У Києві в школі №37 вчитель фізкультури обзивав та погрожував учню, який приїхав з Луганщини: відео.

У Києві в школі №37 вчитель фізкультури обзивав та погрожував учню-переселенцю, який приїхав з Луганщини. Чоловік називав підлітка "сєпарська гнида", матюкався та погрожував фізичною розправою.

У Києві в школі №37 вчитель фізкультури обзивав та погрожував учню, який приїхав з Луганщини: відеоВідео конфлікту зняв сам учень, згодом його виклали у групі "Батьки SOS" у Telegram. 

На відео можна побачити, як вчитель замахується на учня шваброю і каже, що з такими, як він "не треба цяцькатися".

Департаменту освіти і науки Києва відреагував на інцидент, після чого керівництво школи та ювенальна превенція провели бесіди з учасниками конфлікту. 

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що взяв на особистий контроль цю справу. Він зазначив — вчитель "повинен захищати дитину від насильства, а не вчиняти його".

"Поведінка вчителя, яка зафіксована на відео, містить ознаки кримінального правопорушення – погрози вбивством, нанесення тілесних ушкоджень... А якщо додати до цього обставини, які обтяжують покарання, – висловлювання, що несуть дискримінаційний характер, можна ймовірно припускати, що порушення вчинили на ґрунті ненависті, і за 161 статтею Кримінального кодексу України дії визначаються, як розпалювання ненависті за ознакою соціального походження та місця проживання", — підкреслив Лубінець.

Директорка школи повідомила, що адміністрація провела зустріч з представниками Департаменту освіти та ювенальною превенцією, після чого учасники конфлікту порозумілися. Наразі триває розгляд ситуації. 

Співголова громадської організації "Батьки SOS" Альона Парфьонова наголосила у прямому етері, що подолати булінг у школах України вдасться, якщо поставити в учбових закладах камери спостереження.

Нагадаємо, у разі булінгу, дискримінації за будь-якою ознакою або жорстокого поводження з дітьми, ви можете звернутися до Офісу Омбудсмана за номером телефону 0 800 501 720 або 044 299 74 08. Також можна написати листа на електрону пошту або прийти на особисту зустріч за адресою: вулиця Грушевського, 4 (Центр захисту прав дитини).

Раніше ми писали, що у 94 школах Київщини працюватимуть офіцери безпеки.

Коли у школах Києва пролунає останній дзвоник у 2024 році