В Киеве две службы такси отказались обслужить клиента из-за украинского языка (обновлено)

В Киеве журналиста Владимира Бойко отказались обслужить в двух службах такси из-за того, что он разговаривал на украинском языке. Об этом сам журналист сообщил на своей странице в Facebook, передает "Сегодня".

В одной из служб мужчине заявили, что компьютер "не выбивает названия на украинском, поэтому они обслуживают только на русском". В другой сказали, что "на украинском не обслуживаем" и начали требовать говорить с диспетчером по-русски.

Обновлено. В нашу редакцию пришло письмо от службы "Экспресс-такси" с официальным ответом в адрес Владимира Бойко касательно сложившийся ситуации. Мы проводим текст обращения без изменений:

«Шановний Володимир, ми вдячні Вам за те, що Ви звернулися в компанію Експрес таксі та вказуєте на недоліки нашої роботи - це дає нам можливість стати кращими та надавати якісний сервіс нашим клієнтам.

Однак історично так склалось, що в Україні спілкуються і російською, і українською мовами. На нашу думку, мова не є визначальним фактором патріотизму. В нашій країні багато людей, які роблять велику справу для незалежності нашої держави та захисту її кордонів, спілкуючись російською мовою.

В компанії Експрес таксі працюють також переселенці зі Сходу країни, для яких звичною мовою спілкування є російська, та це не заважає їм бути кваліфікованими працівниками нашої компанії. Загалом оператори компанії Експрес таксі приймають заявки трьома мовами - українською, англійською, російською.

Ваша думка важлива для нас, але ми не погоджуємося з тим, що Ви вказали в своєму пості, що Вас відмовились обслуговувати, і це пов’язано з тим що, Ви спілкуєтесь українською мовою. В підтвердження прикріплюємо аудіо-запис Вашої розмови з оператором для врегулювання ситуації, яка склалась.

Ми маємо велику надію, що з часом в нашій державі питання мови перестане бути приводом для скандалів, а спілкування українською мовою стане звичним для всіх мешканців країни.»

Также, прилагается запись разговора между Владимиром Бойко и диспетчером "Экспресс-такси".