Нові бари, кав'ярні, ресторани та кафе Києва, що відкрилися у листопаді 2023 року

Останній місяць осені добіг кінця — саме час розповісти про нові заклади, які відрилися у столиці в листопаді.

Їдальня "Морва"

Біля станції метро "Олімпійська" на місці кав’ярні Chicago 44 відкрилася нова їдальня "Морва".

У закладі можна замовити знайомі українцям страви — від бутербродів, притаманних шкільному буфету, до традиційного баношу. Меню планують доповнювати новими позиціями.

Меню та ціни:

  • Вареник з вишнею — 163 грн;
  • Борщ з телятиною — 163 грн;
  • Шніцель з пюре — 237 грн;
  • Біфстроганов з яєчною локшиною — 253 грн;
  • Бутерброд з салом — 81 грн;
  • Вінегрет — 63 грн;
  • Трубочка зі згущеним молоком та фісташкою — 63 грн.

Заклади Києва: їдальня "Морва"

Адреса: Антоновича, 44

Графік роботи: пн-пт з 8:00 до 21:00, сб-нд з 9:00 до 21:00

"Котлета по-київськи" на Контрактовій

Мережа "Котлета по-київськи" запустила ще один стритфуд на Подолі. Відкриття відбулось 17 листопада, на перетині Костянтинівської та Верхнього Валу. Раніше на цьому місці працювала точка з випічкою "Шварц". 

У новому закладі котлети по-київськи подають у форматі "to go" без тарілок та приборів. Серед нових позицій меню є пюре по-київськи.

Меню та ціни:

  • Котлета по-київськи класична — 95 грн;
  • Котлета по-київськи з сиром чедер — 105 грн;
  • Котлета по-київськи з філадельфією та шпинатом — 105 грн.

Заклади Києва: "Котлета по-київськи" на КонтрактовійАдреса: Костянтинівська, 17

Графік роботи: пн-пт з 10:00 до 22:00, сб-нд з 11:00 до 22:00

Кав'ярня Grky на Ярославовому Валу

На вулиці Ярославів Вал відкрилась кав'ярня Grky. Це третій заклад мережі, який розташований біля Золотих Воріт. 

У приміщенні зробили ремонт та оновили дизайн. Новий заклад pet-friendly, тож можна приходити зі своїми домашніми улюбленцями та смакувати їжу й напої у двох залах.

Меню та ціни:

  • Фільтр-кава — 65 грн;
  • Капучино — 55 грн;
  • Еспресо — 40 грн;
  • Какао — від 69 грн;
  • Гарячий шоколад — 75 грн;
  • Матча-лате — 85 грн;
  • Фруктові чаї в асортименті — 65 грн;
  • Сендвіч курка-фета — 95 грн;
  • Тортик зі згущеним молоком — 50 грн.

Нові заклади Києва: кав'ярня Grky

Адреса: вулиця Ярославів Вал, 19

Режим роботи: у будні з 7:00 до 21:00, в суботу та неділю з 8:00 до 21:00.

Ресторан "Чотири чебуреки Prosecco Bar" на Солом’янці

На вулиці Солом'янській відкрився ресторан "Чотири чебуреки Prosecco Bar". Це перший заклад у Києві від команди зі Львова. Заклад позиціює себе як "чебуречна третьої хвилі". Засновники створили спеціальне тісто для чебуреків, яке вбирає менше жиру та смакує з крафтовим пивом, вином та ігристим.

Меню та ціни:

  • Класичний чебурек з телятиною — 84 грн;
  • Чебурек "П'ять сирів" — 89 грн;
  • Чебурек з бараниною — 89 грн;
  • Чебурек з вишнями та корицею — 89 грн;
  • Янтик з куркою та зеленню — 84 грн;
  • Янтик з качкою по-пекінськи — 179 грн;
  • Баклажановий крем-суп — 109 грн;
  • Пахлава з медом та горіхами — 94 грн;
  • Вино – від 88 грн за келих;
  • Пиво — від 60 грн.

