Нові бари, кафе, ресторани та кав'ярні Києва, що відкрилися у серпні 2024 року

Кафе у стилі "Гаррі Поттера" на Хрещатику, кримськотатарський ресторан на Подолі, азійське бістро від Алекса Купера, книжкова крамниця з вином та закусками, бар з коктейлями в автоматах.  

Розповідаємо про нові заклади, які відкрилися у Києві в серпні.

Кафе "Платформа 9 3/4" в стилі "Гаррі Поттера"

У центрі Києва біля Хрещатика відкрили кафе "Платформа 9 3/4". Це заклад в стилі "Гаррі Поттера", де можна зануритися в атмосферу Гоґвортсу та книг Джоан Роулінг. Тут грає чарівна музика, показують усі частини Поттеріани, а на стінах висять портрети Албуса Дамблдора та інших чаклунів. Гості можуть посидіти на червоних кріслах, почитати газети, як у фільмі, подивитись на колекцію чарівних паличок та магічні предмети героїв.

Заклади Києва: Кафе Платформа 9 3/4 в стилі Гаррі Поттера на ХрещатикуМеню також відповідає стилю закладу. Можна замовити тематичний сніданок, картоплю у горщику від місис Візлі, омлет "Бекон Слизерину", випити чай з мандрагори з улюбленим десертом Герміони або коктейль "Оборотне зілля". 

Меню та ціни:

  • Сніданок "Гаррі Поттера" — 185 грн;
  • Скрамбл "Чарівний лосось" —  210 грн;
  • Паста Гриффіндера — 195 грн;
  • Бізнес-ланч в асортименті — 250 грн;
  • Картопля у горщику від місис Візлі — 175 грн;
  • Рис з морськими чудовиськами — 220 грн;
  • Піца капричоза — 340 грн;
  • Салат з печінкою та карамельною грушею — 190 грн;
  • Фільтр кава — 60 грн;
  • Чай з мандрагори — 85 грн;
  • Коктейль Апероль — 240;
  • Лате — від 75 грн.

Адреса: вулиця Євгена Чикаленка, 19-А

Режим роботи: з 10:00 до 21:00.

Кримськотатарський ресторан "Musafir" на Подолі

Новий ресторан "Musafir" запрацював у Києві біля Контрактової площі. Заклад знаходиться на першому поверсі будинку навпроти фонтану "Самсон". Як і на інших локаціях, гостям пропонують страви кримськотатарської кухні: чебуреки, манти та янтики, піде, салати, закуси, хумус, супи, плов, долму, імам тощо. Також в меню є люля кебаб, шашлик, каре з баранини, яловичини та курки, які смажать на дров'яному мангалі. Десерти в закладі також традиційні — пахлава, бахлава, фулту та інші. До страв подають компот, хошаф, айран, каву на піску, вино та інші напої.

Заклади Києва: кримськотатарський ресторан Musafir на Подолі

Меню та ціни:

  • Янтик з різними начинками — 91 грн;
  • Чебурек з бараниною — 83 грн;
  • Піде із фетою, чері та шпинатом — 183 грн;
  • М’ясний салат з огірками та кінзою — 153 грн;
  • Лагман — 147 грн;
  • Язма з філе курки — 124 грн;
  • Плов — 207 грн;
  • Самса — 65 грн;
  • Манти з картоплею — 25 грн;
  • Шашлик із баранини — 286 грн;
  • Хумус з овочами — 120 грн;
  • Пахлава — 69 грн;
  • Хошаф 0.5 — 54 грн;
  • Щербет 0.5 — 54 грн.

Адреса: вулиця Костянтинівська, 1

Режим роботи: у понеділок з 11:00 до 22:00, з вівторка по неділю з 10:00 до 22:00.

Азійське бістро "Tachinomi"

В серпні у Києві відкрилось азійське бістро "Tachinomi". Воно знаходиться неподалік станції метро "Площа Українських Героїв". Це двоповерховий заклад з автентичними різними вікнами, ієрогліфами та телевізорами 90-х років. Власником закладу є ресторатор Алекс Купер. Тут можна замовити страви японської, китайської, корейської й тайської кухонь. Гостям пропонують сендвічі кацу сандо, тайські салати, тачі роли, номі боули, каррі, рамен, том ям, холодний корейський суп. Серед десертів — цукерки нама, чизкейк тощо. Є коктейлі, моктейлі, саке, сливове вино, пиво, кава, чай, матча. 

Заклади Києва: азійське бістро "Tachinomi"

Меню та ціни:

  • Перекуска з деревних та коралових грибів — 110 грн;
  • Кімчхі — 150 грн;
  • Хе з морським окунем — 290 грн;
  • Биті огірки — 120 грн;
  • Кацу сандо з тунцем — 530 грн;
  • Салат Сом Там манго — 270 грн;
  • Том ям рамен — 430 грн;
  • Яловичий суп від шефа — 280 грн;
  • Тайське каррі з судаком, креветками і рапанами — 560 грн;
  • Пад тай з креветками — 330 грн;
  • Смажені ґьодзи свинина-кімчхі з салатом — 260 грн;
  • Чізкейк з матча гелем — 265 грн;
  • Коктейль "Kappa" — 270 грн;
  • Моктейль "Negroni" — 140 грн;
  • Фільтр кава — 70 грн.

