Індійська кухня відома своїми ароматними спеціями, незвичними поєднаннями та особливою гостротою. У Києві існує не так багато індійських ресторанів, але всі вони — з автентичною атмосферою та традиційним меню. Дізнайся, де в столиці поїсти карі, пиріжки самоси, батер чікен та випити чай масала.
"Himalaya"
"Himalaya" — це ресторан індійської кухні, який працює у Києві з 1997 року. Заклад відкрила родина з Індії, наразі ним керує Яшві Тріпатхі. Він передав автентичну атмосферу та смак Індії. Завітавши до ресторану, ви ніби потрапляєте в кафе у Мумбаї, Делі чи Джайпурі. В інтер'єрі — золоті статуетки богів та дерев'яні різьблені столи, двері, ширми й стільці, які привезли зі штату Раджастан.
У "Himalaya" готують страви індійської кухні за традиційними сімейними рецептами. У будні з 12:00 до 17:00 тут можна замовити "Thali lunch" — тарілку різних індійських страв з рисом і хлібом з тандуру. Страви подають у спеціальному посуді, що зберігає температуру. У меню є вегетаріанські позиції, карі, рис, супи, кебаб, салати та закуски, м'ясо та риба в традиційному соусі "Масала", десерти, авторські коктейлі тощо. В закладі зазначають, що їжа має велику кількість прянощів, тому відвідувачів просять заздалегідь повідомляти про алергію на будь-які продукти або спеції.
Меню та ціни:
- Салат з паніром та манговим кюлі — 235 грн;
- Дал суп — 165 грн;
- Малаї Кебаб — 315 грн;
- Чікен Тікка — 315 грн;
- Фіш Карі — 415 грн;
- Батер Чікен — 325 грн;
- Пілоу Рис — 98 грн;
- Лача Парата — 70 грн;
- Десерт "Гулаб Джамун" — 132 грн;
- Коктейль "Ganesha" — 245 грн;
- Коктейль "Campari Mumbai" — 245 грн;
- Полуничний шиканджи — 125 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 18
Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00.
"Podil East India Company"
Ресторан "Podil East India Company" знаходиться на Подолі. Основа меню — індійська їжа та коктейлі. В Ості, як називають заклад засновники, можна спробувати найвідоміші страви Індії: батер чікен, молодий сир панір, чорну квасоля "дал махані", карі з яловичини по-керальськи з фірмовою надан масалою тощо. По буднях з 12:00 до 16:00 тут пропонують обідні ланчі, так звані "карі комбо". Є окреме меню зі стравами, які готують навіть під час відключень світла.
Також в ресторані готують індійський стритфуд, вуличні снеки чаати та самоси. Серед гарнірів є рис, мумбайська молочна булочка батер пау та традиційний коржик парата, який можна макати в різноманітні соуси. На десерт пропонують пудинг зі смаженою локшиною, розібраний пиріг із шоколадного крамблу тощо. У "Podil East India Company" велику увагу приділяють соусам, а спеції додають не тільки у страви, а й в коктейлі.
Меню та ціни:
- Батер чікен — 310 грн;
- Надан біф карі — 390 грн;
- Саагвала — 290 грн;
- Лимонний рис — 85 грн;
- Парата по-колькатськи — 80 грн;
- Брінджал пакора — 160 грн;
- Індійський коктейль "Kala Khatta" — 300 грн;
- Коктейль "Masala Milk Punch" — 300 грн;
- ПОІК пиріг — 180 грн.
Адреса: вулиця Межигірська, 9
Режим роботи: з понеділка по четвер з 12:00 до 22:00, з п'ятниці по неділю з 12:00 до 23:00.
UPD: У жовтні 2024 року заклад оголосив про закриття. Ресторан "Podil East India Company" працюватиме лише до 27 жовтня.
"New Bombay Palace"
Ресторан "New Bombay Palace" знаходиться на бульварі Лесі Українки на Печерську. Сюди запрошують тих, хто прагне скуштувати вишукані та різноманітні страви індійської кухні від професійних кухарів. Приміщення закладу прикрашають витвори стародавнього індійського мистецтва, а на екранах показують фільми з Боллівуду.
В меню представлені традиційні та екзотичні страви: гострі та солодкі супи, пиріжки самоса, відома делійська їжа "Алю Тіккі" з картоплею та сухими фруктами, куряче філе в нутовому борошні, маринований сир панір, смажені у тандурі гриби, м'ясо та риба, сочевиця з індійськими спеціями тощо. В меню бару — індійський чай масала, кава з Кашміру, фреші, вино, коктейлі, пиво та міцний алкоголь.
Меню та ціни:
- Суп гострий з овочами — 298 грн;
- Салат "Марітерін" — 329 грн;
- Самоса — 369 грн;
- Алю Тіккі — 289 грн;
- Чікен Пакора — 469 грн;
- Тандурі Салат — 439 грн;
- Баранина Сік Кебаб — 499 грн;
- Пачранга Дал — 469 грн;
- Чікен Тікка Масала — 489 грн;
- Картопля з тміном в йогурті — 249 грн;
- Десерт "Гулаб Джамун" — 259 грн.
Адреса: бульвар Лесі Українки, 4
Режим роботи: з 11:00 до 22:00.
"Sutra"
"Sutra" — це не просто ресторан, це "шматочок Індії у Києві". Саме так про свій заклад говорять засновники. Ззовні ресторан виглядає непримітно, але всередині приміщення нагадує палац раджів з масивними меблями, кам'яними слонами та стінами з різьбленими сторінками зі стародавньої "Кама Сутри".
В ресторані "Sutra" готують класичні індійські страви. По гостроті вони поділяються на середні та "дуже дуже дуже гострі". Проте не слід перейматись за зайву пряність чи гостроту, адже шеф-кухар за вашим проханням додасть у страви стільки пікантності, скільки ви забажаєте. В меню — закуски, салати, ведж каррі, курка та баранина, морепродукти, рис, масала чай, кава, алкогольні напої тощо.
Меню та ціни:
- Дезі салат — 395 грн;
- Чілі чікен — 595 грн;
- Ведж пакора — 495 грн;
- Алу гобі маттер — 595 грн;
- Баттер чікен — 695 грн;
- Чікен тікі масала — 695 грн;
- Грін фіш каррі — від 1195 грн;
- Зіра плов — 295 грн;
- Масала чай — 295 грн;
- Кава — 195 грн.
Адреса: вулиця Провіантська, 3
Режим роботи: з 16:00 до 22:00.
"China Town"
"China Town" — ресторан китайської кухні, але тут є окреме індійське меню. В розділі "індійські страви" можна знайти традиційний тонкий хліб роті, батер чікен, салат панір, курка у соусі карі тощо.
Меню та ціни:
- Матар кіма — 365 грн;
- Алу Гобі — 245 грн;
- Палак панір — 345 грн;
- Батер Шрімп — 375 грн;
- Батер Чікен — 365 грн;
- Салат паназійський з качкою — 295 грн.
Адреса: вулиця Велика васильківська, 34
Режим роботи: з неділі по четвер з 11:00 до 22:00, у п'ятницю та суботу з 11:00 до 23:00.
Також пропонуємо дізнатися, в яких закладах Києва можна поїсти класичні пиріжки та пироги з авторськими начинками.