Які нові заклади відкрилися у Києві

У жовтні в Києві з'явилося чимало нових закладів. Багато ресторанів та кафе відкрилося на лівому березі. Деякі — оновили формат, а хтось відкрив ще один заклад. І все це радує, бо попри війну ресторанний бізнес продовжує розвиватися. 

"True price Rusanivka"

Ресторан розташований на Русанівській набережній та має платний вхід. Усі позиції з меню можна купити за собівартістю.

Ресторан True price РусанівкаВартість входу до закладу залежить від дня тижня та часу доби.

Правила ресторану:

  • За вхід платять усі, навіть діти (від 5 років). Розрахуватися можна як банківською карткою, так і готівкою. Після оплати входу на руки гостям одягають паперові браслети;
  • При замовленні додаткових страв і напоїв за умови початку наступного тимчасового інтервалу здійснюється доплата за вхід з кожної людини (по буднях до 18:00 – 40 грн, у вихідні та святкові дні після 16:00 – 40 грн);
  • Компанія від семи осіб прирівнюється до бенкету, тобто за обслуговування до рахунку додається оплата 15%;
  • При замовленні "з собою" оплачувати вхід не потрібно;
  • До ресторану забороняється приносити будь-які напої та продукти харчування;
  • У ресторані діє дрес-код та фейс-контроль.

Ціни за вхід до закладу:

З понеділка по п'ятницю:

  • з 11:00 до 14:00 — 50 грн;
  • з 14:00 до 18:00 — 80 грн;
  • з 18:00 до 22:00 — 120 грн.

У суботу та неділю:

  • з 11:00 до 16:00 — 80 грн;
  • з 16:00 до 22:00 — 120 грн.

Меню:

  • Сирники з ванільним соусом — 78,50 грн;
  • Грецький салат — 86,50 грн;
  • Суп Гуляш з телятиною — 89,70 грн;
  • Стейк з телячої вирізки з овочами гриль та соусом з тунця — 210,50 грн;
  • Куряча грудка з моцарелою і помідорами з рисом — 125,10 грн;
  • Восьминіг з томатним пюре — 258,60 грн;
  • Стейк лосось зі шпинатом та грибами — 159,80 грн;
  • Бургер зі свининою з картоплею фрі і кетчупом — 132,50 грн.

Усі позиції меню можна подивитися за посиланням.

У ресторані працює доставка, яка оплачується додатково в залежності від відстані.

Час роботи: з 11:00 до 22:00. 

Адреса: вул. Русанівська набережна, 4.

Кафе "Svitanok"

Кафе розташоване біля озера Тельбін на Березняках. Заклад Pet-friendly, до нього можна приходити зі своїми домашніми улюбленцями.

Кафе Svitanok

Гостям пропонують сніданки цілий день, салати, основні страви, закуски. З напоїв — кава та вино. Також у закладі печуть булочки бріош і роблять із них сендвічі з різними начинками.

У закладі періодично проводять дегустацію вин. Крім того, у Svitanok можна провести зустріч великої компанії, банкет або сімейне свято.

Меню:

  • Бріош із лососем — 180 грн;
  • Сирники із соусом "Сабайон" — 140 грн;
  • Салат "Цезар" з криспі куркою — 160 грн;
  • Лазанья — 180 грн;
  • Запечений камамбер із інжиром — 180 грн;
  • Фільтр-кава — 40 грн;
  • Капучіно — 45 грн;
  • Матча-латте — 80 грн;
  • Келих ігристого вина (Іспанія) — 180 грн;
  • Пляшка рожевого вина (Італія) — 400 грн. 

Час роботи: з 9:00 до 21:00.

Адреса: просп. Павла Тичині, 18/1.

Ресторан Thaizon

У жовтні також відкрився ресторан сучасної азіатської кухні неподалік станції метро "Палац спорту". "Ми приготуємо для вас найкращі страви,які підкорили наші серця. Класичний Том Ям або Фо Бо, Спрінг роли з креветкою чи Дім Сами — ми готуємо з любов’ю лише за автентичними рецептами", — розповіли у ресторані.

