Солом'янський район вважається одним з найспокійніших у Києві, з великою кількістю парків, озер та скверів. Окрім них та сучасних будівель і пам'яток архітектури тут також знаходяться ресторани італійської й грузинської кухонь, паби, раменні, піцерії та кав'ярні.
Grill Pub Kyiv
Міжнародна мережа гриль-ресторанів. Однією з особливостей закладів мережі є відкритий гриль-барбекю, що працює на натуральному вугіллі та знаходиться безпосередньо в залі. Таким чином гості можуть спостерігати за тим, як готуються їхні страви.
Особливу увагу кухарі приділяють якості та свіжості м’яса, адже воно тут — головний інгредієнт більшості страв, які готуються на грилі. Також у закладі подають ситні чізбургери, просмажені гамбургери й різні фірмові бургери, пасту, великий асортимент салатів та густі супи-пюре.
Дещо з меню:
- Свинні реберця у вишневій глазурі з кукурудзою гриль — 265 грн
- Половина курчати з часниково-горіховою скоринкою — 255 грн
- Гранд чізбургер XXL — 245 грн
- Сібас гриль з овочами — 415 грн
- Салат з хамоном та руколою — 185 грн
Режим роботи: 11:00-21:00
Адреса: вул.Солом'янська, 20В
"Солом'янська броварня"
Пивний ресторан, де з 2011 року варять крафтове пиво, яке вже здобуло визнання серед відвідувачів. Тут можна не лише спробувати цей напій, але й скуштувати оригінальні закуски, насолодитися живою музикою від кавер-гуртів та трансляціями футбольних матчів.
Кухня закладу складається не лише із пивних напоїв різних сортів та закусок до них, але також з бізнес ланчів, супів, гарнірів, випічки та гарячих страв: ковбасок з картопляним кремом та перцевим соусом, телячого ошийка з овочами-гриль, качиної ніжки в соусі "Хойсін" та інших.
Дещо з меню:
- Франкфуртські сосиски з молодою картоплею — 190 грн
- Гарячі свинячі вушка з коптильні — 170 грн
- "Рябчик" зі свинини з овочами-гриль — 220 грн
- Рибна тарілка — 490 грн
- Сулугуні-фрі у горіховій скоринці — 135 грн
Режим роботи: 12:00-22:00
Адреса: пл. Солом'янська, 2Б
Par Bar 2
Концептуальний пре-паті бар та ресторан в індустріальному стилі з терасою, де подають коктейлі й страви елітної азійської ф’южн-кухні.
Par Bar 2 зацікавлює автентичними рецептами страв в сучасній інтерпретації та авторською коктейльною картою.
Дещо з меню:
- Гострий тартар з телятини — 280 грн
- Салат з карпачо тунця та сальсою — 430 грн
- Креветки у мигдальних пластівцях з кисло-солодким соусом — 355 грн
- Гедзе з куркою в пряному бульйоні — 280 грн
- Стейк тунця з зеленим пюре — 595 грн
Режим роботи: 11:00-22:00
Адреса: вул. Солом’янська, 11
"Барсук"
Демократичний заклад з "комфортною" їжею. Саме з цього гастробару у 2010 році почалась історія Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Кияни з усіх кінців міста приїздять сюди за фірмовими сирниками, щучими котлетками та вдало приготованими яйцями пашот.
У цьому закладі сніданки подають увесь день, а на обід пропонують абсолютно космополітичну кухню: борщ або том-ям, курячий шашлик на лаваші й пасту, котлетки з вершковим картопляним пюре та гречотто з куркою, грибами, шпинатом і пармезаном.
Дещо з меню:
- Пікантна локшина з яловичиною, овочами та соусом теріякі — 229 грн
- Курка в тайському стилі з рисом — 199 грн
- Шакшука з теплим багетом та зеленню — 179 грн
- Оладки з літніх кабачків з яйцем пашот — 229 грн
- Хумус з авокадо мусом, томатами чері, руколою та насінням чіа — 179 грн
Режим роботи: нд-чт: 10:00-22:00; пт-сб 10:00-23:00
Адреса: вул. Василя Липківського, 37В
Ramen vs Marketing
Маленька раменна, що відкрилася біля автомийки та шиномонтажу. Родзинка закладу — фасад з великим вікном, де розмістився мучний цех, і всі перехожі можуть споглядати, як кухарі роблять свою фірмову локшину.
Кількість постійних гостей цього закладу доводить, що головне не розташування, а смачна їжа. До неї тут відносяться зі всією повагою та наслідують японські традиції приготування. Відвідувачі можуть додати до свого стандартного рамена різні інгредієнти, щоб покращити його смак. Загалом меню невелике — окрім рамена в ньому також є кілька видів рису, карі, салат з водоростей та арахісового соусу тощо.
