Прихід весни людська психіка сприймає як початок чогось нового, тож у нас зʼявляється більше приводів для посмішки та хорошого настрою. Так само на весняне сонце реагує тіло: збільшується рівень серотоніну — гормону щастя, а рівень мелатоніну, навпаки, зменшується, тож ми почуваємося бадьорішими та енергійнішими.
Як зробити весняне оновлення ще приємнішим, розбиралися разом із NOVUS. У мережі діють акції на продукти для здорового харчування, а також -40% на готові страви після 20:00. Серед них — багато корисних і вітамінних варіантів. Тож це не тільки можливість корисно харчуватися навесні, а й заощаджувати.
Салат з манго і курячою печінкою
49,90 грн/100 г
Салат — ідеальна страва, щоб відчувати легкість та водночас збалансованість щодо корисних речовин. У NOVUS є весняний салат, що складається з міксу зеленого листя, запеченої курячої печінки та манго. Це той баланс білка та вуглеводів, з яким можна відчувати ситість, проте без важкості. Манго відомий тим, що містить вітаміни В, С, А, Е, D, багато магнію, кальцію, заліза та цинку, а також є відмінним антиоксидантом. Печінка — покращує роботу ендокринної системи та позитивно впливає на зір.
А із заправкою з меду, гірчиці, оцту та часнику отримаєте насичений смак, приправлений легкістю.
Форель слабосолона Norven
219 грн/180 г (-24%)
Слабосолона форель – витончений делікатес із ніжним, маслянистим смаком і легкою солоністю. Через пружність та мʼякість ця риба чудово пасує до весняних салатів або закусок з авокадо — як здоровий перекус або сніданок.
Форель багата на білок, цінні омега-3 кислоти та вітаміни групи B, а вони підтримують енергію та зміцнюють імунітет після зими.
Рецепт весняного боула зі слабосолоною фореллю
Інгредієнти:
- 100 г слабосолоної форелі
- ½ авокадо
- ½ свіжого огірка
- 5–6 помідорів чері
- 50 г кіноа або булгуру
- 1 жменя листя салату (рукола, шпинат або мікс)
- 1 ст. л. оливкової олії
- ½ ч. л. лимонного соку
- Чорний кунжут (для декору)
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Відваріть кіноа або булгур до готовності та дайте йому охолонути. Наріжте форель тонкими слайсами, авокадо — скибками, а огірок і помідори — шматочками.
Викладіть листя салату в глибоку тарілку, зверху — охолоджену кіноа, потім розподіліть форель, овочі та авокадо. Полийте оливковою олією, лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком.
Посипте чорним кунжутом для більш виразного смаку та подавайте до столу!
Смузі “Стрункий шпинат” Fresh Me
49,99 грн/250 мл (-38%)
Смузі зі шпинату — це справжній ковток свіжості та енергії, який ідеально підходить для весняного раціону. На смак він ніжний, з легкою трав'янистою ноткою, яка поєднується з фруктами або боулами — наприклад, з кіноа та бобами. Завдяки високому вмісту вітамінів A, C, K та заліза, шпинат у складі смузі зміцнює імунітет, підтримує здоров’я шкіри та додає бадьорості після зимової втоми. Чудовий вибір для легкого сніданку або перекусу, який налаштовує організм на продуктивний день.
Лохина
89,99 грн/125 г (-24%)
Це ягода, яку легко можна вживати як корисний перекус, або додавати до тих самих смузі чи сніданку з млинців. Вона солодкувата, з кислинкою, що стає приємним акцентом у весняних стравах.
Окрім неймовірного смаку, лохина також є дуже корисною. Вона містить багато антиоксидантів, вітамінів C і K, які зміцнюють імунітет, покращують стан шкіри та підтримують зір.
