Коли почнуть відновлювати "Мрію"
Фото: facebook.com/antonov.company

Легендарний літак Ан-225 "Мрія" який знищили рашисти під час окупації аеродрому "Київ-Антонов-2" у Гостомелі обов'язково почнуть відновлювати. Проте точних термінів поки що назвати не можна, бо це відновлення такого літака – дуже непросте завдання.

Про це розповіли на заводі "Антонов".

Зараз деякі основні агрегати для планера літака є в наявності.

"Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати. Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін", — розповіли на заводі.

Проект з відновлення "Мрії" буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії. Спеціальна комісія під егідою ДК "Укроборонпром" встановить обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225. Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії".

"Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована. Також ще раз просимо вас в найближчу годину утриматися від відвідання аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів", — попросили на заводі "Антонов".

Спротив російській окупації, день 52