Риба та морепродукти — дуже корисні, оскільки до їхнього складу входить багато вітамінів та мінералів. Це фосфор, кальцій, йод, натрій, магній, кобальт, жирні кислоти, а також вітаміни груп А, В, Е та D.
"Наш Київ" підготував добірку закладів Києва, де можна поїсти страви з риби та морепродуктів.
"Чорноморка"
Це мережа рибних ресторанів, яка на сьогодні налічує 40+ закладів. Вони працюють як ресторани та магазин, де можна придбати морепродукти й рибу і попросити приготувати їх на місці. Інтерʼєр закладів виконаний у світлих середземноморських тонах — зі стелажами книг, канатами як елементом декору та відкритою вітриною.
У меню "Чорноморки" можна знайти страви європейської кухні з рибою та морепродуктами, українські та закордонні вина, пиво, алкогольні коктейлі та безалкогольні напої. У закладах подають "морські" сніданки до 12.00 у пн-пт та до 14:00 у сб-нд.
Меню та ціни:
- Форшмак по-одеськи — 148 грн;
- Рибна юшка — 95 грн;
- Креветки в хрусткому паніруванні з соусом айолі — 382 грн;
- Спагеті з морепродуктами — 298 грн;
- Мідії в мушлях з чилі у соусах (на вибір) — 345 грн.
Адреса: вул. Михайла Бойчука, 1/2; просп. Володимира Маяковського, 44-б; вул. Княжий Затон, 16д; вул. Велика Васильківська, 49а; вул. Ярославська, 5/2; просп. Науки, 8; просп. Перемоги, 1; вул. Юрія Іллєнка, 83а; просп. Володимира Івасюка, 12г к2; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Преображенська, 7.
Графік роботи: 9:00-22:30
Fish Fetish
Рибний ресторан з loft інтер'єром. Тут готують тільки рибу та морепродукти. В меню є окремі страви з позначкою special, які віддають тільки на доставлення або самовивіз.
У ресторані практикують мінімальну термічну обробку овочів. Подача блюд проста та лаконічна. Тут можна спробувати, наприклад, тараму, карпачо з лангустинів та шаурму з креветками.
Меню та ціни:
- Морський їжак — 280-360 грн;
- Устриця — 99-290 грн;
- Лобстер на грилі — 300 грн за 100 г;
- Краб-боли — 395 грн;
- Тартар з тунця — 420 грн;
- Том Ям — 365 грн.
Адреса: вул. Князів Острозьких, 2
Графік роботи: Пн-Чт, Нд — 12:00-22:00, Пт-Сб — 12:00 до 23:00
Їsh Fish
Мережа ресторанів риби, морепродуктів та устриць власного імпорту. Тут можна скуштувати восьминіг з картоплею та грибами, середземноморські устриці, лобстер рол тощо.
ЇshFish — бістро, яке позиціонує себе як місце, де зібраний весь рибний світ. Засновники кажуть, що прагнуть розвіяти міф про те, що морепродукти та риба — це дорогий та не доступний для всіх продукт.
Меню та ціни:
- Лобстер рол — 690 грн;
- Тріо тартарів — 520 грн;
- Боул з вугром — 490 грн;
- Бебі кальмари під соусом — 590 грн;
- Восьминіг з картоплею та томатами — 790 грн;
- Казанок мідій у винному соусі — 480 грн.
Адреса: Велика Васильківська, 60; Андрія Верхогляда, 12; Столичний ринок.
Графік роботи: 10:00-22:00
Adriatic Restauran
Шеф ресторану Далібор Міленкович спеціалізується на роботі з рибою, морепродуктами та балканській кухні. Заклад позиціонує себе острівцем Адріатики в центрі Києва.
Інтер'єр закладу оформлений в сірі, чорні та білі кольори, щоб ніщо не відволікало від страв. Тут можна спробувати, наприклад, гаряче та холодне рибне плато прямо у мушлях від устриць.
Меню та ціни:
- Тартар з лосося — 339 грн;
- Соте з морепродуктами — 795 грн;
- Брускета з печінкою чорної тріски — 278 грн;
- Салат з креветками, руколою та авокадо — 450 грн;
- Біла уха — 235 грн;
- Дорадо — 240 грн за 100 г;
- Устриця — 150-279 грн;
- Восьминіг з картоплею — 732 грн.
Адреса: вул. Інститутська, 19а
Графік роботи: 11:00-22:00
Not Only Fish
Ресторан азійської кухні, де також подають рибні страви. Сомельє допомагає відвідувачам обрати пляшку вина чи шампанського, щоб ще більше розкрити смак страв. Шеф-кухар закладу — Олександр Алфімов, який керував кухнями закладів "Опера", "Almondo Restaurant", "Tsarsky City Resort" тощо.
У закладі можна спробувати свіжий васабі. Рослина пасує до страв з raw bar: суші, сашимі, роли, севіче. Вона має виражений терпкий, пряний та водночас свіжий смак. Натирають васабі на гратері зі шкіри акули.
Меню та ціни:
- Фреш-салат з лососем та кав'ярем тобіко — 460 грн;
- Сібас з трюфельним соусом — 380 грн;
- Тартар з лосося — 490 грн;
- Рол Філадельфія з вугром та соусом місо-маракуйя — 510;
- Сет суші — 460 грн;
- Рис з креветками — 490 грн;
- Том Ям — 650 грн;
- Восьминіг з картоплею та соусом — 1300 грн.
