Риба та морепродукти — дуже корисні, оскільки до їхнього складу входить багато вітамінів та мінералів. Це фосфор, кальцій, йод, натрій, магній, кобальт, жирні кислоти, а також вітаміни груп А, В, Е та D.
"Наш Київ" підготував добірку закладів Києва, де можна поїсти страви з риби та морепродуктів.
Adriatic Seafood
Adriatic Seafood — рибний ресторан, натхненний традиціями Адріатики. Тут готують за автентичними рецептами Адріатичного узбережжя, використовуючи найсвіжішу рибу та морепродукти, щоб передати чистий смак моря. До страв подають вина з Хорватії, Чорногорії та Словенії, що ідеально розкривають гастрономію регіону.
Інтер’єр нагадує рибні таверни Адріатики — світлі, затишні та наповнені теплом. Але головне — справжня балканська гостинність, що робить кожного гостя частиною великої родини. Завітайте, щоб відчути смак бездоганно свіжої риби та морепродуктів і поринути в атмосферу Адріатики.
Меню та ціни:
- Тартар із тигрової креветки — 490 грн;
- Холодне плато з морепродуктів — 3650 грн;
- Соте з морепродуктів Adriatic — 880 грн;
- Червона бузара з морепродуктами — 470 грн;
- Восьминіг з трюфельним пюре та овочами Adriatic — 820 грн;
- Грильовані гребінці з мусом із зеленого горошку — 550 грн;
- Крила ската по-домашньому — 595 грн;
- Гаряче плато — 4500 грн;
- Чорна паста з гребінцями та трюфелем — 820 грн;
- Чорне різото з кальмаром — 540 грн.
Адреса: вул. Інститутська,19, телефон +380 (66) 678 66 64
Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 11:00 до 22:00, в суботу та неділю з 12:00 до 22:00.
"Чорноморка"
Це мережа рибних ресторанів, яка на сьогодні налічує 40+ закладів. Вони працюють як ресторани та магазин, де можна придбати морепродукти й рибу і попросити приготувати їх на місці. Інтерʼєр закладів виконаний у світлих середземноморських тонах — зі стелажами книг, канатами як елементом декору та відкритою вітриною.
У меню "Чорноморки" можна знайти страви європейської кухні з рибою та морепродуктами, українські та закордонні вина, пиво, алкогольні коктейлі та безалкогольні напої. У закладах подають "морські" сніданки.
Меню та ціни:
- Форшмак по-одеськи — 138 грн;
- Рибна юшка — 95 грн;
- Креветки в хрусткому паніруванні з соусом айолі-кімчі — 365 грн;
- Спагеті з морепродуктами — 298 грн;
- Мідії в мушлях з чилі у соусах (на вибір) — 385 грн.
Адреса: вул. Михайла Бойчука, 1/2; просп. Червоної Калини, 44-б; вул. Княжий Затон, 16д; вул. Велика Васильківська, 49а; вул. Ярославська, 5/2; просп. Науки, 8; просп. Берестейський, 1; вул. Юрія Іллєнка, 83а; просп. Володимира Івасюка, 12г к2; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Преображенська, 7.
Графік роботи: 9:00-22:30.
Fish Fetish
Рибний ресторан з loft інтер'єром. Тут готують тільки рибу та морепродукти. В меню є окремі страви з позначкою special, які віддають тільки на доставлення або самовивіз.
У ресторані практикують мінімальну термічну обробку овочів. Подача блюд проста та лаконічна. Тут можна спробувати, наприклад, тараму, карпачо з лангустинів та шаурму з креветками.
Меню та ціни:
- Морський їжак — 290-370 грн;
- Устриця — 145-290 грн;
- Лобстер на грилі — 698 грн за 100 г;
- Краб-боли з копченим айолі — 395 грн;
- Тартар з тунця — 460 грн;
- Том Ям — 420 грн.
Адреса: вул. Князів Острозьких, 2
Графік роботи: Пн-Чт, Нд — 12:00-22:00, Пт-Сб — 12:00 до 23:00
Їsh Fish
Мережа ресторанів риби, морепродуктів та устриць власного імпорту. Тут можна скуштувати восьминіг з картоплею та грибами, середземноморські устриці, лобстер рол тощо.
ЇshFish — бістро, яке позиціонує себе як місце, де зібраний весь рибний світ. Засновники кажуть, що прагнуть розвіяти міф про те, що морепродукти та риба — це дорогий та не доступний для всіх продукт.
Меню та ціни:
- Севіче з королівського дорадо — 445 грн;
- Тріо тартарів — 749 грн;
- М'ясо лобстера запечене з білими грибами — 1115 грн;
- Бебі кальмари під соусом — 595 грн;
- Восьминіг з картоплею та томатами — 1125 грн;
- Мідії у винному соусі — 535 грн.
Адреса: Велика Васильківська, 60; Дніпровська набережна, 12; вулиця Берковецька, 6Д; Андрія Верхогляда, 12; Столичний ринок.
Графік роботи: 10:00-22:00
Not Only Fish
Ресторан азійської кухні, де також подають рибні страви. Сомельє допомагає відвідувачам обрати пляшку вина чи шампанського, щоб ще більше розкрити смак страв. Шеф-кухар закладу — Олександр Алфімов, який керував кухнями закладів "Опера", "Almondo Restaurant", "Tsarsky City Resort" тощо.
У закладі можна спробувати свіжий васабі. Рослина пасує до страв з raw bar: суші, сашимі, роли, севіче. Вона має виражений терпкий, пряний та водночас свіжий смак. Натирають васабі на гратері зі шкіри акули.
