На Басейній, 1/2 відкрився перший заклад Євгена Таллера та Спартака Велішаєва — "Міністерство шаурми". Головна ідея закладу — розвиток стрітфуд культури України.
Локація
За дизайн відповідала архітектор Альона Бондар та її бюро "I am design" з Дніпра.
Це двоповерхове приміщення в стилі casual на Басейній. Велику увагу приділили деталям. Так, QR-меню на першому поверсі закладу зібрано з 1000 деталей Lego та його можна просканувати, навіть, не зайшовши до Міністерства.
Кухня
Шеф закладу — Владислав Цимбалюк — учасник телевізійного кулінарного шоу.
Меню
- Шаурма:
Alba — супер трюфельна зі слайсами яловичини обсмаженими на грилі, вершковим маслом бер-нуазет та часником конфі (225 грн)
Istanbul — наша версія balik ekmek зі скумбрією на грилі, часниковим айолі та мальдонською сіллю (185 грн)
Tel Aviv — саме та ізраїльська з кебабом, хумусом та соусом на основі чилі перцю, кінзи та лимонного фрешу (185 грн)
- Боули та салати:
Авокадо-манговий — грильовані креветки, авокадо, свіжий манго, боби едамаме, фреш лимона та соус манго-вінігрет (215 грн);
Табуле — рейв кіноа з булгуром, свіжими овочами, міксом зелені, тхіною та рубленою фісташкою (165 грн);
- Діпи та допи:
Батат фрі — (125 грн);
Креветки кріспі — (135 грн).
З 16 серпня в Міністерстві відбудеться Shawarma Fashion Week — тиждень знайомства з кожною шаурмою з меню. З розкладом зустрічей можна ознайомитися на Instagram сторінці Міністерства.