Дещо з меню:
- Шіо рамен — 110/155 грн
- Місо рамен — 174/225 грн
- Карі рис з куркою — 235/275 грн
- Спайсі рамен — 220/275 грн
- Рис олд фешн — 160/190 грн
Режим роботи: 12:00-21:00
Адреса: вул. Вадима Гетьмана, 10/37А
Lucca
Заклад, названий на честь міста Лукка в Італії, приймає гостей вже понад 10 років. За цей час він отримав статус одного з найкращих ресторанів італійської кухні у столиці, про що також свідчать високі рейтинги та позитивні відгуки в Google. Він сподобається відвідувачам, які люблять вино, комфорт та живу музику.
У ресторані можна скуштувати піци з різними начинками та на тонкому або середньому тісті, свіжі салати, ароматні пасту, різото, равіолі й тальятеле. Крім того, у закладі пропонують великий вибір вин, які добре поєднуються з італійськими стравами.
Дещо з меню:
- Крем-суп з обсмаженими печерицями та трюфельними грісіні — 148 грн
- Маргарита з сиром бурата та песто — 426 грн
- Тушкована яловича щока з квасолею і овочами — 318 грн
- Чорні спагеті з морепродуктами та томатним соусом — 584 грн
- Філе дорадо з фісташками з цукіні — 468 грн
Режим роботи: 10:00-22:00
Адреса: вул. Солом'янська, 11
"Захади, Дарагой"
Колоритний заклад з інтер'єром оформленим у сучасному кавказькому стилі — тепла коричнева кольорова гама, м'які крісла з оббивкою зі строкатого текстилю, плетені абажури, меблі та оздоблення з натурального дерева та горщики з кімнатними рослинами.
Основу меню у "Захади, Дарагой" складають традиційні страви грузинської кухні. Можна замовити закуски, салати, супи, гарячі страви з м'яса, птиці, риби, гарніри, хінкалі з різними видами начинок, хачапурі та десерти. Найбільший попит мають страви приготовані на мангалі: шашлик, люля-кебаб, а також хачапурі, овочі гриль, каре телятини, лаваш.
Дещо з меню:
- Оджахурі — 185 грн
- Лаваша "Хоровац" — 175 грн
- Ханкалі з рубленою бараниною — 31 грн/1 шт
- Хачапурі фірмовий з телятиною — 240 грн
- Шашлик з курячого філе — 125 грн
Режим роботи: 10:00-22:00
Адреса: просп. Повітрофлотський, 39/1
Semifreddo
Ресторан підходить для тих, хто цінує традиційну італійську кухню і готовий насолоджуватися нею кожен день. Головна особливість Semifreddo — відкрита кухня з піччю на дровах, у якій готують класичну піцу, а також різноманітні пінци. Заклад має відкритий літній майданчик, де можна відпочити та спробувати вина Італії, США, Чилі й Аргентини.
Крім великого вибору піци і пінци, тут готують домашню пасту та ризото, страви з креветок і м'яса. Серед десертів найбільш популярний фірмовий Semifreddo, який представлений у декількох видах. Окремо варто відзначити меню авторських коктейлів.
Дещо з меню:
- Піца "Д'явола" з гострою салямі — 325 грн
- Салат з запеченим баклажаном, кіноа та козячим сиром — 395 грн
- Гаспачо з крем-сиром з песто — 298 грн
- Тальоліні Aglio Olio з креветками — 535 грн
- Кролик з пюре — 554 грн
Режим роботи: 10:00-22:00
Адреса: вул. Георгія Кірпи, 5Б
Just Pizza
Сімейна піцерія з соковитими бургерами, гарячою піцою та хрусткими снеками в меню. Спробувати це все можна замовивши доставку, самовивіз або розмістившись у залі закладу.
Піцу тут готують у M та L розмірах. Серед начинок: хамон, пепероні, куряче філе, карамелізована цибуля, копчена грудинка, з чорізо та персиком. Також в одній піці можна комбінувати два різних смаки, наприклад, взяти першу половинку з сиром, а другу з грудинкою та грибами. Заклад підходить і для вегетаріанців, адже у бургер замість звичайної котлети можна обрати рослинну.
Дещо з меню:
- Піца з хамоном та страчателлою — 319 грн
- Піца з карамелізованою цибулею — 289 грн
- Бургер Mississippi BBQ — 249 грн
- Піца "Карбонара" — 289 грн
- Кульки Philadelphia з зеленою цибулею — 149 грн
Режим роботи: 12:00-21:30
Адреса: вул. Миколи Голего, 7В
Trullo D’oro Cafe
Заклад категорії "establishment, food, point of interest, restaurant", який спеціалізується на італійській кухні. Через інтер'єр, де переважають елементи створені з дерева та каменю, Trullo D’oro Cafe нагадує затишну сімейну оселю. Крім того, на його на території облаштований затишний дворик, де можна пообідати на свіжому повітрі.Відвідувачі можуть замовити страви, які готуються за оригінальними рецептами: італійський суп з морепродуктами, равіолі з кроликом та овочевий салат з крем-сиром. Також у меню є широкий вибір закусок та десертів, таких як трюфельний торт, горіховий, з чорницею та лавандою.