Ресторан ThaizonГостям пропонують азіатські страви та різноманітні напої. У ресторані Thaizon є спеціально розроблена коктейльна мапа з авторськими напоями. Також у меню є класичні коктейлі, вина та міцний алкоголь.

На честь відкриття у закладі діє знижка 30% на все меню.

Меню:

  • Спрінг роли з креветками, огірком, морквою, листям салата, рисовою
    локшиною, базиліком, м’ятою та фірмовим дресінгом — 77 грн;
  • Салат з креветками, сьомгою, авокадо, міксом зелені та маракуйовим дресингом — 175 грн;
  • Спринг роли з креветкою та свининою, грибами шитаки та овочами — 95 грн;
  • Суп Фо бо з рисовою локшиною та яловичиною — 80 грн;
  • Суп Том Ям з морепродуктами — 130 грн;
  • Яловичина Вок з овочами у соусі з чорного перця — 100 грн;
  • Качка по-Пекінськи — 490 грн;
  • Смажений лосось з соусом Самбал та салатом — 190 грн;
  • Рол Філадельфія з лососем — 165 грн;
  • Апероль — 125 грн.

Більш детально ознайомитися з меню можна за посиланням.

Час роботи: з 10:00 до 21:30.

Адреса: вул. Шота Руставелі, 8.

"Варцаб"

Новий заклад від Слави Балбека, Сашка Боровського та харків’ян Олени Хромової та Олега Хромова відкрився на Львівській площі. У "Варцабі" пригощають стріт-фудом та напоями. Перед вікном стоїть пару бочок замість столиків, а страви видають в зручному пакуванні так, аби їх можна було їсти на ходу або на імпровізованому пікніку в сквері поруч.

Кафе "Варцаб"Меню закладу – справа рук шеф-кухаря Олега Зуєва (Protagonist Bar, кафе Шук). У закладі кажуть, шоу "Варцаб" можна скуштувати "стріт-фуд здорової людини".

Меню:

• Ранкові страви з додаванням яйця (подають з 10:00 до 13:00) — 150 грн;
• Лепіш: формат легкого перекусу (з фалафелем чи з куркою) — 100 грн;
• Лаваш: повноцінна основна страва в домашньому лаваші (з фалафелем чи з куркою) — 150 грн;
• Тарілка: зручна препарована страва (хумус з фалафелем, смажені картопля та батат) — 150 грн;
• Напої: фільтр кава (60 грн), комбуча (75 грн), айран (40 грн), кисіль (40 грн) та кола (40 грн).

Час роботи: з 10:00 до 20:00.

Адреса: Львівська площа,14

"Чорноморка"

У жовтні ресторан "Чорноморка" відкрив новий заклад на Лівому березі Києва, а саме на Русанівській набережній. "Починаємо смажити рибу ще завзятіше!", — кажуть у закладі.

Ресторан "Чорноморка" на РусанівціУ меню переважно страви із чорноморської риби та різноманітних морепродуктів. Найбільшою популярністю користуються: форшмак по-одеськи, зелений салат з маринованими чилійськими мідіями, спагеті з морепродуктами, чорноморська юшка та узвар.

Меню:

  • Ніжний салат з атлантичним кальмаром та червоною ікрою — 198 грн;
  • Прованський салат з червоним тунцем — 236 грн;
  • М'ясо рапан з печерицями та томатами чері у вершковому соусі — 268 грн;
  • Спагеті з морепродуктами — 258 грн;
  • Форшмак по-одеськи — 108 грн;
  • Зелений салат з маринованими чилійськими мідіями — 165 грн;
  • Чорноморська юшка — 75 грн;
  • Солянка рибна — 268 грн;
  • Узвар — 35 грн.

Більш детально ознайомитися з меню можна за посиланням.

Час роботи: з 11:00 до 21:30.

Адреса: Русанівська набережна 10

Кафе "Публіка" в оновленому форматі

Заклад "Публіка", що знаходиться на вулиці Тарасівській у центрі Києва, змінив свій формат. Відтепер він працює не тільки як бар з авторською коктейльною картою, а і як кафе зі сніданками.

Кафе "Публіка" в оновленому форматі

Поснідати тут можна з 9:00 до 17:00. Гостям запопонують тости з авокадо, круасани з хумусом та лососем, два види вівсянки та сирники. З напоїв до сніданків запропонують каву, чай матча або ігристе вино.

