20 січня — всесвітній день любителів сиру. Пропонуємо добірку столичних ресторанів і кафе, які пригощають відвідувачів сиром з власних сироварень та сирних кімнат.
Італійський ресторан Fabius
Ресторан італійської кухні з власною сироварнею, пекарнею, екотеплицею зі свіжими овочами й зеленню та відкритими терасами з видом на сосновий ліс. Заклад має п'ять зал та шоу-кухню, яка дозволяє гостям споглядати приготування страв і різновидів сиру за італійськими рецептами. Також в ресторані обладнали спеціальну дитячу резиденцію — двоповерховий будиночок з лабіринтами, гірками, іграшками для будь-якого віку і великий відкритий майданчик на свіжому повітрі. Для дітей працюють професійні аніматори та няні.
Що в меню:
- Бурата з трюфелем — 250 грн;
- Бурата з в’яленими томатами, песто й каперсами — 250 грн;
- Тартар з тунця — 775 грн;
- Салат з ростбiфом i трюфельною страчателою — 515 грн;
- Лазанья Болоньєзе — 515 грн;
- Курча табака — 515 грн;
- Брускета з томатами — 290 грн;
- Піца Маргарита — 285 грн;
- Качина грудинка — 655 грн;
- Качина нiжка з пастою орзо та лiсовими грибами — 625.
- Адреса: Столичне шосе, 70;
- Графік роботи: пн-вт 12:00-22:00, ср-нд 11:00-22:00.
Кафе-сироварня “Мацоні”
Кафе-сироварня “Мацоні” пропонує відвідувачам традиційні страви грузинської кухні. Також заклад має власну сироварню, в якій з відбірного фермерського молока готують популярні в грузинській кухні сири — імертинський, сулугуні та халумі.У сирній лавці кафе можна обрати як класичні варіації сирів, так і з різноманітними додатками: з курагою, кропом чи м’ятою. Крім того, гості можуть скуштувати кисломолочні напої — Айран, Тан і Мацоні.
Що в меню:
- Паштет з чорносливом — 182 грн;
- Сирне асорті — 325 грн;
- Хінкалі з сиром та м'ятою — 159 грн;
- Долма (рублене м'ясо телятини у виноградних листях) — 285 грн;
- Запечені хінкалі під сиром сулугуні — 245 грн;
- Шурпа — 195 грн;
- Чкмерулі — 315 грн;
- Хачапурі Мегрельский — 252 грн;
- Шашлик із баранини — 235 грн;
- Люля з телятини — 315 грн.
- Адреса: бульвар Ігоря Шамо, 1;
- Графік роботи: з 12:00 до 22:00.
Spezzo
У ресторані подають традиційні страви італійської кухні, страви на компанію та власноруч зроблену пасту. У Spezzo є власна сироварня, де готують традиційні сири, а також дров'яна піч для власної випічки.З 11:00 до 14:00 діє сніданкове меню, а з 13:00 до 17:00 — готують італійський обід. Це три сети зі стравами, присвяченими знаковим італійським містам Турину, Генуї та Вероні.
Наразі у закладі також діє зимове меню. Гості можуть замовити декілька видів олів’є (наприклад, з ростбіфом чи креветкою), шпинатні млинці з лососем та крем-сиром і мандариновий тарт. Що в меню:
- Деруни з підкопченою сметаною — 220 грн;
- Скрембл зі страчателою та прошуто — 260 грн;
- Генуя і Верона сети — 380 грн;
- Турин сет — 355 грн;
- Піца Маргарита — 205 грн;
- Тартар з телятини та трюфельним айолі — 385 грн;
- Запечена бурата в тісті з соусом марінара — 275 грн;
- Велике м’ясне плато — 1900 грн;
- Ризото з білими грибами в головці сиру — 395 грн;
- Всорті італійських сирів з медом — 365 грн,
- Тарілка сирів власного приготування — 335 грн.
- Адреса: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а;
- Графік роботи: пн-нд 11:00-22:00 (ресторан на Русанівській набережній), пн-ср: 11:00-21:00, чт-нд: 11:00-22:00 (ресторан на Святошинській).
