Фільм Who If Not Us
Фото: facebook.com/KyivCapitals

На офіційному телеканалі Національної футбольної ліги США NFL Network вийшов документальний фільм Who If Not Us про українських гравців у американський футбол, які захищають Україну в лавах ЗСУ.

Прем'єра стрічки відбулася на NFL Network на Різдво після матчу між командами Steelers та Riders. Фільм також доступний для перегляду на YouTube-каналі NFL Network.

Автором Who If Not Us став американський актор та співведучий програми Good Morning Football на NFL Network Кайл Брандт. Це — історія кількох гравців Української ліги американського футболу (УЛАФ), які пішли добровольцями на фронт, коли почалося повномасштабне російське вторгнення. Вони відправили свої родини у безпечне місце, а самі відправились захищати Україну.

Зокрема, героями фільму стали гравці УЛАФ Андрій Зарецький (Kyiv Capitals), Роман Богуславський ("Ужгородські лісоруби") та президент Ліги Юрій Гундіч. У стрічці вони розповідають про те, чому вирішили займатися американським футболом та про те, що спонукало їх піти добровольцями на фронт. Також Кайл Брандт зустрівся з дружинами гравців, які тимчасово виїхали за межі України.

Нагадаємо, документальна стрічка "Залізні метелики" про збитий Малайзійський боїнг потрапила у програму Берлінського кінофестивалю. У фільмі режисер Роман Любий досліджує обставини збиття літака MH17 у 2014 році на території східної України, реакцію російської влади, ЗМІ та світової спільноти на цю страшну подію. 

"Маріуполіс 2" став кращим документальним фільмом року