Червень у Києві приніс низку цікавих гастрономічних відкриттів. Від розкішних ресторанів середземноморської кухні та затишних паста-барів з італійськими секретами до бістро зі сніданками та грузинських кулінарних оазисів — розповідаємо про нові заклади, які відкрилися у Києві в червні 2025 року.
Ресторан "Ancy"
На вулиці Скоропадського відкрили pet-friendly ресторан "Ancy". Тут пропонують кухню та атмосферу Середземномор'я. Інтер'єр з елементами бароко, багато квітів та окремий VIP-поверх для приватних зустрічей. Є дитяча кімната, закрита і відкрита тераси.
Меню ресторану увібрало найкращі рецепти середземноморської кухні. У ресторані "Ancy" подають сніданки, салати, м'ясні та рибні страви на грилі. Також в меню є стейки, каре баранини, медальйони з телятини, живі раки та устриці. Серед напоїв можна замовити чай, каву, пуер, матчу є безліч коктейлів. На десерт подають морозиво, сорбет та круасани. Меню та ціни:
- Сніданок в Ancy — 550 грн;
- Млинці з сиром та свіжими ягодами — 280 грн;
- Курячий консоме з домашнім хлібом — 350 грн;
- Чоппіно з морепродуктів — 510 грн;
- Окрошка з креветкою — 450 грн;
- Салат "Цезара" в пряній глазурі — 410 грн;
- Тигрова креветка в ажурі з авокадо — 550 грн;
- Морозиво в асортименті — 150 грн (50 г);
- Круасан з ягодами та нутелою — 320 грн;
- Кава Capuorange — 180 грн;
- Еспресо — 90 грн;
- Матча Лате — 120 грн;
- Коктейль Ancy Negroni — 450 грн;
- Вино Well Done, Malbec, LGI Wines, червоне сухе — 240 грн (келих 150 мл).
Адреса: вулиця Гетьмана Павла Скоропадського, 43
Режим роботи: з понеділка по четвер з 10:00 до 22:00, у п'ятницю, суботу та неділю з 10:00 до 23:00.
Sweet Amelie
Це новий pet-friendly заклад на Подолі, на Контрактовій площі. Кафе пропонує авторські закуски, такі як ніжні панкейки з пряним лососем, млинці з морепродуктами або з паштетом, салати. Крім того, можна скуштувати десерти та випити коктейлі. Також у закладі доступні кальяни.
Меню та ціни
- Закуска Amelie з креветкою — 120 грн;
- Закуска Amelie вегетаріанська — 85 грн;
- Рисова невагомість з лососем — 79 грн;
- Млинці з грибами та сиром — 225 грн;
- Млинці з червоною ікрою — 540 грн;
- Грибний крем-суп — 160 грн;
- Салат з хумусом — 189 грн;
- Салат Цезар з креветкою — 310 грн;
- Курячий сатісфет — 310 грн;
- Лимонад персик-маракуйя — 95 грн;
- Капучино — 95 грн.
Адреса: вулиця Сагайдачного, 41
Режим роботи: щодня 10:00 — 22:00
Бістро "Деревій"
У закладі готують сирники, бутерброди з простих інгредієнтів, ліниві вареники, смузі та багато іншого. Страви можна з'їсти на літнику закладу або взяти з собою у зручній таці.
Меню та ціни
- Бутерброд з шинкою та крем-сиром — 150 грн;
- Бутерброд з тунцем, зеленню та огірком — 150 грн;
- Ліниві вареники з томленою цибулею та сметаною — 175 грн;
- Ліниві вареники солодкі з полуницею — 185 грн;
- Палюшки з грибною начинкою — 170 грн;
- Смузі — 110 грн.
Адреса: вулиця Хрещатик, 46а
Режим роботи: щодня 9:00 — 19:00
Ресторан "Хвиляста"
Група ресторанів Rest Emotion запустила проєкт "Хвиляста" — паста-бар, що знаходиться поряд із вже відомим закладом "Тісто, сир і тітка Белла".
Особливістю "Хвилястої" є автентичні італійські рецепти, які команда отримала, спілкуючись з італійськими бабусями та викуповуючи їхні старовинні сімейні секрети приготування пасти. Меню для закладу розробляють два шеф-кухарі: Сергій Шпара, який керує кухнею "Тісто, сир і тітка Белла", та запрошений шеф Богдан Бочковський.
