Рамен — це ситна страва з локшиною, бульйоном та іншими інгредієнтами, яка прийшла до нас зі Східної Азії. Батьківщиною рамену є Китай, але найбільшої популярності він набув у Японії, тому його здебільшого знають саме як японську страву.
Основою рамену зазвичай є насичений м’ясний або рибний бульйон, у який кладуть багато пшеничної локшини, а далі все залежить від смаку замовника та фантазії кухаря. До страви можна додати м`ясо, овочі, гриби, яйця, різноманітні спеції та соуси, водорості тощо. Головне, щоб було густо та ситно.
У Києві рамен не здобув такої шаленої популярності, яку мають його японські “колеги” суші та роли. Мабуть, це добре, бо інакше б зовсім зник елемент екзотичності. Однак закладів, де подають цю страву, у столиці все одно вистачає. Де їх шукати та який рамен там можна спробувати — читайте у нашому матеріалі.
Menya Musashi
Адреси: вул. Костянтинівська, 19; пр-т Оболонський 1Б (ТРЦ Dream Yellow); вул. Георгія Кірпи; 5Б, пр-т Правди, 47 (ТРЦ Retroville); вул. Лютеранська, 3; пр-т Перемоги, 26; вул. Велика Васильківська, 48; вул. Васильківська, 100
Одна з найбільших мереж раменних у Києві, яка налічує вісім закладів. Рамен тут готують вже більш як сім років — у меню є як кілька стандартних видів з м’ясом, морепродуктами або овочами, так і сезонні пропозиції, які періодично оновлюються. Наприклад, влітку можна замовити холодний рамен з кокосовим молоком. Ще тут подають цхемен (майже як рамен, лише бульйон йде окремо), локшину, рис, роли, салати, десерти тощо.
Рамен у меню:
- Рамен з куркою абурі — 159/239 грн;
- Рамен зі свининою чашу — 159/245 грн;
- Рамен з качкою — 189/299 грн;
- Рамен з овочами — 159/209 грн;
- Том Ям Рамен — 269/299 грн;
- Рамен Бограч — 189/269/329 грн;
- Рамен XXL — 299 грн.
Ramen vs Marketing
Адреси: пров. Хрестовий, 8/9; вул. Вадима Гетьмана, 10/37А; вул. Костянтинівська, 2А; пр-т Оболонський, 26; пр-т Павла Тичини, 20Б; вул. Княжий затон, 10
Ще одна велика мережа закладів, що спеціалізується саме на рамені. Засновники нескромно кажуть, що в них можна скуштувати гіпотетично найкращий рамен в Україні, а їхня рецептура отримала визнання іноземних експертів. До цієї страви тут відносяться зі всією повагою та наслідують японські традиції її приготування. Гості можуть попросити додати до свого стандартного рамена різноманітні інгредієнти, щоб урізноманітнити його смак. Загалом меню закладів мережі — відносно невелике. Окрім рамена в ньому також є кілька різновидів рису, карі, салат з водоростей тощо.
Рамен у меню:
- Шіо рамен — 110/155 грн;
- Шою рамен — 160/215 грн;
- Місо рамен — 175/225 грн;
- Карі рамен — 205/255 грн;
- Спайсі рамен — 220/275 грн.
Naushi
Адреса: вул. Григорія Сковороди, 7
Раменна на Подолі з доволі широким асортиментом страв японської кухні. Головна увага тут, звісно ж, приділена самому рамену, який роблять на різних бульйонах та з різними інгредієнтами. Також тут можна скуштувати маземен (рамен без бульйону), цхемен, японські рисові сендвічі онігіразу та інші страви. Ще однією гордістю закладу є японські десерти моті — ніжні кульки з рисового тіста із переважно фруктовою начинкою.
Рамен у меню:
- Класичний чінтан рамен — 135/175 грн;
- Соєвий чінтан рамен — 135/175 грн;
- Класичний пайтан рамен — 135/175 грн;
- Соєвий пайтан рамен — 135/175 грн;
- Місо рамен — 140/185 грн;
- Пескетаріанський рамен — 140/180 грн;
- Веганський рамен — 135/175 грн.
Whai Thai
Адреса: вул. Мечникова, 5
Невелике бістро біля метро “Кловська”, що спеціалізується на паназійській кухні, переважно — саме на рамені. У меню закладу — кілька видів рамену на м’ясному чи овочевому бульйоні на вибір, до яких можна додавати різні інгредієнти. Є як варіанти з м’ясом, так і веганські. Також тут подають закуски, рис та локшину, приготовані у воку.
Рамен у меню:
- Рамен з куркою — від 189 грн;
- Рамен з тофу та грибами — від 189 грн;
- Рамен зі свининою — від 215 грн;
- Рамен з яловичиною — від 225 грн;
- Рамен з веган мітболами — від 255 грн;
- Рамен з креветкою — від 265 грн.
Kin Kao
Адреса: вул. Андріївська, 9
Ресторан паназійської кухні неподалік від Поштової площі, у якому зібрали найкращі кулінарні традиції Китаю, В'єтнаму, Таїланду тощо. Рамен тут — далеко не основна страва, тому у закладі буде з чого вибрати й тим, кого не цікавить локшина у бульйоні. Пікантні страви у воку, корейський бібімбаб (відварений рис з різноманітними додатками), гострі та негострі супи, закуски, морепродукти в азійському стилі, спрінг роли — це далеко не повний перелік того, що можна знайти у меню ресторану.
Рамен у меню:
- Рамен з яєчною локшиною та свининою — від 150 грн;
- Рамен з яєчною локшиною та качиним філе — від 175 грн.
Пян-Се Rest
Адреса: вул. Нижній вал, 33Б
Ще один заклад з азійськими стравами на Подолі. У цьому екстравагантному барі-ресторані спеціалізуються переважно на стравах корейської кухні та алкогольних коктейлях. Здавалося б, японсько-китайському рамену тут не місце, але він все ж є у меню. Можна замовити базовий рамен на м’ясному бульйоні та додати до нього щось за бажанням (курку, свинину, яловичину, тофу чи креветки) або ж взяти веганський варіант на грибному бульйоні. Також тут подають азійську локшину без бульйону, страви з рисом, гострі закуски, пиріжки пян-се та інше.
Рамен у меню:
- Базовий рамен — від 149 грн;
- Веганський рамен — 180 грн.
Каркас
Адреса: вул. Мала Житомирська, 20
У цьому ресторані гармонічно співіснують страви європейської, азійської, близькосхідної, української та американської кухонь. Від бургерів та стейків — до хумусу, борщу або тайського салату. І, звичайно ж, рамена, який тут подають у двох варіаціях — з м'ясом або креветками. Обидва варіанти будуть гострими, тож майте це на увазі.
Рамен у меню:
- Рамен з запеченою свининою — 168 грн;
- Рамен з креветками — 198 грн.
Раніше ми писали про заклади на Подолі, де можна смачно поснідати.