У Києві хочуть реконструювати квартали застарілого житла

У столиці України депутати пропонують реконструювати мікрорайони застарілого житла замість того, щоб проводити систематичний точковий ремонт. За відповідний проект рішення проголосували на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Депутатка Київради Юлія Ярмоленко зазначає, що старі будинки вже вичерпали необхідний експлуатаційний ресурс. Вона також наголошує, що комплексна реконструкція вигідніша і з фінансової точки зору.

Крім того, в "Інституті урбаністики" розробили Програму комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду в місті Києві.

Депутат Ярослав Федоренко зазначає, що реалізація цієї програми сприятиме комфортним і безпечним умовам проживання для громадян. Також ця програма націлена на збільшення інвестицій та надходження коштів дл столичного бюджету.

"Підтримка та реалізація програми забезпечить створення комфортних та безпечних умов для проживання мешканців. Це сприятиме подальшому розвитку соціальної інфраструктури та забезпечить підвищення ефективного використання міських територій. Крім цього, реалізація програми допоможе залучити додаткові інвестиції та збільшити розмір податкових надходжень до місцевого бюджету з метою подальшого сталого розвитку міста Києва", – зазначив Федоренко.