Меню та ціни:
- Фреш-салат з лососем та кав'ярем тобіко — 580 грн;
- Сібас гриль маринований в тайських травах — 1070 грн;
- Тартар з лосося — 590 грн;
- Рол Філадельфія з вугром та соусом місо-маракуйя — 680;
- Сет морепродуктів — 1490 грн;
- Рис з креветками — 590 грн;
- Том Ям — 710 грн;
- Восьминіг з картоплею та соусом — 1510 грн.
Адреса: Велика Васильківська, 94
Графік роботи: 12:00-23:00
Одеса - Мама
Заклад з одеською атмосферою у Києві. Тут можна скуштувати традиційну одеську кухню: традиційний форшмак, сирну тарілку з Привозу, барабульку тощо. Дизайн закладу виконаний у морських кольорах: синьому, блакитному, білому та бежевому.
У закладі практикують бранч у будні з 13:00 до 16:00. Він коштує 200 грн за дві страви, або 250 гривень за три.
Меню та ціни:
- Дорадо — 160 грн за 100 г;
- Барабулька —170 грн за 100 г;
- Корюшка — 99 грн за 100 г;
- Намазка з копченої риби — 165 грн;
- Салат з теряки лососем — 278 грн;
- Запечені мідії — 289 грн;
- Уха чорноморська з судаком — 250 грн;
- Кальмари з картопляним пюре — 235 грн.
Адреса: вул. Князів Острозьких, 8
Графік роботи: 11:00-22:00.
Catch Seafood Restaurant
Заклад позиціонує себе рестораном зі свіжою рибою, устрицями на відкритій вітрині та з власними сомельє. Тут часто проводять дегустаційні вечори від шеф-кухаря, тематичні бранчі та вечері.
Проте спробувати тут варто не тільки морепродукти та ігристе, а й десерти. Наприклад, фісташковий торт з морозивом матча та соусом лайм-юзу.
Меню та ціни:
- Устриця — 205-465 грн;
- Пікантне севіче з дорадо — 586 грн;
- Тартар із вугря з трюфельним теріякі та авокадо — 785 грн;
- Зелений салат - щавель, шпинат, авокадо, огірок, ківі, пітахайа — 685 грн;
- Том Ям — 520 грн;
- Ризотто з чорнилами каракатиці, кальмар, тартар з тигрових креветок — 645 грн;
- Тигрові креветки на грилі — 540 грн за 100 г;
- Морський чорт — 395 грн за 100 г;
- Гранде севіче з морепродуктами, спаржа, маринований перець та огірки, соус унагі-імбир (страва для двох) — 3450 грн.
Адреса: вул. Володимирська, 12
Графік роботи: 11:00-23:00
Любчик
Це заклад сім’ї ресторанів Діми Борисова. Меню і концепція "Любчика" дотримується традицій одеської кухні. Гостям пропонують великий вибір рибних страв і морепродуктів, серед яких мідії, устриці, раки, тюлька, камбала, бички, скумбрія та багато інших.
А ще сюди можуть завітати любителі чебуреків. Запити їх можна крафтовим пивом, дегустація якого часто проходить в закладі.
Меню та ціни:
- Устриця з лимоном — 98 грн;
- Форшмак — 158 грн;
- Салат по-одеськи з тюлечкою — 228 грн;
- Тигрові креветки за рецептом тітки Клари з Каліфорнії — 348 грн;
- Український борщ — 158 грн;
- Дорадо, запечена у печі — 398 грн;
- Раки — 1498 грн за 500 г;
- Казанок мідій у вершковому соусі — 378 грн;
- Барабуля —198 за 100 г.
Адреса: вул. Воздвиженська, 10б
Графік роботи: 11:00-22:00
Egersund Seafood
Ресторан рибних блюд від норвезького рибного магазину Egersund Seafood, які можна поїсти одразу в магазині. Щоправда, посадкових місць у них небагато.
Дизайн магазинів-ресторанів лаконічний: скляні стіни, білі столи та стільці, проте великий вибір морепродуктів. Ввечері тут часто бувають черги.
Меню та ціни:
- Норвезький суп "Егерзунд" — 207 грн;
- Боул з лососем та рисом — 492 грн;
- Сендвіч Голландський з оселедцем — 65 грн;
- Роял з вугром та лососем — 610 грн;
- Філе тунця — 1650 грн;
- Стейк червоної риби — 697 грн (шт)
Адреса: просп. Петра Григоренка, 32-д, пр. Романа Шухевича 2-Т (3-й поверх), вул. Хрещатик, 38 (6-й поверх), просп. Академіка Палладина, 59, вул. О.Архипенка,5Б, Русанівська Набережна, 4, Дніпровська Набережна, 14.
Графік роботи: 11:00-20:00.
Naperlage. Oyster & Co
Невеликий бар-ресторан на Подолі, де можна поїсти устриць, бургер з мідіями, лангустинів, креветочних чипсів та запити їх просеко.
Головний бонус — демократичні ціни. Інтер'єр ресторану виконаний у стилі loft з неоновим освітленням. Біля каси розмістили ванну мушель з-під устриць.
Меню та ціни:
- Тако з креветкою та манго — 99 грн;
- Тигрові Креветки — 133 грн;
- Устриця — 55 грн;
- Лангустин — 55 грн;
- Конверт Мідій — 122 грн;
- Креветки з Таю — 122 грн;
- Фрі Діпи — 66 грн.
Адреса: Сагайдачного, 41
Графік роботи: 11:00-22:00.