Заклади Києва: ресторан "Чотири чебуреки Prosecco Bar"

Адреса: вулиця Соломʼянська, 16

Режим роботи: з понеділка по п'ятницю з 11:00 до 22:00, у вихідні з 11:00 до 23:00.

"Білий налив" у Будинку художника біля Львівської площі

На Львівській площі в Будинку художника 23 листопада відкрився новий "Білий налив". Це 25-й заклад мережі."Білий налив" на Львівській площі став найбільшою сидерією в Україні. У приміщенні можуть розміститися до 70 відвідувачів. Крім того, є сцена для музичних виступів та велика люстра з бокалів.

Меню та ціни:

  • Яблучний сидр (келих) — 39 грн;
  • Грошовий сидр (келих) — 49 грн;
  • Яблучна наливка (келих) — 39 грн
  • Устриця "Чорна перлина" — 69 грн;
  • Хот-дог — 49 грн.

Заклади Києва: "Білий налив" у Будинку художника на Львівській площі

Адреса: Львівська площа, 1/5

Режим роботи: у будні з 10:00 до 22:00, а суботу та неділю з 10:00 до 23:00

Shipulin Bar на Володимирській

На вулиці Володимирській відкрився Shipulin Bar. Це заклад, де подають авторські коктейлі, наливки та настоянки. Нове місце оформили у стилі американських барів першої чверті XX століття. 

Меню та ціни:

  • Салат Цезар — 169 грн;
  • Сирна тарілка — 179 грн;
  • Брускета з хамоном — 159 грн;
  • Запіканка з томатами чері — 139 грн;
  • Коктейль "Мертва русня" — 169 грн;
  • Коктейль "Зомбі" — 219 грн;
  • Коктейль "Віскі-кола" — 180 грн;
  • Обліпиха Тонік — 169 грн;
  • Настоянки — від 65 грн.

Нові заклади Києва: Shipulin Bar на Володимирській

Адреса: вулиця Володимирська, 82-А

Режим роботи: з 16:00 до 23:00.

Книгарня-кав'ярня bookua на Золотих

На Золотих Воротах відкрилася нова книгарня-кав'ярня book.ua. 

Приміщення кав’ярні розташоване в історичному будинку на Миколи Лисенка. З вікон закладу відкривається краєвид на Золоті Ворота та пам'ятник Ярославу Мудрому.

У book.ua можна випити кави, скуштувати десерти та попрацювати або почитати. У закладі також продаються різноманітні книги українських видавництв, а ще є окрема поличка з виданнями про історію та архітектуру Києва.

Меню та ціни

  • Фільтр-кава — від 60 грн;
  • Капучино — від 60 грн;
  • Лате — від 70 грн;
  • Матча — від 100 грн.

Нові місця у Києві: книгарня-кав'ярня bookua

Адреса: Миколи Лисенка, 2/1

Графік роботи: щодня з 9:00 до 21:00

Ресторан "Центр міста" біля метро "Славутич"

На вулиці Зарічній відкрився ресторан "Центр міста".

Заклад знаходиться біля метро "Славутич", але власники вирішили обрати цю назву як відповідь на жарти киян про лівий берег Києва. У приміщенні встановили бюст Тарасу Шевченку (ознака центру) та повісили картини українського художника Петра Бойка.

В ресторані можна замовити сніданки, випічку, хот-доги. Після 16:00 подають коктейлі та інший алкоголь. Також протягом тижня діє спеціальне меню — день пасти, вечір вина, день пончиків тощо.

Нові місця у Києві: ресторан Центр міста біля метро Славутич

Меню та ціни:

  • Шакшука — 225 грн;
  • Хот-дог "Барбекю" — 220 грн;
  • Фісташковий круасан — 120 грн;
  • Коктейль "Nеgrоni" — 225 грн.

Адреса: вулиця Зарічна, 6 (ЖК "Славутич" 2.0)

Режим роботи: щодня з 8:00 до 22:00.

Ресторан "Madino" на Печерську

На вулиці Джона Маккейна відкрився мультиформатний ресторан "Madino". Заклад знаходиться біля станції метро "Звіринецька". 