Адреса: Велика Васильківська, 94
Графік роботи: 12:00-23:00
Одеса - Мама
Заклад з одеською атмосферою у Києві. Тут можна скуштувати традиційну одеську кухню: традиційний форшмак, сирну тарілку з Привозу, барабульку тощо. Дизайн закладу виконаний у морських кольорах: синьому, блакитному, білому та бежевому.
У закладі практикують бранч у будні з 13:00 до 16:00. Він коштує 200 грн за дві страви, або 250 гривень за три.
Меню та ціни:
- Дорадо — 155 грн за 100 г;
- Барабулька —155 грн за 100 г;
- Корюшка — 97 грн за 100 г;
- Тартар з тунця — 375 грн;
- Салат з морепродуктами — 335 грн;
- Запечені мідії — 255 грн;
- Том Ям — 235 грн;
- Уха чорноморська — 235 грн;
- Кальмари з картопляним пюре — 189 грн.
Адреса: вул. Князів Острозьких, 8; вул. Верхній Вал, 30.
Графік роботи: 10:00-21:00
Catch Seafood Restaurant
Заклад позиціонує себе рестораном зі свіжою рибою, устрицями на відкритій вітрині та з власними сомельє. Тут часто проводять дегустаційні вечори від шеф-кухаря, тематичні бранчі та вечері.
Проте спробувати тут варто не тільки морепродукти та ігристе, а й десерти. Наприклад, фісташковий торт з морозивом матча та соусом лайм-юзу.
Меню та ціни:
- Устриця — 185-320 грн;
- Поке з лосося, ікра кети — 865 грн;
- Тартар з краба, артишоки, в’ялені томати та тобіко — 2550 грн;
- Зелений салат - щавель, шпинат, авокадо, огірок, ківі, пітахайа — 635 грн;
- Том Ям — 520 грн;
- Ризотто з чорнилами каракатиці, кальмар, тартар з тигрових креветок — 515 грн;
- Дорадо deep fried — 980 грн;
- Тигрові креветки на грилі — 480 грн за 100 г;
- Морський чорт — 365 грн за 100 г;
- Спаржа на грилі — 520 грн.
Адреса: вул. Володимирська, 12
Графік роботи: 11:00-23:00
Одеський Любчик
Це заклад сім’ї ресторанів Діми Борисова. Меню і концепція "Любчика" дотримується традицій одеської кухні. Гостям пропонують великий вибір рибних страв і морепродуктів, серед яких мідії, устриці, раки, тюлька, камбала, бички, скумбрія та багато інших.
А ще сюди можуть завітати любителі чебуреків. Запити їх можна крафтовим пивом, дегустація якого часто проходить в закладі.
Меню та ціни:
- Устриця з лимоном — 79 грн;
- Форшмак — 129 грн;
- Салат по-одеськи з тюлечкою — 178 грн;
- Тигрові креветки за рецептом тітки Клари з Каліфорнії — 298 грн;
- Український борщ — 138 грн;
- Дорадо, запечена у печі — 348 грн;
- Раки — 898 грн за 500 г;
- Казанок мідій у вершковому соусі — 378 грн;
- Барабуля —198 за 100 г.
Адреса: вул. Воздвиженська, 10б
Графік роботи: 11:00-22:00
Egersund Seafood
Ресторан рибних блюд від норвезького рибного магазину Egersund Seafood, які можна поїсти одразу в магазині. Щоправда, посадкових місць у них небагато.
Дизайн магазинів-ресторанів лаконічний: скляні стіни, білі столи та стільці, проте великий вибір морепродуктів. Ввечері тут часто бувають черги.
Меню та ціни:
- Норвезький суп "Егерзунд" — 180 грн;
- Боул з лососем та рисом — 429 грн;
- Філадельфія з лососем — 455 грн;
- Роял з вугром та лососем — 535 грн;
- Скумбрія в італійських травах — 400 грн;
- Стейк червоної риби — 1550 грн.
Адреса: просп. Петра Григоренка, 32-д, пр. Романа Шухевича 2-Т (3-й поверх), вул. Хрещатик, 38 (6-й поверх), просп. Академіка Палладина, 59, вул. О.Архипенка, 5 буква Б, Русанівська Набережна, 4, Дніпровська Набережна, 14.
Графік роботи: 11:00-20:00
Naperlage. Oyster & Co
Невеликий бар-ресторан на Подолі, де можна поїсти устриць, бургер з мідіями, лангустинів, креветочних чипсів та запити їх просеко.
Головний бонус — демократичні ціни. Інтер'єр ресторану виконаний у стилі loft з неоновим освітленням. Біля каси розмістили ванну мушель з-під устриць.
Меню та ціни:
- Креветочні чипси — 44 грн;
- Устриця — 77-88 грн;
- Лангустин — 55 грн;
- Картопля фрі — 66 грн;
- Вега бургер з мідіями — 122 грн;
- Креветки з Таю — 122 грн;
- Стакан кальмарів — 99 грн;
- Корн моцарела — 77 грн.
Адреса: Сагайдачного, 41
Графік роботи: Нд-Чт з 11:00 до 22:00, Пт-Сб з 11:00 до 23:00