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 29

Режим роботи: з 11:00 до 23:00.

Коктейль-бар "Пароль Апероль"

На вулиці Саксаганського відкрився коктейль-бар "Пароль Апероль". За словами засновників, це унікальний заклад, адже усі коктейлі готуються в спеціальних автоматах. Достатньо відсканувати меню, замовити напій та чекати видачі. Коктейлі міксує автомат, враховуючи усі пропорції. Подача напою естетична, як в класичному барі, але без черг та довгого очікування. Можна посидіти за барною стійкою або за столиком біля вікна. В меню — великий вибір коктейлів та вина на розлив, також є лікери та кава. Серед страв — сирні та м'ясні закуски, пироги, десерти тощо. 

Заклади Києва: коктейль-бар Пароль Апероль

Меню та ціни:

  • Коктейль "Апероль шприц" — 170 грн;
  • Коктейль "Маргарита" — 175 грн;
  • Коктейль "Джин Тонік" — 150 грн;
  • Коктейль "Негроні Класік" — 185 грн;
  • Коктейль "Куба Лібре" — 165 грн;
  • Вино на розлив — 120 грн;
  • Сирна тарілка — 180 грн;
  • Чіпси асорті — 20 грн;
  • Чізкейк Нью-Йорк — 120 грн;
  • Пиріг з лососем та сиром — 125 грн;
  • Еспресо — 30 грн.

Адреса: вулиця Саксаганського, 103

Режим роботи: з вівторка по п'ятницю з 15:00 до 22:00, в суботу та неділю з 12:00 до 22:00, понеділок — вихідний.

Винний бар "Книжки і пляшки"

В центрі Києва відкрили винний бар та книжкову крамницю "Книжки і пляшки". Заклад знаходиться у напівпідвальному приміщенні на Великій Житомирській. Тут панує атмосфера вінтажу, вина та книг. Можна приходити з домашніми улюбленцями, адже заклад pet-riendly. Гостям пропонують випити келих ігристого, почитати або придбати літературу. Засновники планують проводити літературні вечори, книжкові презентації, дегустації тощо. В меню — понад 100 різновидів вина, коктейлі, міцний алкоголь, пиво та безалкогольні напої. Серед страв — холодні та гарячі закуски, салати, антипасті та консервовані морепродукти.

Заклади Києва: Винний бар Книжки і пляшки на Великій Житомирській

Меню та ціни:

  • Асорті тапенадів — 150 грн;
  • Карпаччо з тюльки — 180 грн;
  • Тар-тар з яловичини — 290 грн;
  • Хлібна тарілка з двома видами масла — 120 грн;
  • Креветки в часниковій олії — 280 грн;
  • Салат з ростбіфом — 270 грн;
  • Дор Блю з зеленою пліснявою — 110 грн;
  • Восьминіг в сальсі — 180 грн;
  • Ігристе вино — від 185 грн;
  • Біле вино — від 175 грн;
  • Червоне вино — від 175 грн;
  • Коктейль "Джин Тонік" — 225 грн;
  • Коктейль "Апероль Спрітц" — 195 грн.

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 21

Режим роботи: з 16:00 до 23:00.

Ресторан кримсько-української кухні "Теплий" на Троєщині

Другий ресторан кримсько-української кухні "Теплий" від власників "Nunu" й "This is Пивбар" відкрився на Троєщині. Тут можна замовити м’ясо на мангалі, янтики, чібереки, борщ з яловичим кебабом, форшмак та інші намазки, салати тощо. На солодке подають профітролі та наполеон з халвовим кремом, в меню напоїв — пиво, вино, горілка, міцний алкоголь, кава, чай, сік, лимонад.

Заклади Києва: ресторан кримсько-української кухні Теплий на Троєщині

Меню та ціни:

  • Сирно-часникова намазка з пітою — 95 грн;
  • Форшмак з матіасом по-домашньому — 95 грн;
  • Манти з бараниною — 39 грн/1 шт;
  • Теплий кебаб із птиці — 190 грн;
  • Шашлик з баранячої лопатки — 280 грн;
  • Янтики з яловичиною — 85 грн;
  • Чібереки з бараниною — 85 грн;
  • Домашнє вино в асортименті — 65 грн (150 мл);
  • Вишнева настоянка — 50 грн (50 мл);
  • Еспресо — 50 грн;
  • Айран — 50 грн.

Адреса: вулиця Лісківська, 9А/22

Режим роботи: з 11:00 до 23:00.

"Greek House" на Майдані Незалежності

Новий ресторан від мережі "Greek House" відкрився на фудкорті ТЦ Globus. Відвідувачам пропонують традиційні страви Греції — гірос, грекос та піту з різноманітними начинками. Також тут готують шаурму, картоплю та батат фрі, а на десерт — морозиво або полуницю в шоколаді. Серед напоїв є кава, айран, кола тощо. 