Тут готують страви кубинської й мексиканської кухонь, пригощають кавою та коктейлями. 

В ресторані діє ранкове, обіднє та вечірнє меню. Зранку можна замовити сніданки, у другій половині дня — кесаділью, пасту або сендвічі. Ввечері подають тостади, тапас та смажені оливки. Також є десерти, алкогольні напої, кава та чай.

Нові місця у Києві: ресторан Madino на Печерську

Меню та ціни:

  • Класичні сирники з соусом Піна Колада-Манго — 225 грн;
  • Тортилья зі слабосолоним лососем — 235 грн;
  • Кесаділья з яловичиною — 260 грн;
  • Паста Cheesee Карбонара — 265 грн.

Адреса: вулиця Джона Маккейна, 35/23

Режим роботи: з понеділка по четвер з 8:00 до 21:30, з п'ятниці по неділю з 8:00 до 22:00.

Ресторан "Різотто смажить паелью"

На бульварі Тараса Шевченка відкрився ресторан "Різотто смажить паелью". 

В закладі готують страви Середземномор'я, зокрема Італії та Іспанії. На стінах можна побачити портрет Сальвадора Далі, глиняні маски та сувенірні тарілки.

Відвідувачам пропонують піцу, пасту, лазанью, різноманітні закуски тапаси, супи та паелью. В меню є крафтовий хліб й десерти. До страв подають вино, пиво, коктейлі та інші безалкогольні напої.

Нові місця у Києві: ресторан Різотто смажить паелью

Меню та ціни:

  • Тапас з брізолою — 55 грн;
  • Паелья з морепродуктами — 275 грн;
  • Різотто з грибами — 275 грн;
  • Піца "5 сирів" — 340 грн.

Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 37/122

Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Лаундж-бар "Уголь" на Інститутській

На вулиці Інститутській відкрився лаундж-бар "Уголь".

Нещодавно заклад мережі на Арсенальній зачинили, натомість новий запрацював в урядовому кварталі.

У барі можна замовити кальян та випити коктейль, вино чи лікер. Крім того, відвідувачам пропонують салати, закуски, бургери, локшину, стейки, десерти та інші страви. 

Нові місця у Києві: лаундж-бар Уголь на Інститутській

Меню та ціни:

  • Коктейлі — від 150 грн;
  • Стейк міньйон з телятини — 355 грн;
  • Бургер з куркою — 255 грн;
  • Кальян —  від 325 грн.

Адреса: вулиця Інститутська, 25

Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00.

"Колобок Бо" біля Золотих воріт

В центрі Києва відкрився корнер "Колобок Бо".

Їжу продають через віконце у форматі to go. Можна замовити японські пиріжки онігірі з різними начинками, матчу, каву, чай та десерти від kasuteira.

Нові місця у Києві: Колобок Бо біля Золотих воріт

Меню та ціни:

  • Онігірі з лососем в соусі кімчі — 155 грн;
  • Онігірі з гострою куркою — 145 грн;
  • Онігірі з крабом і кукурудзою — 155 грн;
  • Онігірі з водоростями хіяші вакаме в кунжутному соусі — 145 грн.

Адреса: вулиця Володимирська, 40/2

Режим роботи: з 8:00 до 21:00.

"I Love Kebab" на Хрещатику та Контрактової площі

На вулиці Нижній Вал та Хрещатик в листопаді відкрились заклади мережі "I Love Kebab".

У меню є 14 видів кебабів, серед яких вегетаріанський, нагетси та десерти. Можна замовити комбо, щоб смакувати їжу та напої одночасно.

Нові місця у Києві: "I Love Kebab" на Хрещатику та Контрактової площі

Меню та ціни:

  • Кебаб — 130 грн;
  • Кебаб з тунцем — 135 грн;
  • Кебаб у булці — 130 грн;
  • Вегетаріанський кебаб — 110 грн.

Адреса: вулиця Хрещатик, 32, вулиця Нижній Вал, 19/21

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Раніше ми писали, які заклади відкрилися в столиці у жовтні.

Де в Києві скуштувати японський десерт моті: добірка закладів