Веранда на Дніпрі
Сімейний ресторан Веранда на Дніпрі пропонує широкий асортимент інтернаціональних страв і напоїв. Зокрема, заклад має великий вибір вин — можна знайти позиції як від приватних виноробів, так і іменитих брендів. Також Веранда моє власну сироварню, де готують бурату, страчателу, моцарелу буффало та інші екосири, які доповнюють різноманітне меню. Щоп’ятниці й щосуботи для гостей проводять вечори живої музики.
Що в меню:
- Асорті італійських сирів з джемом з айви — 803 грн;
- Профітролі зі спайсі тунцем та ікрою тобіко — 847 грн;
- Тартар з телятини з бебі шпинатом та козячим сиром — 776 грн;
- Брускета на бріоші з тигровою креветкою, гуакамоле та томатами — 572 грн;
- Карамелізований баклажан з козячим сиром — 520 грн;
- Піца Маргарита — 438 грн;
- Хот-дог з копченим вугром, грибами шиїтаке та гуакамоле, бататом фрі та трюфельним майонезом — 605 грн;
- Паста з морепродуктами — 946 грн.
- Адреса: Набережне шосе, 11А;
- Графік роботи: пн-нд 12:00-23:00.
Сімейний ресторан “Буффаліно”
Сімейний ресторан італійської кухні “Буффаліно” також має власну сироварню та пекарню. У закладі готують італійські сири за традиційною рецептурою: м’які — моцарелу, страчателу, рикоту, бурату, і витримані — качотту, гауду, чедер, камамбер тощо. Також у “Буффаліно” є сирна кімната, де дозрівають деякі види сирів — усі охочі можуть придбати шматочок з собою.Ресторан пропонує окреме дитяче меню. У ньому також працюють дитячі кімнати, а на вихідних проводять різноманітні майстер-класи. Працюють няня й аніматор. У закладі є жива музика, також проводять святкові бенкети.
Що в меню:
- Дегустаційна тарілка молодих сирів (моцарела, страчатела, бурата, рикота) — 365 грн;
- Велика тарілка антипасті — 465 грн;
- Брускета з ростбіфом тонато та в'яленим жовтком — 335 грн;
- Піца Маргарита — 195 грн;
- Піца з грушею та сиром горгонзола — 295 грн;
- Телятина з бататом — 585 грн;
- Телячі щічки з трюфельним пюре — 325 грн;
- М’ясне плато — 2100 грн;
- Морське плато — 2450 грн.
- Адреси закладів: на Арсенальній — вул. Князів Острозьких, 8; на Оболоні — вул. Левка Лук'яненка, 18.
- Графік роботи: пн-нд 11:00-22:00.
Ресторан Vino e Cucina
Ресторан італійської кухні Vino e Cucina має власну енотеку та сирну кімнату. Заклад пропонує 25 видів сиру — з Італії, Франції, Нідерландів, Норвегії, Ірландії тощо. Відвідувачі також можуть замовити дегустацію з сирним сомельє.У ресторані подають класичні страви італійської та середземноморської кухні. З 8:00 до 16:00 діє сніданкове меню, також є меню для дітей.
Що в меню:
- Булочки з пармезаном — 145 грн;
- Бурата — 435 грн;
- Сир Афуміката — 415 грн;
- Сири Італії — 1075 грн;
- Сири Франції — 1450 грн;
- Тартар з яловичини — 1350 грн;
- Карпачо з яловичини з трюфелем — 795 грн;
- Панцанела з томатами та анчоусами — 525 грн;
- Печений перець та козячий сир — 435 грн;
- Равіолі з дорадо, кальмаром та ботарга — 585 грн;
- Ризотто з білими грибами — 565 грн;
- Котлета по-міланськи — 655 грн;
- Тріска з пюре із цвітної капусти — 795 грн.
- Адреса: Січових Стрільців, 82;
- Графік роботи: 08:00-23:00.