"Вишивана Україна": у ТРЦ Gulliver стартує благодійний проєкт до Дня вишиванки за участі захисниць
Фото - ТРЦ Gulliver

У Києві до Дня вишиванки стартує благодійна фотовиставка "Вишивана Україна". Проєкт організували торгово-розважальний центр Gulliver разом з українським брендом вишитого одягу SVARGA та громадською організацією "Землячки".

Про це повідомили в соцмережах ТРЦ. 

В проєкті взяли участь захисниці, парамедикині, ветеранки, військові волонтерки — всі ті, хто відстоюють цілісність України. Вони — такі різні,  але єдині, сильні, непереможні, такі рідні та близькі між собою, та найголовніше — об'єднані спільною метою — захистом єдності нашої країни. 

"В Силах оборони України сьогодні перебуває понад 62 000 жінок і всі вони з різних куточків України. Для ефективної роботи жінки на передових позиціях потребують зручної та якісної форми і амуніції, з урахуванням анатомії тіла. Це навіть не про нашу підтримку, це про нашу повагу до військових, які виборюють наше спільне теперішнє і майбутнє. Такі мистецькі проєкти — це можливість зменшити прірву між цивільним і військовим світом та долучитися до боротьби за свободу, взявши участь в благодійному зборі на потреби захисниць", — розповідає Ксенія Драганюк, співзасновниця ГО "Землячки".

У Києві до Дня вишиванки стартує благодійна фотовиставка "Вишивана Україна"

У фотопроєкті героїні вбрані у вишиванки з однойменної колекції "Вишивана Україна", де зібрані орнаменти зі всіх регіонів України та Автономної Республіки Крим. 

"Бренд SVARGA зібрав у "Вишиваній Україні" орнаменти різних регіонів в межах області чи району. Колекція зшиває ментально всю країну в єдине національне ціле, творить мозаїку орнаментів на великій географічній мапі", — розповіла Наталія Яриш, засновниця та CEO бренду SVARGA.

У Києві до Дня вишиванки стартує благодійна фотовиставка "Вишивана Україна"

Мета проєкту — нагадати, що немає східної та західної України, є одна цілісна і єдина країна. Харківщина, Київщина, Луганщина, Яворівщина, Донеччина, Крим — всі ми — Україна. Також організатори нагадують про те, що незалежно від того, чи ми на фронті, чи в тилу — це наша спільна боротьба за свободу. Ти або у війську або задля війська.

"Разом допомагаємо й закликаємо долучитися вас до благодійного проєкту, покликаного підтримати жінок, які боронять наше теперішнє і майбутнє в Силах оборони України. На кожному фотопостері зображений QR-код з банкою громадської організації "Землячки". Всі залучені кошти під час виставки будуть спрямовані на пошиття жіночої тактичної форми для жінок-військових. При купівлі вишиванки з колекції "Вишивана Україна" з кодовим словом "Землячки" —  SVARGA також передасть 10% на форму для захисниць", — говорять представники проєкту. 

У Києві до Дня вишиванки стартує благодійна фотовиставка "Вишивана Україна"

Офіційне відкриття виставки відбудеться 2 травня о 17:30, на другому поверсі ТРЦ Gulliver. У програмі: вступне слово від організаторів та учасниць фотопроєкту. 

Фотопроєкт можна побачити з 30 квітня по 16 травня включно на другому поверсі ТРЦ. А на День вишиванки — 16 травня — киян та гостей столиці запрошують відвідати відкриту презентацію колекції, яка відбудеться 16 травня о 18:30 у центральному атріумі ТРЦ. 

"Наш Київ" є медіапартнером проєкту. 

Вихідні та святкові дні у травні 2024: скільки днів відпочиватимуть українці