Заклади Києва: рестран Greek House  на фудкорті ТЦ Globusна на Майдані Незалежності

Меню та ціни:

  • Сніданок з пітою та омлетом — 68 грн;
  • Гірос Класичний — 122 грн;
  • Грекос — 49 грн;
  • Піта Вегетаріанська — 132 грн;
  • Піта Спартанська — 152 грн;
  • Шаурма Чіз Салоніки — 142 грн;
  • Чікен Грек сендвіч — 68 грн;
  • Біф велике меню — 222 грн;
  • Морозиво Бабл Гам — 59 грн;
  • Десерт Греко — 68 грн;
  • Кава Американо — 30 грн;
  • Айс Лате — 59 грн.

Адреса: Майдан Незалежності, 1

Режим роботи: з 10:00 до 21:30.

Артпростір "Підґрунтя" 

На Золотих Воротах з'явився новиий артпростір "Підґрунтя". Тут можна випити каву з сендвічем або десертом, пограти в шахи та попрацювати. Крім того, пропонують придбати книги, постери, картини, листівки й навіть рослини. Згодом в закладі проводитимуть лекторії та засідання книжкового клубу. 

Заклади Києва: Артпростір Підґрунтя на Золотих Воротах 

Меню та ціни:

  • Капучино — 70 грн;
  • Есрпесо — 60 грн;
  • Фільтр кава 180 — 65 грн;
  • Лате безлактозний — 75 грн;
  • Айслате — 85 грн;
  • Матчалате на рослинному молоці — 125 грн;
  • Капуоранж — 125 грн;
  • Пай шпинат-рикотта — 100 грн;
  • Сендвіч Курка CHEESE — 120 грн;
  • Сендвіч Лосось FETA — 140 грн;
  • Печиво кокос безглютенове — 40 грн;
  • Брауні вишня — 80 грн.

Адреса: вулиця Ярославів Вал, 14-В

Режим роботи: з 10:00 до 19:00.

Ресторан "Point 66"

Ресторан "Point 66" знаходиться неподалік метро "Олімпійська". В закладі готують піцу, сендвічі та коктейлі, які можна замовити у takeaway форматі. Усі напої швидко видають відвідувачам завдяки tap системі на барі. Коктейлі, лимонад та квас готують на власному виробництві й подають в банці, стакані чи в zip-пакеті з соломинкою. Тут немає посадкових місць, є декілька столиків у вигляді бочки для перекусу. В меню — різноманітні сендвічі, салати, чотири види піци, страви української кухні та десерти. Серед напоїв — класичні коктейлі, пиво, сидр тощо.

Заклади Києва: ресторан Point 66 на Антоновича

Меню та ціни:

  • Сендвіч із копченою куркою та сиром — 125 грн;
  • Сендвіч із тунцем су-від та соусом тартар — 145 грн;
  • Салат з усього зеленого з азійським соусом — 99 грн;
  • Салат Цезар з куркою — 120 грн;
  • Піца Маргарита — 209 грн;
  • Піца Чотири сири — 239 грн;
  • Вареники з картоплею — 69 грн;
  • Сирники — 125 грн;
  • Коктейль Aperol — 99 грн;
  • Коктейль Grapefruit Gin Tonic — 99 грн;
  • Пиво — 119 грн;
  • Квас — 49 грн.

Адреса: вулиця Антоновича, 48-А

Режим роботи: з 9:00 до 22:00.

Ресторан "Su4ka Lubov" 

На Шота Руставелі відкрився ресторан "Su4ka Lubov". Заклад знаходиться поряд з Milk bar, його заснував ресторатор Максим Храмов. Тут пригощають сніданками протягом дня, подають устриці, супи, салати, "Піца Доги" з різними начинками, десерти. Ввечері відвідувачам наливають коктейлі, вино тощо. Для гостей періодично влаштовують вечірки з музикою та діджеями. Заклад pet-friendly.

Заклади Києва: ресторан "Su4ka Lubov" 

Меню та ціни:

  • Вівсянка шпинатна з креветкою — 195 грн;
  • Панкейк з лососем та гуакамоле — 245 грн;
  • Панкейк з ягодами та фісташковим кремом — 145 грн;
  • Том ям з креветкою та гливами —  295 грн;
  • Салат з хрустким баклажаном та чері з страчателою — 295 грн;
  • Піца Дог з чедер а халапеньо з чері — 220 грн;
  • Антипасті намазок з пітою (кабачкова, баклажана, гуакамоле, крем-сир) — 235 грн;
  • Локшина з креветками — 295 грн;
  • Фондан з білого шоколаду — 175 грн;
  • Коктейль "Negroni" — 225 грн;
  • Коктейль "PORN STAR MARTINI" — 250 грн;
  • Фільтр кава — 80 грн.

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16

Режим роботи: з 12:00 до 22:00.

Раніше "Наш Київ" зробив добірку закладів столиці, де можна спробувати традиційний смачний хумус.

Де у Києві поїсти устриці: добірка закладів