Дещо з меню:
- Касероль — 165 грн
- Смажена тиляпія — 268 грн
- Домашня лазанья — 249 грн
- Ризото з лососем — 263 грн
- Піца "Магарита" — 205 грн
Режим роботи: 10:00-21:00
Адреса: вул. Героїв Севастополя, 35А
"Пітчер"
Мережа складається з чотирьох кав'ярень — всі вони знаходяться у Солом'янському районі. Він інших закладів вони відрізняються тим, що їхні працівники самі обсмажують каву, а масло та джем для круасанів також готують самостійно.
У "Пітчері" на вулиці Романа Ратушного готують не лише каву, а й сніданки, солодкі та солоні круасани, тости, супи й боули. В інших кав'ярнях до напоїв можна замовити десерти: медовик, шоколадний торт, чізкейки та снікерс.
Дещо з меню:
- Еспресо-тонік — 65 грн
- Айс джміль — 65 грн
- Колд-брю тонік — 75 грн
- Круасан крем-сир та чорниця — 79 грн
- Круасан "Шаурма" — 95 грн
Режим роботи: 09:00-21:00
Адреса: вул. Романа Ратушного, 41; вул. Борщагівська, 195/43; вул. Борщагівська, 150; вул. Гарматна, 57
Marani
Бар-ресторан грузинської кухні з просторою спільною залою, невеликою віп-залою для приватних зустрічей і бізнес-переговорів, а також критою терасою. Інтер'єр оформлений в класичному стилі: теплі кремові й бежеві відтінки, меблі та оздоблення з натурального дерева та візерунчастий текстиль.
Відвідувачі можуть замовити популярні страви грузинської та європейської кухонь. Для любителів випічки тут готують традиційні хачапурі по-мегрельськи, кубдарі, хачапурі з трюфельним сиром, лаваш з печі, хінкалі з начинкою зі свинини, яловичини, баранини, курки, з сулугуні й кропом. У барній карті є міцний алкоголь, пиво, коктейлі, грузинські вина.
Дещо з меню:
- Хінкалі з сиром сулугуні та кропом — 27 грн/1 шт
- Тбілі "Бадріджані" — 150 грн
- Ґаспачо з грузинським акцентом — 110 грн
- Хачапурі зі шпинатом — 190 грн
- Картопля з беконом на мангалі — 150 грн
Режим роботи: 12:00-22:00
Адреса: просп. Відрадний, 16/50
Menya Musashi
Одна з найбільш відвідуваних мереж ресторанів, де готують традиційний японський рамен — страву з пшеничного локшини з різними інгредієнтами. Підходить для ситного обіду чи вечері. В інтер'єрі закладу переважають сірі та червоні відтінки, що робить його ненав'язливим але водночас і цікавим.
У цьому закладі рамен готують з білими грибами, беконом, рваною телятиною, овочами, куркою діп фрай, качкою, свининою, морепродуктами. Окрім цього, у меню також представлені інші страви японської та китайської кухонь: гьодза, локшина, роли, цхемен, рис, салати та закуски.
Дещо з меню:
- Локшина з овочами та сирним соусом — 139/239 грн
- Том ям рамен — 299/359 грн
- Рамен з куркою абурі — 169/249 грн
- Курка теріякі з паровим рисом — 179/239 грн
- Філадельфія з вугром — 459 грн
Режим роботи: 11:00-22:00
Адреса: вул. Георгія Кірпи, 5Б
1708 pizza di Napoli
Міське кафе нового покоління із впізнаваним зеленим дизайном, основою меню якого є неаполітанська піца в форматі one person pizza.
Найпопулярніша страва закладу — неаполітанська піца з обпеченими бортиками. Особливість її у тісті, яке ферментується впродовж 48 годин при низьких температурах. Також можна спробувати крем-супи, салати, скрембл, авторські напої, крафтове пиво та specialty каву.
Дещо з меню:
- Піца "Табаско" — 149/239 грн
- Піца "Амічі" — 169/249 грн
- Піца "Карбонара" — 149/219 грн
- Піца "Рустіка" — 169/239 грн
- Піца "Страчелла" — 159/249 грн
Режим роботи: 10:00-21:00
Адреса: просп. Відрадний, 6/1
Fedchuk
Кав’ярня киянина Владислава Федчука Fedchuk розташована навпроти Національного авіаційного університету. Кавові зерна власник купує у "обсмажників", а ті, своєю чергою, закуповують їх з плантацій Бразилії, Колумбії, Еквадору.
Хоч заклад відкрився недавно, але у нього вже з'явилися постійні відвідувачі. За їхніми словами, ця кав'ярня вирізняється затишком і невимушеною атмосферою, де "всі всіх знають".
Дещо з меню:
- Капучино — 46 грн
- Лате — 50 грн
- Допіо — 57 грн
- Кантучіні — 20 грн
- Печиво — 20 грн
Режим роботи: 10:00-20:00
Адреса: вул. Гарматна, 44