У Києві тестуватимуть електронний квиток у маршрутках

У Києві найближчим часом розпочнуть технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників. Про це повідомили представники Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ) на запит виданню "Вечірній Київ".

Наразі фахівці разом із приватними перевізниками розробляють механізм підключення маршрутних таксі до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду.

Тестуватимуть лише технічну складову, оскільки, як підкреслюють в ГІОЦ, цей процес займе чимало часу. На маршрутах необхідно встановити валідатори та піднєднати їх до автоматизованої системи оплати проїзду. Оскільки ціна у маршрутках неоднакова, це не вийде зробити швидко.

"Цей процес потребує тісної та постійної взаємодії міста з майже двома десятками приватних компаній, які займаються пасажирськими перевезеннями автобусами в режимі маршрутного таксі", — йдеться у дописі.

Крім того, приватні перевізники повинні укласти договори з Дептрансом КМДА і лише після цього можливо введення е-квитка.

Нагадаємо, що віртуальні транспортні картки для проїзду у громадському транспорту з’являться до кінця 2024 року. Вони розміщуватимуться в особистому кабінеті у застосунку "Київ Цифровий".

З понеділка в Києві почнуть діяти нові правила для транспорту