Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню
"Тісто, сир і тітка Белла" / Instagram

Від класичної карбонари та болоньєзе до рецептів з восьминогами, трюфелем, червоною ікрою і вегано мітболами. Пропонуємо добірку закладів столиці, де можна скуштувати найкращу італійську пасту.

Італійський ресторан Trattoria No.5

Ресторан Trattoria No.5 на Печерську пропонує відвідувачам широкий вибір класичних страв італійської кухні: закуски, піца, десерти та кілька видів пасти. Наприклад, паста з тунцем, качкою, грибами та ін. У закладі діють сніданкове і дитяче меню, а також сезонні пропозиції.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Піца з тунцем і оливками — 420 грн;
  • Молодий сир з качкою та фенхелем — 420 грн;
  • Пате з качиної печінки з карамелізованою айвою — 255 грн;
  • Флорентійський сніданок — 285 грн;
  • Салат Тоскана — 270 грн;
  • Чорні фетучині з фуа-гра та білими грибами — 510 грн;
  • Тальятелле з морепродуктами та сиром ґорґонзола — 450 грн;
  • Паста з тартаром з тунця та соусом з червоною ікрою — 340 грн;
  • Паста з качкою, грибами ерінгами та в'яленими томатами — 295 грн;
  • Шпинатні тальятелле з грибами та трюфельною олією — 315 грн;
  • Фетучині Болоньєзе — 255 грн;
  • Равіолі з чорнилами каракатиці та тунцем — 290 грн;
  • Ризото з білими грибами та трюфельною олією — 330 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вул. Андрія Верхогляда, 8 / професора Підвисоцького, 8;
  • Режим роботи: щодня з 9:00 до 22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Ресторан "Тісто, сир і тітка Белла"

Ресторан на Подолі зі знаковими стравами італійської кухні. В меню — широкий вибір класичних закусок (брускети, тартар, італійські фермерські сири тощо), автентична неаполітанська піца (готують у дров’яній печі), а також кілька цікавих рецептів пасти — з яловичиною, чотирма видами сиру або з вегано мітболами.

Також є десерти та авторські лимонади.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Тартар з телятини — 335 грн;
  • Італійські фермерські сири — 310 грн;
  • Печений перець з фетою — 95 грн;
  • Піца Маргарита — 185 грн;
  • Піца Ндуя з крем-чедером — 310 грн;
  • Піца з персиком і котто — 325 грн;
  • Паста Паппарделле Альфредо — 265 грн;
  • Паста Тальятеле з лососем — 315 грн;
  • Паста Рігатоні із страчателою та печеними перцями — 315 грн;
  • Паста Конкільоні з вегано мітболами — 295 грн;
  • Паста Конкільоні квадроформаджи — 310 грн;
  • Паста Тальятеле з яловичиною — 295 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вулиця Верхній Вал, 24;
  • Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Піцерія ROMANTICA

Італійський ресторан в самому центрі столиці від творців Mimosa Group (Mimosa Brooklyn Pizza, "Автостанція", "Чайка"). Візитівкою закладу є римська піца alla pala за рецептом тіста від піцерії Casa Manco в Римі.

У меню також є чималий вибір інших популярних страв італійської кухні — брускети, римські крокети, супи, паста і ризото.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Піца Маргарита — 305 грн;
  • Піца Пепероні — 360 грн;
  • Вітелло тоннато — 495 грн;
  • Салат зі стейком тальятта — 455 грн;
  • Мінестроне з гуанчале та песто — 285 грн;
  • Спагетті Карбонара — 395 грн;
  • Паста Казеречче alla Норма — 275 грн;
  • Паста Лазанья болоньєзе — 395 грн;
  • Паста Тальоліні з грибами — 315 грн;
  • Паста Паккері з лососем — 380 грн;
  • Паста Паппарделле з яловичими хвостами — 350 грн;
  • Паста Фетучині з креветками — 385 грн;
  • Паста Карамелле з яловичими хвостами — 330 грн;
  • Паста Равіолі з кроликом — 365 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вул. Прорізна, 3;
  • Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Ресторан "Osteria Pantagruel"

Заклад знаходиться в історичному центрі Києва та працює з 1995-го — 8 грудня ресторан відзначив 30 років. Відвідувачам пропонують класичні рецепти італійської кухні — карпачо, ризото, домашню пасту та великий вибір італійських вин.