Салат з сирними кульками
36,90 грн/100 г
Селера, яблуко, ананас та кульки з кисломолочного сиру — ще одна ідеальна пропозиція легкого салату на початок весни. Стебло селери насичує організм клітковиною, яблуко — вітаміном С, сир — фосфором та кальцієм, які потрібні для міцності кісток. Посипка з насіння соняшника доповнює корисну дію салату ніацином, який нормалізує роботу нервової та травної систем і покращує стан шкіри.
Легка, фруктова і водночас поживна страва — чудовий вибір на обід чи вечерю після весняних прогулянок.
У NOVUS великий вибір сезонних страв, зокрема овочі, приготовані на пару. Так у них зберігається найбільша кількість вітамінів.
Нут Ellebi
29,99/400г (-27%)
Нут корисний не тільки для вегетаріанців, яким він замінює тваринний білок. Ця бобова культура є універсальним суперфудом, який підходить що для закусок на кшталт хумусу, що для супів, гарнірів або як поживний додаток до салатів. Його цінують за мʼякий горіховий смак і насиченість, яка наповнює організм енергією на години вперед.
Нут також багатий на клітковину, залізо та вітаміни групи B, що робить його ідеальним продуктом для підтримки енергії та здорового травлення навесні.
Весняний салат із нутом, авокадо та фетою
Інгредієнти:
- 150 г консервованого нуту Ellebi
- ½ авокадо
- 100 г помідорів чері
- ½ червоної цибулі
- 50 г сиру фета
- Жменя свіжої руколи або шпинату
- 1 ст. л. оливкової олії
- ½ ч. л. лимонного соку
- ½ ч. л. меду
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Консервований нут Ellebi промийте під водою та обсушіть. Наріжте авокадо скибками, помідори чері — навпіл, а червону цибулю — тонкими півкільцями.
Викладіть руколу або шпинат на тарілку, додайте нут, авокадо, помідори та цибулю. Посипте розкришеною фетою.
У маленькій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль, перець та спеції. Полийте салат цією заправкою.
Легко перемішайте та подавайте!
Запечене дорадо
76,90 грн/100 г
Дорадо — це ніжна, м’ясиста риба з природним, злегка солонуватим морським смаком. Вона багата на білок та омега-3, що сприяють здоров’ю серця, знижують рівень холестерину та допомагають підтримувати гарну форму без шкоди для здоров'я. Завдяки запіканню дорадо зберігає максимум корисних властивостей і стає особливо соковитою. Ідеальний вибір для тих, хто піклується про раціон, але не хоче обмежувати себе прісною їжею!
Овочі на грилі
41,90 грн/100 г
Овочі на грилі — ідеальна пара під скумбрію, що балансують її жирність свіжістю та легкістю. У NOVUS можна придбати асорті з болгарського перцю, баклажанів, кабачків, печериць та цибулі, посипаних тимʼяном та розмарином. Оскільки вони також готуються на грилі, то зберігають більше поживних речовин, які потрібні для організму навесні — для бадьорості та енергійності.
Червоне помело
59,99 грн/кг (-25%)
Гра на контрастах — так можна описати свіжий та активний смак червоного помела. Цитрусова свіжіть у поєднанні з гіркувато-солодким післясмаком робить цей фрукт витонченою ноткою у салатах з зеленню або чудовою парою до мʼяких карамельних сирів.
Помело багате на вітамін C, антиоксиданти та клітковину, що сприяє зміцненню імунітету, покращенню травлення та підтримці гарного самопочуття навесні. Зі знижкою можна дозволити собі взяти цей фрукт із запасом.
Арахісова паста Go On (з кокосом та мигдалем)
89,99 грн/180 г (-30%)
Ніжна кремова текстура пасти з горіховим та кокосовим присмаком — те, що ідеально доповнить смузі, каші, тости, або стане основою для корисних десертів та перекусів. Завдяки складу, багатому на вітаміни E та B, клітковину та цінні мінерали, арахісова паста підтримує енергію, зміцнює серцево-судинну систему та надовго дарує відчуття ситості. Чудовий вибір для тих, хто хоче насититися без шкоди організмові.