Популярні китайські закуски, класичні страви Пекіна, культура приготування “Хотпот” та частування кантонської кухні — кулінарні традиції півдня Китаю. “Наш Київ” пропонує добірку закладів столиці, де можна скуштувати страви китайської кухні.
China Ma
У ресторані готують традиційні страви китайської кухні. Також часто проводять майстер-класи з приготування дімсамів (традиційні закуски), влаштовують чайні церемонії та винні дегустації.
Адреса: вул. Георгія Кірпи, 5б.
Режим роботи: щоденно з 11:00 до 22:00.У меню:
- Дімсами з куркою та креветками — 238 грн;
- Вонтони (різновид пельменів) з куркою та кальмарами — 258 грн;
- Бао бургер з рваною качкою — 298 грн;
- Лимонад з лохини — 138 грн;
- Лимонад з агави та ананасу — 148 грн.
Kin Kao
Ресторан паназійської кухні, в меню якого зібрані кращі традиції Китаю, В’єтнаму, Таїланду.
Kin Kao пропонує 16 варіантів страв, приготованих у китайській сковороді вок — це локшина, рис, морепродукти, м’ясо й деякі вегетаріанські позиції. Адреса: вулиця Андріївська, 9.
Режим роботи: пн-чт 11:00 — 22:00, пт-нд 11:00 — 23:00.У меню:
- Креветки по-сичуанськи з тайським соусом — 280 грн;
- Пельмені з витриманої яловичини — 290 грн;
- Качина грудка кріспі — 430 грн;
- Чай Женьшень Улун — 175 грн;
- Чай Да Хун Пао — 175 грн.
BAO • Modern Chinese Cuisine
Перший в Україні ресторан сучасної китайської кухні від шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво. В меню представлені страви сучасної азійської кухні, зокрема традиційні частування у ресторанах Сінгапура, Гонконгу та атмосферних закладах китайської кухні у Нью-Йорку. Адреса: вул. Мечникова, 14/1.
Режим роботи: нд-чт: 12:00 — 22:00, пт-сб: 12:00 — 23:00.У меню:
- Ксяо Лонг Бао з качкою — 297 грн;
- Дімсам з креветками у прозорому тісті — 337 грн;
- Салат із медузи з кунжутом та чилі соусом — 758 грн;
- Гострі боби едамаме з морською сіллю — 189 грн;
- Гонконзький курячий суп з вонтоном — 320 грн;
- Гостро-кислий суп з куркою у шанхайському стилі — 163 грн.
Hotpot, plz
Ресторан китайської кухні, в якому відтворюють традиційну культуру приготування страв “Хотпот” (Хоґо), коли страви готують на різноманітних бульйонах (з качки, томатний, сичуанський гострий та навіть бульйон на основі грибів і молока).
"Фішка" процесу — відвідувачі можуть самі приготувати їжу, адже в центрі кожного столу є спеціальне обладнання ("хотпоти"), в яких і варять бульйон. Наповнення бульйону можна так само обрати самостійно — це може бути м'ясо, овочі, морепродукти або мікс усього. Адреса: Дніпровська набережна, 21а.
Режим роботи: з 12:00 до 22:00.У меню:
- Сичуанський бульйон — 185 грн;
- Бульйон з домашньої качки — 185 грн;
- Молочний грибний бульйон — 185 грн;
- Деревні гриби — 145 грн;
- Капуста Бок-чой — 195 грн;
- Пельмені цзяоцзи з качкою і соусом хойсин — 195 грн.
Duck, Please
Бістро китайської кухні, спеціалітетом якого є приготування качки по-пекінськи та по-шанхайськи. В меню закладу також можна знайти традиційну китайську закуску дімсам, локшину “Чоу Мейн” (китайська стир-фрай локшина ) та бао-сендвічі.Адреса: Володимирська, 83; Дніпровська набережна, 21А; Берестейський проспект, 24 (ТРЦ Smart Plaza).
Режим роботи: щоденно, 11:00 — 22:00.У меню:
- Качка по-пекінськи (порція/половина/ціла) — 295/745/1475 грн;
- Качка по-шанхайськи (порція/половина/ціла) — 285/715/1425 грн;
- Локшина Чоу Мейн із морепродуктами — 295 грн;
- Салат з білими та чорними деревними грибами — 175 грн.
Китайський Привіт
Ресторан китайської кухні українського ресторатора Міші Кацуріна. У закладі подають страви за оригінальними рецептами китайської кухні, які готує команда китайських кухарів. Адреса: вул. Івана Франка, 7.
Режим роботи: нд-чт: 12:00 — 22:00, пт-сб: 12:00 — 23:00.У меню:
- Суп Суан Ла Тан з курячим філе, бамбуком і деревними грибами — 190 грн;
- Смажені цзяоцзи (пельмені) зі свининою — 240 грн;
- Столітні яйця в імбирному соусі (традиційна китайська закуска) — 280 грн;
- Кільця кальмарів у китайському паніруванні "Сян Су" з кисло-солодким соусом — 280 грн;
- Філе качки у гострому соусі — 400 грн.
Kitaika
У ресторані можна познайомитись зі стравами в’єтнамської, тайської, корейської та китайської кухонь. Зокрема, в меню представлені частування кантонської кухні — кулінарні традиції півдня Китаю.Адреса: Вул. Раїси Окіпної, 8; Вул. Золотоустівська, 16; Вул. Кожум’яцька, 20а.
Режим роботи: 12:00-22:00.У меню:
- Сичуанська локшина з яловичиною — 290 грн;
- Мариновані гриби муер — 95 грн;
- Парові булочки Бао з овочами — 150 грн;
- Свинина Ча Шао — 360 грн;
- Гонконзький суп з локшиною та вонтонами — 215 грн.
Beijing Style
Перший ресторан в Києві за напрямком пекінської кухні або імператорської кухні Північного Китаю. Її основу складають продукти з проса і пшениці — локшина (мяньтяо), ніжні парові булочки (маньтоу) і пельмені (цзяоцзи). Також у пекінській кухні особливу увагу приділяють м’ясним стравам, зокрема баранині, яловичині й знаменитій качці по-пекінськи. Адреса: Січових Стрільців, 52-А.
Режим роботи: пн-нд: 10.00 — 22.00.У меню:
- Традиційний китайський суп з помідором та яйцем — 105 грн;
- Гостре асорті з яловичини — 288 грн;
- Салат з грибів муер — 228 грн;
- “Ді Сань Сянь” (страва зі смажених баклажанів, перцю та картоплі) — 238 грн;
- Яловичина по-сичуанськи “Шуі Джу” — 380 грн;
- Курка “Сань-бей” — 310 грн.