На Деміївській площі розкрили аварійний тунель метро: як це вплине на швидкість ремонту
Фото: Павло Авдокушин

У Києві на Деміївській площі будівельники розкрили тунель на аварійній ділянці між стаціями метро "Деміївська" та "Либідська".

У Києві на Деміївській площі розкрили аварійний тунель метро. Як це вплине на швидкість ремонтуЯк повідомив інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин, це дозволить прискорити роботи на "синій" гілці столичного метрополітену.

У Києві на Деміївській площі розкрили аварійний тунель метро. Як це вплине на швидкість ремонтуВідтепер ремонт на аварійній ділянці перегону має перейти на наступний етап. Будівельна компанія "Автострада" планує збільшити кількість будівельників та додати техніку. 

За словами Авдокушина, раніше представники метробуду не могли "набрати швидкість" через низку адміністративно-організаційних процедур та технологічних процесів.

У Києві на Деміївській площі розкрили аварійний тунель метро. Як це вплине на швидкість ремонту

Нагадаємо, що між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" побудують нову ділянку тунелю. Аварійну частину перегінного тунелю, де виникли тріщини та підтоплення, демонтують.

Раніше ми писали, що повністю відновити рух поїздів на "синій" гілці київського метрополітену планують до кінця літа 2024 року. 

Стан Поштової площі потребує перевірки: чи існує загроза деформації тунелю метро