Євробачення 2024: де та коли дивитися, як проголосувати

У вівторок, 7 травня 2024 року, розпочнеться пісенний конкурс Євробачення-2024 у місті Мальме (Швеція). Україна виступить в першому півфіналі під номером 5. Дует alyona alyona & Jerry Heil представлять пісню "Teresa & Maria".

Де і коли дивитися Євробачення-2024

Перший півфінал розпочнеться 7 травня о 22:00. Пряму трансляцію "Євробачення-2024" можна буде подивитися на телеканалі "Суспільне Культура". Крім того, пісенний конкурс покажуть на сайті "Суспільне Культура" та "Суспільне Євробачення" й транслюватимуть на Youtube. В цей день виступатимуть 15 країн.

Як голосувати на конкурсі Євробачення-2024

Проголосувати можна після виступу останнього учасника конкурсу Євробачення. Голосування триватиме від 15 до 25 хвилин. Глядачі зможуть віддати свій голос за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Голосувати з країн, які не беруть участь у конкурсі, можна через застосунок або на сайті. Як передає "Суспільне", голосування для цих глядачів розпочнеться після закінчення трансляції другої генеральної репетиції обох півфіналів напередодні ввечері та завершиться на початку прямого ефіру.

Глядачі у країнах-учасницях зможуть голосувати по телефону або через SMS, номери оголосять під час трансляції.

У півфіналі можуть голосувати глядачі лише тих країн, які беруть участь у півфіналі. Зокрема, в Україні віддати голоси можна лише 7 травня. Також в цей день голосуватимуть глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому півфіналі з Франції, Італії та Іспанії. Проголосувати дозволено до 20 разів.

Хто виступить у першому півфіналі Євробачення-2024

У першому півфіналі виступить Кіпр, Сербія, Литва, Ірландія, Україна, Польща, Хорватія, Ісландія, Словенія, Фінляндія, Молдова, Азербайджан, Австралія, Португалія та Люксембург. 

Де і коли дивитися перший півфінал Євробачення-2024, під яким номером виступить Україна

Хто виступатиме у другому півфіналі Євробачення-2024

Другий півфінал пройде 9 травня 2024 року о 22:00. Виступатимуть Мальта, Албанія, Греція, Швейцарія, Чехія, Франція, Австрія, Данія, Арменія, Латвія, Іспанія, Сан-Марино, Грузія, Бельгія, Естонія, Італія, ізраїль, Норвегія та Нідерланди.

Де і коли дивитися перший півфінал Євробачення-2024, під яким номером виступить Україна

Євробачення-2024: прогноз букмекерів на перемогу у першому півфіналі

Лідером букмекерських ставок на перемогу у першому півфіналі Євробачення-2024 є Хорватія. Також у першу десятку ймовірних переможців увійшли Україна, Литва, Фінляндія, Ірландія, Люксембург, Польща, Кіпр, Португалія та Сербія.

Євробачення-2024: прогноз букмекерів на перемогу

Коли фінал Євробачення-2024

Фінал пісенного конкурсу відбудеться 11 травня, коли виступатимуть 26 країн — переможниця минулого року зі Швеції, країни "Великої п'ятірки", а також 10 країн-фіналісток з кожного півфіналу. Голосування розпочнеться в суботу, 11 травня перед початком виступу першого учасника. 

Нагадаємо, що Таню Муіньо стала режисером сценічного виступу alyona alyona & Jerry Heil на Євробаченні 2024.

"Євробачення-2024": організатори конкурсу показали фото сцени в Мальме