Остерія є частиною мережі Ресторанів Гусовських, до якої також входять піцерія Napule, кафе "Фонтан" та ресторан грузинської кухні "Шоті".Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Мікс салат з артишоком та фенхелем — 180 грн;
  • Паппарделле із бичими хвостами з фондю із Горгонзоли — 479 грн;
  • Брускети з томатами, часник, базилік, душиця — 349 грн;
  • Ньоккі з морепродуктами (креветками, бейбі кальмарами, мідіями) та шафраном — 539 грн;
  • Чорна паста таярін з морськими гребінцями та креветками — 569 грн;
  • Равіоліні начинені лососем з соусом з лососем, томатами, вершками — 469 грн;
  • Равіолі з кроликом у соусі з білих грибів та мадери — 529 грн;
  • Лазанья по-пармськи з соусами болоньєзе і бешамель, моццареллою і прошутто — 529 грн;
  • Лінгвіне з тунцем, томатами черрі, каперсами та чілі — 459 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вулиця Миколи Лисенка, 1;
  • Графік роботи: пн-пт з 11.00 до 22.30, сб з 12.00 до 22.30, нд з 12.00 до 22.00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Італійський ресторан Vero Vero

В ресторані Vero Vero, що на Подолі, подають класичні страви італійської та середземноморської кухні — ризото, піцу, випічку (чіабата, фокача тощо), страви з риби і морепродуктів, та, звісно, пасту.

Атмосферу закладу доповнюють широкий вибір вин і жива музика (з середи по неділю).Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Флорентійський сніданок з яйцем, шпинатом і кіноа — 425 грн;
  • Дорадо крудо, пікантний томатний соус — 560 грн;
  • Смажені сардини з пряним соусом — 530 грн;
  • Тальятеле Vero Vero з морепродуктами — 895 грн;
  • П'ємонтські тальоліні з чорним трюфелем — 690 грн;
  • Мальтальяті з лососем, броколі — 595 грн;
  • Аліо Оліо Пеперончіно з кальмаром — 665 грн;
  • Спагеті Карбонара — 495 грн;
  • Спагеті з восьминогом — 765 грн;
  • Лінгвіні з креветками, томати чері, базилік — 695 грн;
  • Маргарита зі страчателою та анчоусами — 535 грн;
  • Піца Б'янко з рикотою, чорний трюфель — 790 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: Іллінська, 18;
  • Графік роботи: щодня з 8:00-23:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Паста-бар "Хвиляста"

Паста-бар "Хвиляста" пропонує автентичні італійські рецепти, які команда знаходила, спілкуючись з італійськими бабусями і дізнаючись їхні старовинні сімейні секрети приготування пасти. Меню для закладу розробили два шеф-кухарі: Сергій Шпара, який керує кухнею "Тісто, сир і тітка Белла", та запрошений шеф Богдан Бочковський.

Ще одна особливість ресторану — відкрита кухня, що дозволяє гостям спостерігати за процесом приготування страв.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Паста Tagliatelle Al Pomodoro — 245 грн;
  • Паста Spaghetti Carbonara — 285 грн;
  • Паста Mafaldine Bolognese — 295 грн;
  • Паста Spaghetti Amalfi — 410 грн;
  • Паста Pappardelle Alfredo — 310 грн;
  • Паста Ravioli Della Monna — 285 грн.

У приготуванні пасти використовують італійську семолу, фермерські жовтки та воду. Також тут можна придбати готові набори для приготуванні пасти вдома.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: Верхній Вал, 24;
  • Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Ресторан POSITANO

У закладі подають автентичні неаполітанські страви, а також страви італійської та середземноморської кухні — піцу (готують у дров’яній печі), ризото, сфріту та пасту. Останню роблять щодня — вручну, на борошні з твердих сортів пшениці та спеціальній мінеральній воді.

У ресторані пропонують також класичні десерти — тирамісу, пана-коту та джандую (шоколадно-горіхова паста).Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Піца Помодоріні — 446 грн;
  • Кальцоне Реп'єно — 285 грн;
  • Паста з морепродуктами — 445 грн;
  • Спагеті алла Пуверьєлло — 312 грн;
  • Равіолі з шпинатом та рикотою — 229 грн;
  • Тортеліні з кроликом у вершковому соусі — 248 грн;
  • Спагетоні Салернітана — 214 грн;
  • Тирамісу — 195 грн;
  • Джандуя — 192 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: просп. Павла Тичини, 1В;
  • Графік роботи: у будні з 9:00 до 22:00, вихідні — з 11:00 до 20:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Італійський ресторан Pastateca

Заклад неподалік парку імені Тараса Шевченка спеціалізується на пасті. В меню є готові позиції, також можна зібрати страву за власним рецептом, обираючи доступні додатки.

