Євробачення 2024: де та коли дивитись другий півфінал
Фото - eurovision.tv

Другий півфінал Євробачення 2024 відбудеться вже сьогодні, 9 травня, у місті Мальме (Швеція). Україна цього разу не виступатиме. Дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею "Teresa & Maria" вже виступили під час першого півфіналу та пройшли до фіналу конкурсу

Де і коли дивитися другий півфінал Євробачення 2024

Другий півфінал розпочнеться 9 травня о 22:00. Пряму трансляцію Євробачення 2024 можна подивитися на телеканалі "Суспільне Культура". Крім того, пісенний конкурс покажуть на сайті "Суспільне Культура" та "Суспільне Євробачення".

Також Євробачення 2024 можна подивитись мовою оригіналу на офіційному YouTube-каналі Євробачення. 

Хто виступить у другому півфіналі Євобачення 2024

В цей день виступатимуть 16 країн. 

  1. Мальта
  2. Албанія
  3. Греція
  4. Швейцарія
  5. Чехія
  6. Австрія
  7. Данія
  8. Вірменія
  9. Латвія
  10. Сан-Марино
  11. Грузія
  12. Бельгія
  13. Естонія
  14. Ізраїль
  15. Норвегія
  16. Нідерланди

Євробачення 2024: де та коли дивитись другий півфінал

Як голосувати у другому півфіналі Євробачення 2024

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15–25 хвилин. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Тут можуть голосувати країни, які не беруть участь у конкурсі. Вони також можуть проголосувати через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів завершиться на початку прямого ефіру.

Крім того, глядачі у країнах-учасницях зможуть голосувати телефоном та/або через SMS. Відповідні номери мають оголосити під час трансляції.

У півфіналах можуть голосувати глядачі лише тих країн, які беруть участь у півфіналі. Тобто Україна не зможе голосувати за учасників другого півфіналу.

Євробачення 2024: прогноз букмекерів на перемогу у другому півфіналі

Лідером букмекерських ставок на перемогу другому півфіналі Євробачення 2024 є Нідерланди. Також у першу десятку ймовірних переможців увійшли Швейцарія, Греція, Ізраїль, Арменія, Норвегія, Грузія, Бельгія, Австрія та Естонія. 

Коли фінал Євробачення 2024

Фінал пісенного конкурсу відбудеться 11 травня, коли виступатимуть 26 країн — переможниця минулого року зі Швеції, країни "Великої п'ятірки", а також 10 країн-фіналісток з кожного півфіналу. Голосування розпочнеться в суботу, 11 травня, перед початком виступу першого учасника. 

Євробачення 2024: де та коли дивитись другий півфінал

Євробачення-2024: результати першого півфіналу