Нові бари, кафе, ресторани та кав'ярні Києва, що відкрилися у липні 2024 року

Полтавський стрітфуд на Хрещатику від Євгена Клопотенка, пекарня Leilia Bakery на Золотих Воротах, італійський ресторан з пастою власного виробництва, заклад для фанатів спорту, азійське бістро, кав'ярня з іграшками для дорослих, кримсько-українські страви та перша "Котлета по-київськи" на лівому березі.

Розповідаємо про нові заклади, які відкрилися у Києві в липні.

Полтавський стрітфуд "У Інни" 

В центрі Києва на вулиці Хрещатик відкрився кіоск з полтавським стрітфудом "У Інни". Заклад заснували шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко та співзасновниця компанії "Нова Пошта" Інна Поперешнюк. Тут можна замовити солоні та солодці полтавські галушки (хрумкі у вигляді корн-дога або у боулі), традиційну качану кашу, кисіль, квас. Їжу подають у форматі to go.

Заклади Києва: полтавський стрітфуд У Інни на Хрещатику від Євгена Клопотенка

Меню та ціни:

  • Галушки полтавські з куркою або сомом — 145 грн;
  • Галушки полтавські з грибами — 95 грн;
  • Хрумка галушка з сиром і м'ясом велика — 135 грн;
  • Хрумка галушка з сиром і м'ясом мала — 95 грн;
  • Качана каша з куркою — 165 грн;
  • Солодкі галушки — 110 грн;
  • Кисіль — 55 грн;
  • Квас — 55 грн.

Адреса: вулиця Хрещатик, 28/2

Режим роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

"Котлета по-київськи" на лівому березі

В липні біля станції метро "Позняки" відкрили кафе "Котлета по-київськи". Це перший заклад мережі, який запрацював на лівому березі Києва. В меню котлети з різними начинками, курячі кульки, картопля та батат фрі, деруни, салат, десерт "Київ Флурі". На локації котлети видають у зручному форматі to go.

Заклади Києва: Котлета по-київськи на Позняках

Меню та ціни:

  • Котлета по-київськи класична — 99 грн;
  • Котлета по-київськи з сиром чеддер — 99 грн;
  • Котлета по-київськи з сиром чеддер та халапеньйо — 99 грн;
  • Котлета по-київськи моцарела-песто — 99 грн;
  • Картопля фрі — 69 грн;
  • Курячі кульки з сиром — 99 грн;
  • КиївФлурі — 99 грн;
  • Ситро — 49 грн.

Адреса: проспект Бажана Миколи, 1-О

Режим роботи: з 9:00 до 21:00.

 "Віброкав’ярня" на Подолі

Неподалік станції метро "Контрактова Площа" відкрилась "Віброкав'ярня". Це кав'ярня та шоурум магазину для дорослих Dildom. В закладі можна випити каву з десертом та обрати девайс для неї чи для нього. Періодично для гостей проводять поп-апи, освітні заходи та лекторії, а кожну неділю влаштовують перегляд кінофільмів. Сюди приходять з домашніми улюбленцями, адже кав'ярня pet-friendly.

Заклади Києва:  Віброкав’ярня на Подолі

Меню та ціни:

  • Фільтр кава — від 55 грн;
  • Лате — 65 грн;
  • Холодний лате — 75 грн;
  • Матча тонік — 95 грн;
  • Оранж кава — від 75 грн;
  • Какао — від 65 грн;
  • Пончики — 100 грн;
  • Боул з тунцем — 220 грн;
  • Веганський рол — 175 грн.

Адреса: вулиця Верхній Вал, 54

Графік роботи: щодня з 9:00 до 21:00.

Корнер пекарні "Leilia Bakery" у The Naked Room 

В галереї сучасного мистецтва The Naked Room відкрився корнер пекарні Leilia Bakery. "Мистецтво, випічка та книжки в одному місці", — описує повернення власної випічки на Золоті Ворота власниця Лейла Туваклієва. Відвідувачі галереї можуть замовити різноманітні булочки, даніши з фруктами, горішки зі згущеним молоком, круасани, хліб, торти та морозиво. 

