлава з медом та волоськими горіхами — 180 грн;
- Кюрзе з бараниною — 225 грн;
- Долма з яловичиною — 245 грн;
- Запечені налисники зі шпинатом та грибами у тажині — 255 грн;
- Плов з бараниною у казані — 270 грн;
- Лагман — 220 грн;
- Дюшпара — 155 грн;
- Форшмак — 240 грн;
- Котлети з судака у вершковому соусі — 285 грн.
- Адреса: вул. Велика Васильківська, 34;
- Графік роботи: пн-нд з 12:00 до 22:00.
Вегетаріанський KFC у ТРЦ Blockbuster Mall
У столичному ТРЦ Blockbuster Mall відкрився перший в Україні вегетаріанський KFC. Меню тут повністю побудоване на рослинних альтернативах до м’яса. Страви на основі мікопротеїну — інгредієнта з природного гриба, багатого на білок і клітковину. Він не містить холестерину та має значно менший вуглецевий слід порівняно з тваринним м’ясом.
У рецептурах також використовуються молочні продукти та яйця, тому лінійка позиціонується як вегетаріанська, а не веганська.Меню:
- Веджі стріпси — 109 грн;
- Веджі бургер — 160 грн;
- Веджі Твістер — 160 грн;
- Веджі рис-бокс — 169 грн;
- Веджі бургер меню — 249 грн;
- Веджі Твістер меню — 249 грн.
Новий формат ресторану також змінив дизайн: червоні акценти поступилися зеленій гамі, а на фасаді з’явилися рослинні мотиви та головний слоган — "100% смаку. 0% курки".
- Адреса: ТРЦ Blockbuster Mall, пр. Степана Бандери, 36;
- Графік роботи: понеділок-четвер з 12-00 по 21-00, п’ятниця-неділя з 10-00 по 22:00.
Smokers BBQ & Grill на Оболоні
На Оболоні відкрили третій ресторан мережі Smokers BBQ & Grill. Заклад працює у тестовому режимі — тут подають страви американської кухні, а головною "фішкою" є справжній техаський смокер, в якому готують м’ясо.Меню:
- Техаське Ребро Порк (1 кг) — 1700 грн;
- Сет Smoker's (1,5 кг) — 1890 грн;
- Сет 1 кг Техаського ребра — 1360 грн;
- Біг бургер "Біф" — 490 грн;
- Сет бріскет та пастрамі — 910 грн;
- Картопля запечена "по-Креольські" — 100 грн;
- Кукурудза-гриль — 180 грн.
- Адреса: пр-т Володимира Івасюка, 4, корпус 6;
- Графік роботи: 12:00-22:00.