У Києві проживає близько 9,5 тисяч людей, які набули інвалідність внаслідок війни

У Києві проживає близько 9,5 тисяч, які набули інвалідність внаслідок війни.

Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю, голова міського комітету доступності Леся Петрівська. 

При цьому, загалом у столиці проживають понад 150 тисяч людей з інвалідністю. 

"У Києві триває процес створення середовища, доступного для всіх людей. Це означає, що місто позбувається перешкод, які ускладнюють або унеможливлюють доступ до приміщень, послуг для людей з інвалідністю, яких у столиці понад 150 тисяч, а також інших маломобільних груп населення", — розповіла Петрівська. 

Забезпечення доступності охоплює дуже багато факторів, як і у сфері транспортної та житлової інфраструктури, так і у питаннях створення інформаційних ресурсів. 

"Війна триває, кількість військових та цивільних, які набули інвалідності за цей час збільшується. Тому ми не можемо відкладати питання доступності на потім. Проблема потребує вирішення вже зараз", — сказала голова міського комітету доступності. 

У міській раді нагадали, що у Києві відновили роботу міського комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, водіям, які паркуються на місцях для людей з інвалідністю без відповідних документів, загрожує штраф від 1 020 до 1 700 гривень. 

Також ми писали про те, скільки планують витратити на створення безбар'єрного простору в столиці у 2024 році. 

Київська активістка малює надписи перед бар’єрами, щоб привернути увагу до інклюзивності