Андріївський узвіз 26
Фото: wikimedia.org

Департамент охорони культурної спадщини вимагає заборонити неузгоджені демонтажні та будівельні роботи у приміщенні на Андріївському узвозі, 26. У зв'язку з цим департамент направив власнику будівлі — ТОВ "Андріївська музейна справа" — припис.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За результатами перевірки системи електронного документообігу департаменту встановлено, що станом на 12 вересня науково-проєктна та/або проєктна документація про проведення робіт за адресою вул. Андріївський узвіз, 26 у департаменті не погоджувалась, дозвіл на їх проведення не видавався", — повідомили у департаменті .

Під час перевірки представники департаменту виявили, що в рамках першого та другого поверхів було демонтовано частину головного фасаду, а також розбираються внутрішні конструкції будівлі.

ТОВ "Андріївська музейна справа" наказано припинити роботи в будівлі та надати на розгляд проєктну документацію на виконання робіт із висновками щодо їхнього впливу на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини.

 Департамент охорони культурної спадщини звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики для вжиття заходів відповідного реагування щодо проведення робіт та в поліцію для початку досудового розслідування дій осіб, що виконують будівельні роботи без узгодженої документації та дозволу органу культурної спадщини.

"Водночас повідомляємо, що проєктна документація за цією адресою на розгляд архітектурно-містобудівної ради не надавалася", — повідомив перший заступник директора департаменту Олександр Яструбенко.

Будівля на Андріївському узвозі, 26 не входить перелік пам'яток чи об'єктів культурної спадщини, проте входить до Центрального історичного ареалу міста, до архітектурної, археологічної охоронної зони на території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та до складу інших територій, що охороняються законодавством.

На Андріївському узвозі розбирають пам'ятку архітектури