У Києві забудовник забрав позов проти активіста Дмитра Перова через будівництво на Жилянській
Фото - Дмитро Перов, Facebook

Будівельна компанія "Ковальська" забрала позов про захист честі, гідності й ділової репутації проти активіста Дмитра Перова через будівництво на вулиці Жилянській, 47.

Про це повідомив активіст у своїх соцмережах.

Влітку 2023 року представники компанії подали до суду на Перова з вимогою спростувати інформацію щодо історичної цінності будинку, який компанія знесла напередодні. Також забудовник заявляв, що "неправдиві маніпулятивні заяви громадянина Перова завдали шкоди діловій репутації, тому компанія вимагатиме від відповідача спростування".

"Наскільки я памʼятаю, компанія тоді просила 100 тисяч гривень за те, що я назвав будинок 1860 року цінним, а його збереження — важливим для історії України. Тепер, забравши позов, компанія де-юре визнала цінність останньої одноповерхової садиби вулиці Жилянської, а відтак — і неправомірність власних дій", — пише Дмитро Перов. 

На місці садиби 19 століття компанія збиралась звести багатофункціональний комплекс Nuvo Business Park — це сім будівель площею понад 80 тисяч м².

Нагадаємо, у липні 2023 року забудовник "Ковальська" подав в суд на пам'яткоохоронця Дмитра Перова.

Також у лютому 2024 року на київського активіста Дмитра Перова відкрили кримінальне провадження за перешкоджання незаконній надбудові історичної памʼятки.

7 лютого 2024 року київському активісту Дмитру Перову зламали ребро під час захисту історичного будинку Замкова від забудовників.

З історичного будинку Замкова почали вивозити дерев’яні балки: фото