В оформленні приміщення прагнули відтворити атмосферу південноіталійського регіону та узбережжя Амальфі. Головна зала вміщає 23 відвідувачі, а особливість ресторану — відкрита кухня, що дозволяє гостям спостерігати за процесом приготування страв.
Меню та ціни
- Тортеліні Vitello (італійські пельмені) — 295 грн;
- Грибна паста Pappardelle Alfredo — 285 грн;
- Паста Al Pomodoro — 235 грн;
- Равіолі Al Sole — 295 грн;
- Фісташковий Канноло — 145 грн;
- Хвилясте Тирамісу — 125 грн;
- Limonata Цитрусата — 90 грн;
- Prosecco Romeo (біле ігристе) — 140 грн;
- Ghio Vinarancino (оранж, натуральне) — 235 г;
- Latte Macchiato — 80 грн.
Адреса: вулиця Верхній Вал, 24
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Вино і Вуса
Це новий грузинський ресторан на масиві Райдужний, що на Лівому березі Києва біля озера Радунка. Тут можна скуштувати страви традиційної грузинської кухні, такі як хінкалі, шашлики та хачапурі. Окрім того, в закладі пропонують різноманітні коктейлі, у тому числі авторські.
Приміщення ресторану має 200 посадкових місць. Тут є декілька залів: з музикою або без, якщо відвідувачі хочуть насолодитися тишею.
Офіційне відкриття ресторану — 28 червня, а зараз заклад працює у тестовому режимі.Меню ті ціни
- Кебаб курячий — 248 грн;
- Оджахурі — 258 грн;
- Шашлик телячий — 278 грн;
- Рулетики з баклажанів — 198 грн;
- Толма — 248 грн
Адреса: вулиця Райдужна 8-А
Режим роботи: нд-чт 11:00 — 22:00; пт-сб 11:00 — 23:00
Морозивний корнер від Milk Bar
Авторське морозиво від Milk Bar тепер доступне і в Оболонському районі. Нова точка розташувалася на березі Дніпра, пропонуючи мешканцям та гостям столиці улюблений десертний настрій у вафельному стаканчику.
Нова локація привертає увагу велетенським відром морозива з написом Milk Bar, що спонукає зупинитися та скуштувати щось особливе. Вітрина пропонує широкий вибір смаків — від класичного пломбіру до сезонних ягідних новинок.
Хоча нова точка на проспекті Івасюка є компактним корнером, вона повністю відображає філософію Milk Bar. Це ідеальне місце для тих, хто прагне справжнього смаку та цінує різницю між промисловим морозивом та десертом, створеним з увагою до кожної деталі.
Меню та ціни
- Одна кулька морозива — 105 грн;
- Дві кульки морозива — 190 грн;
- Три кульки морозива — 270 грн;
- Відро морозива (0,3 кг) — 355 грн.
Адреса: вул. Івасюка, 14Г
Хата Плову
Це новий ресторан узбецької кухні, де можна скуштувати справжній самаркандський плов, який готують на фісташковій олії. У закладі є мангал, можна самому обрати м'ясо, з якого кухар приготує шашлик. На десерт тут пропонують східні ласощі, як пахлаву з чаєм.
Також працює доставка. Для цього треба писати в особисті на сторінці в Instagram.
Меню та ціни:
- Шурпа — 130 грн;
- Лагман — 150 грн;
- Плов — 150 грн;
- Смажений короп (300 г) — 250 грн;
- Шашлик (240 г) — 280 грн;
- Самса (4 шт.) — 180 грн;
- М'ясний рулет (240 г) — 300 грн;
- Люля з моцарелою (250 г) — 250 грн;
- Кава — від 40 грн.
Адреса: проспект Валерія Лобановського, 124
UWINES BAR
Це винний бар та магазин, що пропонує виключно українські вина від перевірених виробників. Заклад поєднує формат дегустаційного простору, винної крамниці та місця зустрічі для всіх поціновувачів локальних смаків.
В UWINES можна випити келих улюбленого напою за барною стійкою або купити пляшку додому. У майбутньому заклад планує регулярно проводити тематичні дегустації, різноманітні події та активно розвивати винну спільноту.
Адреса: вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 5
Режим роботи: 12:00 — 22:00