На Андріївському узвозі зупинили розбір будинку Всеволода Тарнавського

У Києві призупинили розбір історичного будинку 19 століття, який належав Всеволоду Тарнавському. Про це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

На Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку Тарнавського: фотоПісля звернення до Нацполіції, інспектори з Департаменту охорони культурної спадщини КМДА видали припис забудовнику стосовно зупинення незаконних робіт на Андріївському узвозі, 26.

На Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку: фотоНа Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку: фотоПопри те, що цей будинок не знаходиться на обліку як пам'ятка або об'єкт культурної спадщини, він стоїть впритул до двох пам'яток архітектури й містобудування місцевого значення. Крім того, Андріївський узвіз, який ще називають київським Монмартром, є вулицею пам'яткою. Кожна з будівель там охороняється законом.

Андріївський узвіз є вулицею-памяткою містобудування національного значення. Кожна садиба (будинок + історично сформована ділянка) вулиці охороняється Законом. Зокрема і садиба № 26

Пам'ятки архітектури на Андріївському узвозіНагадаємо, що 1 вересня будівельники розібрали дах і почали заливати нове перекриття з бетону. За словами активістів, там збираються звести надбудову.

На Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку: фотоЦе вже друга спроба розібрати історичну будівлю. Рік тому демонтаж вдалося зупинити, але будинок зазнав значних пошкоджень.

Забудовник намагається скасувати заборону на будівництво ТЦ на Хрещатику: що відомо