Відвідувачі можуть скуштувати лампредотто — флорентійський різновид сендвіча.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Дерун із цукіні, з страчателлою та лососем — 295 грн;
  • Шпинатна вівсянка з тигровими креветками — 285 грн;
  • Брускета з лососем — 295 грн;
  • Паста Равіолі з індичкою — 235 грн;
  • Паста Тальятеле з тигровими креветками — 395 грн;
  • Паста Лінгвіні з песто та буратою — 395 грн;
  • Паста Тальятеле чотири сири — 275 грн;
  • Паста Трюфельна паста з двома видами грибів — 235 грн;
  • Лазанья Болоньєзе — 275 грн;
  • Чорні лінгвіні з морепродуктами — 425 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вул. Павла Скоропадського, 11/61;
  • Графік роботи: 10:00-22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Ресторан "Італійська Редакція"

Ресторан "Італійська Редакція" знаходиться на Великій Васильківській. З 10:00 до 14:00 тут діє сніданкове меню — можна замовити класичний тартар, вітелло тоннато, або ж щось більш незвичне, як трюфельна бурата чи артишоки на грилі. В основному меню — піца, страви з морепродуктів, класичні італійські супи, кілька видів пасти та десерти. 

Крім того, напередодні Різдва та Нового року у закладі можна придбати набір цукерок або панеттоне (зі смаками "оранж — шоколад" та "лимон — ланкійська ваніль").Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Меню та ціни:

  • Трюфельна бурата — 680 грн;
  • Печені перці — 380 грн;
  • Артишоки на грилі — 460 грн;
  • Італійський сніданок з лососем — 745 грн;
  • Паста равіолі з кроликом — 510 грн;
  • Паста спагеті аліо-оліо з креветками — 690 грн;
  • Ньокі з креветками — 670 грн;
  • Капелетті з сьомгою — 620 грн;
  • Чорні спагеті-пічі — 840 грн;
  • Тальятеле з різними грибами — 585 грн;
  • Суп рамено італьяно — 540 грн;
  • Суп мінестроне з беконом — 350 грн;
  • Панеттоне "оранж — шоколад" — 2200 грн / 750 гр;
  • Панеттоне "лимон — ланкійська ваніль" — 2200 грн / 750 гр.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вулиця Велика Васильківська, 43;
  • Графік роботи: пн-нд 10:00-22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Сицилійська тратторія "Sicilia"

Італійська кухня з сицилійським характером на Печерську. В меню — класичні закуски та страви з усіх куточків Італії, зокрема острова Сицилія. Піцу готують у дров’яній печі, окремо є дитяче меню, а для особливих подій — бенкетне.

Також у закладі є дитяча кімната, щоп’ятниці — жива музика, а пасту можуть приготувати в голові сиру.Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та менюМеню та ціни:

  • Брускета з яловичиною та печеним перцем — 385 грн;
  • Тартар з телятиною Аль Тартуфо з соусом нучіола — 470 грн;
  • Сардина бекафіка — 180 грн;
  • Аранчіні з мацарелою та восьминогом — 465 грн;
  • Середземноморські креветки в хрусткому катаїфі з соусом із сицилійських апельсинів — 410 грн;
  • Мітболи алла Марінара з кускусом, оливками Каламата та фісташками ді Бронт — 320 грн;
  • Равіолі з курчам та томатами — 365 грн;
  • Паста Путанеска — 380 грн;
  • Тальятелле з кремовою страчателою та песто, як у Трапані — 295 грн;
  • Паста тальятеле з креветками — 365 грн;
  • Курча в травах — 395 грн.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

  • Адреса: вулиця Князів острозьких 31/33;
  • Графік роботи: пн-чт з 11:00 до 21:00, пт-нд з 11:00 до 22:00.

Де поїсти пасту в Києві: добірка закладів з адресами, цінами та меню

Stella Artois та українські шефи пропонують новий підхід до поєднання пива та їжі
Де поїсти студенту: добірка найпопулярніших закладів біля київських вишів
10 закладів Києва, де готують ідеальний Gin Tonic