У сезон літньої спеки в столиці з’явилося кілька нових локацій, де можна смачно перекусити, випити кави або влаштувати атмосферну вечерю. У минулому місяці відкрились заклади зі сніданками, японською кухнею, азійським стритфудом та італійською випічкою.
Розповідаємо, які заклади відкрилися в Києві у липні.
Nami Nami
Новий заклад із сучасною паназійською кухнею, який поєднує японські, в’єтнамські та тайські гастроноти. Ресторан пропонує традиційні страви, зокрема рамени, локшину, знаменитий суп Фо Бо, а також класичні закуски, серед яких кімчі, биті огірки, мариновані гриби тощо.
Меню та ціни:
- Кімчі — 155 грн;
- Гриби Муер мариновані — 105 грн;
- Биті огірки — 145 грн;
- Рамен класичний — 290 грн;
- Не класичний сирний Рамен — 310 грн;
- Суп Фо Бо — 320 грн;
- Місо суп вершковий з креветками — 285 грн;
- Локшина Пад Тай з куркою — 295 грн;
- Локшина Удон стір-фрай з креветкою — 285 грн;
- Локшина Соба стір-фрай з яловичиною — 295 грн.
Адреса: вулиця Професора Підвисоцького, 8А;
Графік роботи: пн-чт з 9:00 до 22:00.
LINDEN CAFE
Невеликий, але дуже стильний простір в історичному центрі Києва. Linden — це місце затишку та любові до кави. Готують фільтр, еспресо, капучино, є веганське молоко, матча та какао. В кожній страві є нотка липи — це їхня головна фішка. Є кілька столиків, десерти ручної роботи та сезонне меню напоїв.
Меню та ціни:
- Намазки фірмові з перепічкою — 315 грн;
- Чері томати маринові в липі — 235 грн;
- Деруни з вершковим соусом з лисичками та кальмаром — 379 грн;
- Вареники з картоплею і кальмаром — 288 грн;
- Салат з дорадо гриль та молодим картофелем — 415 грн;
- Окрошка фірмова з індичкою — 300 грн;
- Банош з бринзою, смаженими мідіями та беконом — 329 грн;
- Пироги з бараниною та овочевою сальсою — 415 грн;
- Чебурек “Вечірній Київ” — 263 грн;
- Лимонад Ягідно-Лавандовий — 110 грн;
- Коктейль Каштановий Манхеттен — 300 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 4;
Графік роботи: щодня 11:00-22:00.
Massa
Затишний ресторан-пекарня, де протягом дня можна замовити сніданки. Основа меню — хліб і випічка власного виробництва. Свіжий крафтовий хліб випікають кожного ранку. Наразі відвідувачам пропонують сім видів хліба та солодкої випічки. Також використовують власний млин, аби контролювати необхідну якість борошна та ступінь помелу. Борошно "відлежується" 21 день, і тільки після цього його беруть в роботу.
Меню та ціни:
- Сендвіч з мортаделлою/пастрамі — 155 грн;
- Хрусткі кульки рикоти з бельгійським кремом — 275 грн;
- Круасан зі збитим маслом і червоною ікрою — 320 грн;
- Млинці з вишнею та сметанним соусом — 199 грн;
- Тост з авокадо, яйцем пашот і гуакамоле — 265 грн;
- Паштет із качки — 199 грн;
- Карпачо з телятини — 325 грн;
- Салат з домашнім курчам — 220 грн;
- Даніш ягідний — 145 грн;
- Лимонад "Юдзу-вишня" — 99 грн;
- Чіабата — від 25 до 55 грн;
- Хліб гречаний з цибулею та насінням — від 35 до 85 грн;
- Хліб Житній фірмовий — від 25 до 70 грн;
- Бріош французький — від 55 до 199 грн;
Адреса: проспект Володимира Івасюка, 14 Г;
Графік роботи: з 8:00 до 22:00.
Раменна бібліотека
Перша раменна бібліотека в Україні, де кожен знайде для себе улюблений смак. Це все завдяки формату DIY: обираєш локшину, додаєш топінг, сплачуєш та куштуєш на місці. У закладі можна замовити різні страви азійської кухні: від локшини до місцевої консервації.
Меню та ціни:
- Тістечко моті (мочі)Hami Mellon — 178 грн;
- Локшина швидкого приготування Chicken Stew — 54 грн;
- Норі снек Roasted Seaweed — 34.95 грн;
- Чипси креветкові(1 кг) — 447 грн;
- Чипси вегетаріанські — 125 грн;
- Зелений горошок зі смаком васабі — 285 грн;
- Палички шоколадні — 130 грн;
- Желе зі смаком чорниці — 145 грн;
- Желейки фруктові — 250 грн.
Адреса: вул. Велика Васильківська 1-3/2;
Графік роботи: 12:00-21:30.
Вook.ua space
Це справжній культурний осередок для поціновувачів читання й затишку. Тут можна не тільки випити кави, а й купити сучасну українську літературу чи провести зустріч у невимушеній атмосфері. У кавовому меню — класика, альтернатива, сезонні лимонади. А ще тут печуть круасани з мигдалем, подають сирники, домашнє печиво та канапки. Простір також відкритий для івентів, лекцій, презентацій і творчих зустрічей.
Меню та ціни:
- Еспресо — 90 грн;
- Капучино — 105 грн;
- Лате — 120 грн;
- Американо — 90 грн;
- Капуоранж — 160 грн;
- Чай Шу Пуер —90 грн;
- Матча тонік — 180 грн;
- Лимонад Ананас - Базилік — 130 грн;
- Горішок зі згущеним молоком — 70 грн;
- Торт Наполеон Фісташковий — 210 грн;
- Зелений салат з авокадо та лососем — 280 грн;
- Курячий бульйон з мітболами та рісоні — 180 грн;
- Сендвіч з куркою — 260 грн;
- Паштет з курячої печінки — 190 грн;
- Gin Tonic — 270 грн;
- Вино Castelli del Grevepesa, Chianti — 200 грн.
Адреса: 6 павільйон ВДНГ; проспект Академіка Глушкова, 1;
Графік роботи: пн - чт 11:00 - 21:00; пт - нд 11:00 - 22:00.
Sicilia
Sicilia — простір, де середземноморська кухня поєднується з духом італійської гостинності. Натхненням для команди стали ринки Сицилії та їхнє розмаїття смаків. У меню — паста, морепродукти, піца з хрусткою скоринкою та авторські десерти. Ідеальне місце, щоб відчути смак справжньої Італії в самому серці Києва.
Меню та ціни:
- Устриці Чорна королева №2 — 240 грн;
- Італійське м’ясне плато — 650 грн;
- Брускета alla Caponata Siciliana з базиліком та пармезаном — 255 грн;
- Тартар з телятиною Аль Тартуфо з соусом нучіола — 460 грн;
- Карпачо з телятиною — 445 грн;
- Аранчіні з мацарелою та восьминогом — 358 грн;
- Салат з тунцем та молодою картоплею, натхненний Сицилією — 475 грн;
- Окрошка з куркою — 260 грн;
- Восьминіг "по-сицилійські" — 650 грн;
- Піца "Маргарита" — 265 грн;
- Піца 5 сирів — 475 грн;
- Паста Путанеска — 365 грн;
- Крем-брюле — 215 грн;
- Чай Жасмин Тінг Юань — 90 грн.
Адреса: вул. Князів острозьких 31/33;
Графік роботи: Пн-Пт 11:00 — 22:00; Сб-Нд 11:00 — 22:00.