Інколи хочеться взяти кави та апетитне тістечко, шматочок торта або пирога й сісти у якомусь затишному закладі, щоб насолодитися смаком. У Києві є безліч місць, де це можна зробити, а також замовити випічку чи солодощі додому, щоб порадувати рідних.
"Наш Київ" ділиться добіркою 11 кращих кафе-кондитерських та пекарень столиці.
"Завертайло"
За словами власників пекарні, у меню містяться традиційні страви із сучасним баченням. Тут гості можуть спробувати сендвіч з буряком або круасани з маком, вишнею, сливою та обліпихою.
Якщо ви хочете просто свіжого хліба з маслом або з паштетом з журавлиною, то це тут також є. Його печуть з трьох сортів борошна, на цільнозерновій заквасці, з соєвою пастою та насінням кмину.
Також нещодавно у меню з'явився горіховий кекс з волоським горіхом у тісті, згущеним молоком всередині та пеканом ззовні.
Окрім випічки, у "Завертайлі" подають сніданки — "ранкові тарілки", супи та комплексні страви.
Дещо з меню:
- Крутрушка вимочена в сиропі — 172 грн
- Круасан Борис Джонсонюк — 105 грн
- Торт "Фісташковий Завертайло" — 245 грн
- Наполеон з мадагаскарською ваніллю — 135 грн
- Сирок з карамеллю та печивом амаретто — 70 грн
Адреса: вул. Межигірська, 7
Milfey
У кондитерському цеху Milfey готують практично всі види солодкої випічки та десертів: торти, кекси, сирники, заварні тістечка, ягідні, кармельні та шоколадні тарти, корзинки, домашні булочки й печиво.
Найпопулярніша позиція виробництва — горішки з ігрискою. Їх та іншу дрібну випічку можна придбати в коробці, блістері або стакані.
Продукцію у Milfey виготовляють без будь-яких сторонніх домішок, саме тому термін її зберігання не перевищує 14 діб, але це за умови дотримання необхідної температури.
Дещо з меню:
- Булочка з маком (10 шт) — 158,40 грн
- Слойка з вишнею (10 шт) — 158,40 грн
- Тарта шоколадна (6 шт) — 112,8 грн
- Трубочка вафельна — 22,20 грн
- Горішок (24 шт) — 142 грн
Як замовити: в direct або за номером +380 50 506 9090, у будні з 9:00 до 14:00. Доставка здійснюється на наступний день після замовлення.
Stella Sweets
У кафе-кондитерській Stella Sweets пропонують сніданки, торти, десерти в глазурі, мусові десерти та тістечка, які нагадують смак дитинства. З напоїв можна замовити каву чи чай, лимонади, вітамінні шоти, вино або коктейлі.
Також у закладі є глазуровані будиночки, солодкі пірамідки та інші смачні подарунки.
Родзинка кондитерської — кольорові тістечка у формі фруктів з легкого мусу із білого шоколаду та сиру "Дорблю", усередині шар із фруктового пюре, а основа з кокосової стружки та фундучного праліне.
Дещо з меню:
- Шоколадний фондан — 190 грн
- Бельгійські вафлі — 180/260 грн
- Бенто-тортик — 600 грн
- "Пташка" з вершкове суфле з мадагаскарською ваніллю — 165 грн
- Мусова груша — 180 грн
Адреса: вул. Івана Мазепи 18/29
Milly Filly
"Королем" меню в Milly Filly називають "Наполеон", але тут можуть здивувати не лише класикою. На вибір є торти з незвичайними рецептами, як от "Гурмет", що створений з бісквіту з грецьким горіхом, крему з сиром "Дорблю" та грушею.
Для любителів десертів, від яких не зводить рот від кількості цукру, підійде "Чорничний торт" з мусом з чорниці, що робить його легким та додає кислинку. Можна спробувати шматочок у кондитерській або замовити цілий додому.
До кави у закладі пропонують тарталетки на різний смак, у наявності є шоколад та малина, горіхова, з солоною карамеллю та горіхами.
Дещо з меню:
- Тістечко шоколадне — 90 грн
- М'ятно-лимонний мус — 75 грн
- Ягідна мінітарталетка — 80 грн
- Медовий грильяж — 95 грн
- Ангельський сендвіч у шоколаді — 85 грн
Адреса: вул. Князів Острозьких 5/2а
"Спельта"
У пекарні печуть житній хліб на заквасці, пшеничний хліб "Славутич" з французького органічного борошна, круасани та булочки. Традиційних авокадо-тостів немає, але є тост та намазка з авокадо, яку подають окремо.
Серед напоїв — кава, матча, какао та вино.
Пекарня поділена на декілька частин: зона "Хлібу" з відкритою кухнею, зона "Пісня" зі столиками для гостей й старими вініловими платівками та підвальне приміщення для проєктів власника Іллі Сьоміна.
Дещо з меню:
- Пшеничний хліб "Славутич" — 122 грн
- Шпандауер з манго — 177 грн
- Тебіркес — 144 грн
- Теплий брауні з морозивом-брауні — 155 грн
- Булка з кардамоном — 99 грн
Адреса: вул. Ярославська, 21.
