Нове місце: Міністерство шаурми на Бессарабці

На Басейній, 1/2 відкрився перший заклад Євгена Таллера та Спартака Велішаєва — "Міністерство шаурми". Головна ідея закладу — розвиток стрітфуд культури України.

"Це направлення, яке ми активно вивчали ще до початку роботи Міністерства. Його різноманіття та незвичність смакових поєднань мали вплив на формування нашого меню"

Локація

За дизайн відповідала архітектор Альона Бондар та її бюро "I am design" з Дніпра. 
Це двоповерхове приміщення в стилі casual на Басейній. Велику увагу приділили деталям. Так, QR-меню на першому поверсі закладу зібрано з 1000 деталей Lego та його можна просканувати, навіть, не зайшовши до Міністерства.

Кухня

"Ми намагалися розробити меню шаурми таким чином, щоб кожен мав змогу віднайти свою. І три дні sold out підтвердження тому, що нам це вдалося! Наразі готуємо 7 видів шаурми. Кожна з них присвячена певному місту, країні чи регіону, що надихнули мене на створення страви"

Шеф закладу — Владислав Цимбалюк — учасник телевізійного кулінарного шоу.

Меню

  • Шаурма:

Alba — супер трюфельна зі слайсами яловичини обсмаженими на грилі, вершковим маслом бер-нуазет та часником конфі (225 грн)

Шаурма Alba

Istanbul — наша версія balik ekmek зі скумбрією на грилі, часниковим айолі та мальдонською сіллю (185 грн)

Шаурма Istanbul

Tel Aviv — саме та ізраїльська з кебабом, хумусом та соусом на основі чилі перцю, кінзи та лимонного фрешу (185 грн)

  • Боули та салати:

Авокадо-манговий — грильовані креветки, авокадо, свіжий манго, боби едамаме, фреш лимона та соус манго-вінігрет (215 грн);

Табуле — рейв кіноа з булгуром, свіжими овочами, міксом зелені, тхіною та рубленою фісташкою (165 грн);

  • Діпи та допи:

Батат фрі — (125 грн);

Креветки кріспі — (135 грн).

З 16 серпня в Міністерстві відбудеться Shawarma Fashion Week — тиждень знайомства з кожною шаурмою з меню. З розкладом зустрічей можна ознайомитися на Instagram сторінці Міністерства.