Петиція щодо збереження памʼятки “Китаївське городище” набрала необхідну кількість підписів

Електронна петиція щодо збереження археологічної памʼятки національного значення “Китаївське городище” набрала необхідну кількість підписів.

Про це повідомив активіст і пам’яткоохоронець Дмитро Перов. 

Петиція набрала 7100 голосів (необхідна кількість — 6000) — тепер звернення має розглянути Київська міська рада. Петиція щодо збереження археологічної памʼятки “Китаївське городище” набрала необхідну кількість підписів“За часів управління столицею Омельченка та Черновецького відбулось вилучення з державної власності землі історико-культурного призначення в урочищі Китаїв, на території якого знаходиться пам’ятка археології національного значення — Китаївський археологічний комплекс. Одночасно було передано в оренду під забудову також і сусідні особливо цінні землі Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України в урочищах Самбурки та Болгарське” — йдеться у тексті петиції.

Авторка пропонує припинити і не продовжувати договори оренди земельних ділянок археологічної пам’ятки і повернути землі у державну власність.

Крім того, розширити межі Національного природного парку “Голосіївський” на територію Китаївського археологічного комплексу включно з урочищами Самбурки та Болгарське — це дозволить зберегти археологію і природу ділянок.

“Наш Київ” також писав, що петиція про демонтаж пам’ятника Булгакову набрала необхідні голоси

Трагедія на фунікулері: кияни просять перекрити вікна станції захисною сіткою