Заклади Києва: Корнер пекарні Leilia Bakery у галереї The Naked Room 

Меню та ціни:

  • Багет пшеничний — 69 грн;
  • Багет гречаний — 105 грн;
  • Хліб домашній — 80 грн;
  • Даніш з черешнею — 145 грн;
  • Круасан класичний — 75 грн;
  • Круасан із сосискою — 115 грн;
  • Горішок — 20 грн;
  • Булка з шинкою — 154 грн.

Адреса: вулиця Рейтарська, 21

Режим роботи: з 8:00 до 21:00.

Ресторан "INCH" на Жилянській

На Жилінській відкрився ресторан "INCH" для фанатів спорту поціновувачів вишуканої кухні. Засновники закладу — український футболіст Олександр Зінченко та спортивна оглядачка Влада Зінченко. Це ресторан у форматі Sports, Drinks and Fine Cuisine. Тут можна подивитися трансляції футбольних матчів та інших спортивних подій на великому екрані. В закладі кажуть, що звук та формат відтворює ефект присутності на трибунах. В меню — стартери, закуски під пиво у форматі finger-food, стейки з риби та мяса, супи та десерти. Серед напоїв — авторські коктейлі, присвячені легендам світового спорту, крафтове пиво тощо.

Заклади Києва: ресторан INCH на Жилянській

Меню та ціни:

  • Тако з креветкою — 340 грн;
  • Хот-дог з рваною щокою — 295 грн;
  • Крафтове м'ясо до пива — 680 грн;
  • Цезар з індичкою — 450 грн;
  • Італійський томатний крем-суп качуко з морепродуктами — 470 грн;
  • Піца "Чотири сири" — 410 грн;
  • Стейк Рібай — 890 грн;
  • Батат фрі з трюфельним соусом — 210 грн;
  • Десерт Мусовий мʼяч — 220 грн;
  • Еспресо — 85 грн;
  • Коктейль "Gin Garden" — 400 грн.

Адреса: вулиця Жилянська, 59

Режим роботи: у тестовому режимі з 12:00 до 23:00.

Італійський ресторан "Si"

В центрі Києва запрацював італійський ресторан "Si". Це заклад зі справжньою пастою та піцою з дров'яної печі. В інтер'єрі багато зелені, дзеркал, вінтажних меблів та світильників. На стінах можна побачити картини сучасних українських художників. Гостям наливають вино та коктейлі, подають закуски, салати, страви з морепродуктів та м'яса, букатіні  й спагеті ручної роботи. В закладі 10 видів піци, яку готують з тіста, що ферментується 72 години.  Усі позиції меню мають оригінальну та вишукану подачу. 

Заклади Києва: Італійський ресторан Si біля Золотих Воріт

Меню та ціни:

  • Парфе з курячої печінки зі смородиновим конфітюром та фундуком — 265 грн;
  • Бурата з кріспі баклажаном та гремолатою — 475 грн;
  • Салат з котолеттою, соусом цезар та пармезаном — 275 грн;
  • Спагеті з польпетте і фетою — 355 грн;
  • Лазанья болоньєзе — 375 грн;
  • Сирна піца — 465 грн;
  • Піца "Маргарита" — 305 грн;
  • Піца "Чікен каррі" — 445 грн;
  • Орзо з телячими щічками та чорним пармезаном — 395 грн;
  • Філе форелі з маринованим фенхелем та кремом з селери — 435 грн;
  • Ромова бабка з сезонними ягодами — 290 грн;
  • Тирамісу — 325 грн.

Адреса: вулиця Прорізна, 20

Режим роботи: щодня з 12:00 до 22:00.

Сендвіч-шоп "Hungry Eyes"

На Пейзажній Алеї в тестовому режимі відкрився сендвіч-шоп "Hungry Eyes". Тут можна замовити сендвічі з різноманітними начинками на булці "Tiger Bread", яку готують у закладі. Ззовні вона має темну хрустку скоринку, а в середині м'яка та запашна. 