Після робочих зустрічей у "Публіці" можна залишитися на коктейль, або ж з нього і розпочати. Авторські та класичні коктейлі тут подають протягом усього дня. До алкогольних напоїв пропонують закуски: сирну тарілку, оливки тощо. 

Меню

  • Авокадо тост з яйцем пашот — 246 грн;
  • Круасан з лососем гравлакс та яйцем на вибір — 330 грн;
  • Круасан з маслом — 80 грн;
  • Солона вівсяна каша з трюфельною пастою, пармезаном та яйцем пашот — 150 грн;
  • Сирники солодкі з джемом ягідним — 210 грн;
  • Багет гречаний з маслом — 70 грн;
  • Усі коктейлі — 200 грн;
  • Капучино — 65 грн;
  • Матча лате — 85 грн;
  • Келих білого вина Pino Grigio Delle Venezie Pasqua — 150 грн.

Докладніше вивчити меню можна за посиланням.

Час роботи: з 9:00 до 21:00.

Адреса: вул. Тарасівська, 16.

Бар-крамниця "Uno Mas"

На вулиці Пушкінській відкрився новий заклад, який поєднує бар з крамицею.

Бар-крамниця Uno MasГостям "Uno Mas" пропонують дуже багато видів крафтового пива з різних країн, сидр, натуральне вино, смачні коктейлі та мескаль.

Меню

  • Ель Underwood Green Dream — 130 грн;
  • Мескаль з сангрітою —  150 грн;
  • Пиво Kokomo Dreamin зі смаком абрикоса — 240 грн;
  • Коктейль Naked & Famous – 200 грн;
  • Лагер Varvar Oktoberfest – 80 грн;
  • Текіла з сангрітою – від 90 грн;
  • Джин Príncipe de los Apóstoles Mate 40.5% — 130 грн.

Ознайомитися з меню закладу можна за посиланням.

Час роботи: 15:00 – 21:00 (вт-чт, нд), 15:00 – 22:00 (пт, сб).

Адреса: вул. Пушкінська, 11.

Ресторан ЇshFish на Великій Васильківській

Ще один ресторан мережі ЇshFish відкрився у Києві. ЇshFish це бістро, яке позиціонує себе, як місце, де зібраний весь рибний світ. У закладі кажуть, що прагнуть розвіяти міф, що морепродукти та риба це дорогий та не доступний для всіх продукт.

Ресторан ЇshFish на Великій ВасильківськійУ меню — сніданки з лососем, гарячі закуски та основні страви, суші та десерти. Є окреме дитяче меню для найвибагливіших.

Меню:

  • Різотто з креветками — 280 грн;
  • Казанок мідій — 290 грн;
  • Карпаччо з дорадо — 310 грн;
  • Боул з лососем — 280 грн;
  • Кальмар бебі — 140 грн;
  • Фірмове пиво blond Їsh Fish — 70/90 грн;
  • Коктейль Berry gum — 225 грн;
  • Negroni — 225 грн;
  • Лате — 80 грн;
  • Морс — 65 грн.

Доклдніше з меню закладу можна ознайомитися за посиланням.

Час роботи: з 9:00 до 21:00.

Адреса: вулВелика Васильківська, 60.

"1708 pizza di Napoli" у Respublika Park

Заклад відкрили на початку жовтня у ТРЦ "Respublika Park". Міське кафе із впізнаваним зеленим дизайном розташоване на другому поверсі торгового центру.

"1708 pizza di Napoli" у Respublika ParkНайпопулярніша страва у закладі — неаполітанська піца з обпеченими бортиками. Особливість її у тісті, яке ферментуємо впродовж 48 годин при низьких температурах.

Меню: 

  • Pizza for one — від 149 грн;
  • Pizza for two — від 199 грн;
  • Сніданки all day — від 169 грн;
  • Перші страви — від 69 грн;
  • Свіжі салати — від 149 грн;
  • Мелти — від 149 грн.

Час роботи: з 10:00 до 21:00.

Адреса: Кільцева дорога, 1

Це заклади, які відкрилися у вересні