Slice
На вибір відвідувачів в меню Slice є більше ніж 30 видів десертів, сіннабони, ескімо, гарячі напої, пончики, десерти у банках, ексклюзивні торти від кондитера закладу просочені різними пропитками.
Окрім солодощів та десертів на сніданок можна замовити солоний кіш, найпопулярніший — з начинкою з лосося та шпинату зі сметаною й моцарелою.
“Всі свої сили ми направляємо на натуральність складу та створення смаку. Наші десерти не містять консервантів, добавок або барвників”, — переконують у закладі.
Дещо з меню:
- Горіховий брауні — 98 грн
- Сіннабони з корицею та карамеллю — 75 грн
- Шу з полуницею — 58 грн
- Печиво "Дабл шоколад" — 46 грн
- Десерт "Три молока" — 78 грн
Адреса: вул. Василя Липківського, 37Б
Collie Café
У Collie Café подають різноманітні десерти та випічку. Наприклад, вівсяне та фундучне печиво, брауні, баскський чизкейк, ягідний торт, банановий кекс, сирки у шоколаді, шоколадний торт з карамеллю та горіхами та інші солодощі.
В асортименті також цілі торти, які можна замовляти заздалегідь на різні свята. Кондитери закладу зможуть на них втілити будь-який декор.
До солодких страв є кава від українських майстрів обсмажування MadHeads, або безалкогольні газовані напої та чай.
Дещо з меню:
- Biggie cake (шоколадний торт з карамеллю) — 130 грн
- Chuck berry (ягідний торт з чорницею і білим шоколадом) — 130 грн
- Фундучне печиво — 45 грн
- Баскський чизкейк — 110 грн
- Сирок-ескімо — 55 грн
Адреса: вул. Велика Житомирська, 34
Пирогова "Ніколай"
Випічка в закладах готується лише зі щойно замішаного тіста. Тут існує головний принцип — не продавати вчорашнє, тому кожні дві години з моменту відкриття на прилавки викладають свіжі пироги.
У меню понад 20 видів пирогів: солодкі, солоні, сезонні та пісні. Фірмовими вважаються "Курник" з начинкою із курятини, грибів і рису, а також з вишнею. З напоїв можна обрати морси, кисіль, фруктовий чай власного виробництва.
Окрім пирогової, у закладі працює бар і буфет. Можна замовити доставку страв додому, доставляють замовлення у кількості від двох пирогів.
Дещо з меню:
- Пиріг з вишнею — 640 грн
- Пиріг з лісовими ягодами — 640 грн
- Пиріг зі шпинатом та сиром фета — 640 грн
- Пиріг з індичкою та чорносливом — 680 грн
Адреса: вул. Саксаганського 26/26, вул. Богдана Хмельницького 35/1
Cinnabon
Основна страва пекарень Cinnabon — свіжі булочки з вершковим сиром, цукровою глазур'ю та особливим сортом кориці "Макара", який вирощують в Індонезії. Також можна замовити капкейки з полуничним, ванільним або шоколадним кремом.
До випічки подають фірмові гарячі й холодні напої. А ще з собою можна забрати "ролл на ходу" та цілі набори булочок, щоб посмакувати вдома.
Дещо з меню:
- Сіннабон класичний — 72 грн
- Шокобон — 76 грн
- Карамельний пеканбон — 86 грн
- Сіннабон чорничний — 62 грн
- Капкейки — 55 грн.
Адреса: повний перелік локацій за посиланням.
Пиріжкова "Тітка Клара"
Мережа кафе з широким асортиментом свіжоспечених пиріжків з великою кількістю начинки, приготованих за домашнім рецептом. Тут відвідувачі можуть спостерігати за процесом приготування їхніх замовлень через кухню з відкритим доступом.
Для своєї випічки у "Тітці Кларі" використовують борошно лише вищого ґатунку, свіжі продукти й сучасне обладнання.
Дещо з меню:
- Пиріжки з різноманітними начинками (персиками, маком, повидлом, яблуком і корицею, капустою, яйцем і цибулею, картоплею і грибами тощо) — від 29 до 31 грн
- Круасан шоколадно-горіховий — 77 грн
- Пиріг з персиком — 380 грн
- Штрудель "Тріо" — 52 грн
- Торт "Мурашковий" — 52 грн
Адреса: повний перелік локацій за посиланням.
Dolceteka Bassano
Кондитерська-бістро в італійському стилі в центрі Києва з класичними та авторськими десертами.
Солодке меню закладу називається "Бібліотека Солодощів", адже в ньому великий вибір десертів на будь-який смак: зефіри, меренги, макарони, мармелад, цукерки, чизкейки, суфле, капкейки, торти, струдлі, печиво тощо. З напоїв пропонують традиційну італійську каву, чай, смузі та фреш.
Особливістю Bassano Dolceteka є власна пекарня та кондитерський цех, де щоранку випікають хліб та круасани.
Дещо з меню:
- Круасан з мигдалем — 95 грн
- Даніш з фундучним праліне та кремом з маскарпоне — 110 грн
- Кантучіні з мигдалем — 130 грн
- Ромова баба — 110 грн
Адреса: вул. Велика Житомирська, 8/14