рецепти омлету

Шеф-кухар Марко Черветті жив в Італії, навчався в Китаї, багато подорожував світом і, врешті-решт, вирішив залишитися жити в України. Спеціально для видання "Наш Київ" він підготував рецепти нетривіальних омлетів: італійської фрітати, омлету по-китайськи та солодкого омлету з шоколадом та мигдалевим печивом.

Фрітата з картоплею

Технічно фрітата – це не омлет, а радше запіканка. Але технологія приготування досить схожа.  І головна, з цим рецептом можна експериментувати скільки завгодно, додаючи різні улюблені інгредієнти.

Інгредієнти:

  • картопля – 180 г;
  • цибуля – 100 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • рослинна олія – 100 г;
  • сіль – 1 г;
  • перець – 1 г.

Як готувати:

Наріжте картоплю і цибулю, налийте на пательню олію та прогрійте.  Збийте яйця в мисці, посоліть та поперчіть. На розігріту пательню киньте картоплю, обсмажте, додайте цибулю і дочекайтеся золотавого кольору, трошки посоліть і влийте яйця. Накрийте фрітату кришкою.

Переверніть фрітату та обсмажте з іншого боку. Викладіть фрітату на тарілку, поперчіть, наріжте скибочками. Сніданок готовий!

Солодкий омлет

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • згущене молоко – 100 г;
  • молоко – 100 г;
  • печиво Амареті (за бажанням) – 30 г;
  • молочний шоколад – 30 г;
  • масло вершкове – 20 г.

Як готувати:

  1. Розбийте в миску яйця та збийте їх вінчиком. Додайте згущене молоко і перемішайте.
  2. Долийте до яєчної маси трошки молока: маса має бути густою, тож молока потрібно зовсім небагато.
  3. На теплій пательні розтопіть вершкове масло, зробіть вогонь низьким, вилийте суміш, накрийте пательню кришкою і залиште омлет пектися. Не перевертайте його!
  4. Омлет майже пропікся, залишилося трошки рідкої маси всередині? Час додавати начинку! Це може бути що вам заманеться. Один з варіантів: шматочки шоколаду та крихти мигдалевого печива.

Сніданок по-китайськи: омлет з помідорами та биті огірки

Інгредієнти:

  • огірки – 300 г;
  • помідор – 150 г;
  • зелена цибуля – 10 г;
  • перець чилі – 20 г;
  • соєвий соус – 150 г;
  • кунжут – 1 г;
  • кунжутна олія – 2 г;
  • часник – 20 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • рисовий оцет – 150 мл;
  • рослинна олія – 5 г;
  • сіль – 1 г.

Як готувати:

  1. Спочатку готуємо биті огірки. Почистьте огірки з обох кінців, а шкірку не знімайте. Поділіть огірки на рівні частини, десь 5-6 сантиметрів. Долонею вдарте по кожній частині: вона має розпастися на чотири-п’ять шматочків.
  2. Тепер готуємо маринад для наших битих огірків. Розчавіть пласким боком ножа часник, наріжте кільцями перець чилі та додайте їх до огірків. Перемішайте рукою. Додайте рисовий оцет і соєвий соус. Десь за 30 хвилин закуска буде готова.
  3. Тепер готуємо омлет. Видаліть з помідора плодоніжку, поріжте його скибочками. Наріжте зелену цибулю та перець чилі.  На пательні добре прогрійте рослинну олію, обсмажте три яйця, помішуючи. Посоліть, вкиньте помідор, зелену цибулю і перець чилі, перемішайте. Викладіть омлет на тарілку, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею. Огірки викладіть на іншу тарілку, полийте маринадом та прикрасьте чилі.
Хочу їсти: що таке глікемічний індекс продуктів та навіщо його знати