Заклади Києва: Сендвіч-шоп "Hungry Eyes" на Пейзажній Алеї

Меню та ціни:

  • Сендвіч N. Y. Deli Italian — від  255 грн;
  • Сендвіч Kyiv Cheese-steak — від 200 грн;
  • Вегетаріанський сендвіч — від 210 грн;
  • Фільтр кава — 70 гривень

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 34

Режим роботи: у тестовому режимі з 12:00.

Ресторан кримсько-української кухні "Теплий" 

На лівому березі в межах Харківського масиву запрацював ресторан "Теплий". Це новий заклад від власників Nunu та This is Pivbar, меню розробив шеф-кухар Юрій Нікітюк. Відвідувачам пропонують різноманітні страви кримсько-української кухні — чібереки, янтики, борщ з люля-кебабом, шашлик, лахмаджун, салати, запечені пельмені та інші страви. Є десерти, справжній турецький чай, айран, лимонад, пиво, вино, самогон, чача.

Заклади Києва: ресторан кримсько-української кухні Теплий на Харківському

Меню та ціни:

  • Оселедець з картоплею гриль — 130 грн;
  • Шашлик з баранини — 280 грн;
  • Скумбрія на грилі — 265 грн;
  • Лахмаджун з яловичиною — 165 грн;
  • Янтики — 85 грн;
  • Чібереки з яловичиною — 85 грн;
  • Курячий бульйон з відкритими пельменями — 95 грн;
  • Наполеон з халвовим кремом та горіхами — 130 грн;
  • Пиво — від 60 грн;
  • Вино — від 65 грн;
  • Самогон — 60 грн;
  • Кава "Американо" — 50 грн.

Адреса: вулиця Тростянецька, 4/2

Режим роботи: щодня з 11:00 до 23:00.

Ресторан української кухні "Стрічка"

На проспекті Берестейському відкрили ресторан української кухні "Стрічка". Заклад знаходиться неподалік станцій метро "Берестейська" та "Шулявська". В ресторані можна побачити автентичні елементи українського декору, а страви подають на тарілках з візерунком українських польових трав. Тут подають піцу "Київська Русь", голубці, як з бабусиної печі, основні страви, салати з сезонними продуктами, супи, рибні та м'ясні котлети, десерти. Серед напоїв є вино, пиво, кава, чай, сік.

Заклади Києва: ресторан української кухні Стрічка

Меню та ціни:

  • Піца "Енеїда" — 295 грн;
  • Шпундра — 305 грн;
  • Смажена картопелька з грибами — 199 грн;
  • Оладки з кабачків зі сметаною — 195 грн;
  • Юшка з карпатських грибів — 145 грн;
  • Котлета по-київськи — 275 грн;
  • Медовик — 135 грн;
  • Морозиво пломбір з медом — 65 грн;
  • Пиво — 165 грн;
  • Еспресо — 40 грн.

Адреса: проспект Берестейський, 53

Режим роботи: з 12:00 до 22:00.

Азійське бістро "Кицуня"

На Великій Житомирській відкрили азійське бістро "Кицуня". Це кафе біля Золотих Воріт з особливими азійськими сніданками, раменом та локшиною. Також тут готують удон, сендвіч кацу сандо, кімчі, круасани та іншу випічку. Наливають лимонад, вино та інші напої. Гості можуть замовити гострий "Салат тигр". Кошти з продажу цієї страви направляють на потреби 3 ОШБр.

Заклади Києва: Азійське бістро Кицуня біля Золотих Воріт

Меню та ціни:

  • Парата солодка — 235 грн;
  • Хелсі сніданок — 235 грн;
  • Окономіякі — 255 грн;
  • Рамен курячий — 285 грн;
  • Рамен креветочний — 355 грн;
  • Овочево-горіховий салат — 175 грн;
  • Салат тигр — 215 грн;
  • Кацу Сандо Свинина — 265 грн;
  • Удон з кацу — 275 грн;
  • Вишневий лимонад — 115 грн;
  • Напій Батьківщина мате — 115 грн.

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 26

Режим роботи: з 10:00 до 20:00.

Також пропонуємо добірку столичних закладів, де можна скуштувати хот-доги.

Де в Києві з'їсти найсмачніші суші та роли: добірка закладів