Шеф-кухар Марко Черветті жив в Італії, навчався в Китаї, багато подорожував світом і, врешті-решт, вирішив залишитися жити в України. Спеціально для видання "Наш Київ" він підготував рецепти нетривіальних омлетів: італійської фрітати, омлету по-китайськи та солодкого омлету з шоколадом та мигдалевим печивом.
Фрітата з картоплею
Технічно фрітата – це не омлет, а радше запіканка. Але технологія приготування досить схожа. І головна, з цим рецептом можна експериментувати скільки завгодно, додаючи різні улюблені інгредієнти.
Інгредієнти:
- картопля – 180 г;
- цибуля – 100 г;
- яйця – 5 шт.;
- рослинна олія – 100 г;
- сіль – 1 г;
- перець – 1 г.
Як готувати:
Наріжте картоплю і цибулю, налийте на пательню олію та прогрійте. Збийте яйця в мисці, посоліть та поперчіть. На розігріту пательню киньте картоплю, обсмажте, додайте цибулю і дочекайтеся золотавого кольору, трошки посоліть і влийте яйця. Накрийте фрітату кришкою.
Переверніть фрітату та обсмажте з іншого боку. Викладіть фрітату на тарілку, поперчіть, наріжте скибочками. Сніданок готовий!
Солодкий омлет
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- згущене молоко – 100 г;
- молоко – 100 г;
- печиво Амареті (за бажанням) – 30 г;
- молочний шоколад – 30 г;
- масло вершкове – 20 г.
Як готувати:
- Розбийте в миску яйця та збийте їх вінчиком. Додайте згущене молоко і перемішайте.
- Долийте до яєчної маси трошки молока: маса має бути густою, тож молока потрібно зовсім небагато.
- На теплій пательні розтопіть вершкове масло, зробіть вогонь низьким, вилийте суміш, накрийте пательню кришкою і залиште омлет пектися. Не перевертайте його!
- Омлет майже пропікся, залишилося трошки рідкої маси всередині? Час додавати начинку! Це може бути що вам заманеться. Один з варіантів: шматочки шоколаду та крихти мигдалевого печива.
Сніданок по-китайськи: омлет з помідорами та биті огірки
Інгредієнти:
- огірки – 300 г;
- помідор – 150 г;
- зелена цибуля – 10 г;
- перець чилі – 20 г;
- соєвий соус – 150 г;
- кунжут – 1 г;
- кунжутна олія – 2 г;
- часник – 20 г;
- яйця – 1 шт.;
- рисовий оцет – 150 мл;
- рослинна олія – 5 г;
- сіль – 1 г.
Як готувати:
- Спочатку готуємо биті огірки. Почистьте огірки з обох кінців, а шкірку не знімайте. Поділіть огірки на рівні частини, десь 5-6 сантиметрів. Долонею вдарте по кожній частині: вона має розпастися на чотири-п’ять шматочків.
- Тепер готуємо маринад для наших битих огірків. Розчавіть пласким боком ножа часник, наріжте кільцями перець чилі та додайте їх до огірків. Перемішайте рукою. Додайте рисовий оцет і соєвий соус. Десь за 30 хвилин закуска буде готова.
- Тепер готуємо омлет. Видаліть з помідора плодоніжку, поріжте його скибочками. Наріжте зелену цибулю та перець чилі. На пательні добре прогрійте рослинну олію, обсмажте три яйця, помішуючи. Посоліть, вкиньте помідор, зелену цибулю і перець чилі, перемішайте. Викладіть омлет на тарілку, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею. Огірки викладіть на іншу тарілку, полийте маринадом та прикрасьте чилі.